jeuk, rode bultjes, eikenprocessierups

Dit helpt tegen de jeuk van de eikenprocessierups

We kunnen er niet meer omheen: de eikenprocessierups. Misschien ben jij zelf wel het slachtoffer geworden of ken je iemand die vreselijke last heeft van rode bultjes over het hele lichaam. Helaas is er in ons gezin ook iemand die er ontzettende last van heeft en onder de bultjes zit, maar hiermee kan ik de jeuk bij ons kleine mannetje wel verlichten.

De eikenprocessierups

De eikenprocessierups heeft voor mens en dier (voornamelijk honden) gevaarlijke brandharen. De haren zijn ongeveer 0,2 tot 0,3 mm lang, zijn pijlvormig en hebben weerhaakjes. De stoffen die van de haren afkomen veroorzaken huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. De rupsen hoeven niet te worden aangeraakt om in contact te komen met de haren, deze verspreiden zich met de wind. Met hun weerhaakjes dringen ze gemakkelijk in de huid en kunnen ook door kleding heen gaan. Was de gedragen kleding daarom op 60°C.

Niet iedereen is even gevoelig voor de brandharen en in de meeste gevallen verdwijnen de klachten vanzelf.

rups, eikenprocessierups

Rode bultjes

Van het één op het andere moment zat Brent onder de rode bultjes. Heel gek dat de rest van ons gezin het (tot nu toe) gespaard is gebleven, maar ontzettend sneu dat Brent de pech heeft om slachtoffer te zijn geworden. Het jeukt natuurlijk ontzettend en wat je dus vooral niet moet doen is krabben, maar om dit duidelijk te maken aan je kindje is zo makkelijk nog niet.

Zijn gezicht is er het ergst aan toe, maar ook zijn armen, benen en buik zitten onder de rode bulten.

Middeltje tegen de jeuk

Als eerste ben ik met plakband over de bultjes gegaan om zo de brandharen te verwijderen. Wat hier goed werkt is de bultjes behandelen met after sun mét aloë vera . Smeer de bultjes hier een paar keer per dag mee in om zo de jeuk te verminderen. Dit helpt erg goed tegen de jeuk. Wat ook goed schijnt te helpen zijn producten op basis van Calendula, menthol of eucalyptus.

Lees ook:

 

 

Ben jij ook slachtoffer geworden van de eikenprocessierups? Wat doe jij om de jeuk te verminderen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.