hordeur lidl, lidl, hordeur

Kopen of niet? De hordeur van Lidl

Om vliegen, wespen, muggen en andere beestjes geen kans te geven om binnen te komen is een hor(deur) een goede oplossing. Het beschermt je huis tegen heel wat insecten en zo kan de deur of het raam lekker open blijven zonder dat er beestjes naar binnen vliegen. Wij kochten bij Lidl een hordeur, wat je binnen 15 minuten in elkaar zet, maar dat verliep niet helemaal volgens plan. 

Vliegen in huis

Wij werden helemaal gek van die vreselijke irritante, vieze vliegen in huis. Dikke bromvliegen, van die groene en de ordinaire kleine vliegen. Overal kwamen we ze tegen en het smerigst is dat ze in de keuken op het aanrecht zitten. Vieze bruine poepjes op de keukenkastjes, plafond en het aanrecht en als je lekker tv aan het kijken bent heb je dat gezoem om je oren en blijven ze irritant op je benen, armen of hoofd zitten.

Al die vliegen in huis dat komt, omdat we de deur van de veranda vaak open hebben staan en dan zien ze hun kans schoon en vliegen naar binnen. Vorig jaar hebben we een vliegengordijn bij Action gekocht, maar die heeft net de zomermaanden overleefd. Volgens Nick was het ook prut, een hordeur is veel beter dan een gordijn, aldus Nick.

Hordeur van Lidl

Bij Lidl zag Nick een mooie (aluminium) hordeur voor € 19,95 en dus ging die mee in het winkelwagentje. De hordeur dien je zelf nog even op maat te maken, maar volgens de beschrijving duurt het in elkaar zetten maximaal 15 minuten. Aan mij zijn dat soort bouwpakketten echt niet besteed, maar aan handige Nick kan ik dat gerust overlaten 😉 .

hordeur

Gelieve Nick tijdens het in elkaar zetten niet te storen (weet ik uit ervaring) dus ik ging naar binnen. Na een poosje ging ik even kijken hoe ver Nick ermee was, maar hij was nog bezig met het frame. ”Is het wat?”, vroeg ik. ”Ja, maar makkelijk is het niet hoor”, zei hij en dus besloot ik om hem maar verder niet te storen.

Géén 15 minuten

Ondertussen was er al ruim een uur verstreken en ik besloot om weer te gaan kijken. ”Zo ben je eindelijk klaar?”, grapte ik. ”Het had niet veel gescheeld of hij was in de tuin belandt, zei Nick. Wat een ***ding zeg”.

De beschrijving is heel duidelijk, daar ligt het niet aan. Het is best een gedoe om het hor in het frame te krijgen en het is echt millimeter werk. De bijgeleverde schroeven heeft hij niet gebruikt, omdat ze doordraaien en is eigenlijk een beetje prut.

In de doos zaten géén magneten, wat eigenlijk wel de bedoeling is en in plaats van 15 minuten is hij wel 2 uur bezig geweest. ”Hoort er geen handgreep bij te zitten?”, vroeg ik. ”Hoezo?”, vroeg hij een beetje geirriteerd. ”Hoe moet je de deur anders openen?”. ”Je moet er gewoon tegenaan duwen”. ”Nou dat vind ik maar raar er hoort toch een handgreep bij te zitten, dat is toch altijd zo bij een deur?”. ”Als je het zo goed weet mag je het zelf ook wel doen hoor.”

Toen viel zijn oog op een iel zwart plastic ding. ”Dan zal dit het wel zijn, maar dat is niks.”

hordeur

Hordeur van Lidl kopen of niet?

De hordeur zit er in, maar we hebben wel magneten en een handgreep moeten kopen. Alleen heeft Nick er maar één gekocht voor aan de buitenkant wat ik zelf niet zo logisch vind, maar goed (ik weet het toch altijd beter 😉 ).

handgreep

Voordelen

 • Vliegen en andere insecten hebben minder kans om binnen te komen.
 • Staat erg mooi.

Nadelen

 • Het in elkaar zetten duurt langer dan 15 minuten. Veel geduld is dus een vereiste.
 • Niet alle onderdelen zitten in het pakket (of wij hebben net pech).
 • Bijgeleverde schroeven zijn onbruikbaar.

Het in elkaar zetten van de hordeur was echt géén piece of cake en is wat dat betreft echt een hor(ror)deur. Nu de deur erin zit zijn we er wel tevreden over en blij dat we geen vliegen meer in huis hebben.

deur

Ben jij handig met het in elkaar zetten van (bouw)pakketten zoals kastjes of tafeltjes?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. rachel schreef:

  wij hebben er ook altijd een voor de tuindeur maar niet van de lidle. en dat soort klusjes mag mijn man altijd doen haah

 2. Henk schreef:

  Heel herkenbare blogpost. Ik wil ook niemand om me heen als ik aan het klussen ben 😀

 3. Ik zou ook zo een kluns zijn om dit in elkaar te zetten 🙂 maar staat inderdaad wel mooi!

 4. Lizzie schreef:

  Hmm, wat zonde dat t zo’n gedoe is om m in elkaar te zetten. Ik ben op zoek naar een goede hor, vind ze vaak zo duur. Dit prijsje is wel interessant, maarja als t dan zo’n klus is om m te monteren is dat ook niet zo fijn.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Eh, nee helemaal niet. Dus ik zal deze hordeur maar niet proberen. Fijne review heb je geschreven! Hij lijkt me wel helpen tegen de insekten.

 6. Jouvence schreef:

  Jammer dat het zo tegenviel en er het een en ander miste. Wij willen graag een horschuifdeur bij de deur.

 7. Manon schreef:

  Als ie uiteindelijk het hele jaar goed blijft zitten, dan is het toch geen miskoop geweest.

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn man heeft een hordeur bij de Action gekocht, maar hij krijgt het kreng vooralsnog totaal niet in elkaar helaas.

 9. Francesca schreef:

  Klopt het dat je de hordeur, na het opmeten van je kozijnen, standaard ruim 10 cm extra moet afzagen? Het lijkt ons zoveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.