picknicktafel, gezellig zitje

Gezellig: een picknicktafel in de tuin!

Het staat zo gezellig een picknicktafel in de tuin. Wij hebben er al jaren één, maar helaas hebben ze niet het eeuwige leven. Daar kwam ik onlangs achter toen ik lekker even wilde gaan zitten in het zonnetje, want ik belandde namelijk op de grond. We hebben er direct weer één aangeschaft, want zo’n gezellig zitje kunnen we niet missen.

Een picknicktafel in de tuin

Een picknicktafel in de tuin staat super gezellig en knus. Wij genieten er heel erg van en er word ook veel gebruik van gemaakt. Echter staat onze picknicktafel al heel wat jaren (+10 jaar) in onze tuin en was aan vervanging toe. Maar zolang hij nog staat, staat hij. Wij hebben er heerlijk met ons gezin aangezeten met Pasen en broodjes en marshmallows in onze zelfgemaakte vuurkorf gemaakt.

picknicktafel

Op de plek waar de picknicktafel staat is altijd zon en toen ik even van het zonnetje wilde genieten en er nergens anders zon te zien was besloot ik om daar even te gaan zitten. Ik ging aan het einde van het bankje zitten en zakte meteen naar beneden. Krak, zei het bankje. Het hout was helemaal vergaan, wat jammer van mijn picknicktafel! Maar we hadden ’s avonds wel een gezellig vuurtje in de vuurkorf 😉 . We gingen opzoek naar een andere picknicktafel en dus ging ik direct online shoppen.

Soorten picknicktafels

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten picknicktafels. Van industrieel tot klassiek, van 2- tot 12-persoons, van vierkant tot rond, met of zonder rugleuning en met of zonder gat voor een parasol en opklapbare banken. Daarnaast is er ook veel keus in materiaal. De meest gekozen variant is een houten picknicktafel, welke ook onze voorkeur heeft, maar je hebt ze ook van bijvoorbeeld kunststof, metaal of aluminium.

Hardhout

Kies je voor een hardhouten tafel dan kun je uitgaan van een lange levensduur (15 tot 25 jaar). Dit is wel afhankelijk van het soort hout en over het algemeen word hier het hout van loofbomen bedoeld. Het bekendste is Bankirai met duurzaamheidsklasse 1.De kleur is donker, onbehandeld en duurzaam.

Geïmpregneerd

Een geïmpregneerde tafel is wat goedkoper. Hiervoor word meestal grenen- of vurenhout gebruikt wat onbehandeld en niet duurzaam is. Doordat het geïmpregneerd is word het duurzamer en gaat het gemiddeld 10 jaar* mee. Wil je het hout goed beschermen dan is beits daar heel geschikt voor.

Om zo lang mogelijk te genieten van je picknicktafel:

 • Eén keer per jaar behandelen met houtolie. Ook een geïmpregneerde tafel kun je (om de levensduur te verlengen) behandelen.
 • Zet hem in de wintermaanden binnen of gebruik een beschermhoes.

Tweedehands picknicktafel kopen?

We hebben altijd een rechthoekige tafel gehad met twee bankjes, maar deze keer kozen we voor een vierkante met 4 bankjes. Hij is ook een stuk groter, robuuster en zwaarder dan de vorige, want deze is totaal 192×192 cm.

picknicktafel, tafel

Ik scoorde hem op Marktplaats en hij ziet er geweldig uit! Hij is veel mooier dan de vorige en het hout is ook dikker. Deze geïmpregneerde picknicktafel is van vurenhout en dus al een aantal jaren gebruikt. Is het dan wel verstandig om er één *tweedehands te kopen aangezien geïmpregneerde picknicktafels gemiddeld 10 jaar meegaan? Onze ervaring is heel positief. De vorige hebben we ook tweedehands gekocht en deze is ruim 10 jaar meegegaan en de planken waren een stuk dunner. Van dit gezellige zitje kunnen we zeker ook zo lang genieten.

Let er goed op wanneer je er één tweedehands koopt:

 • Of de planken nog stevig zijn.
 • Het hout niet op bepaalde plekken is vergaan (vooral bij de schroeven).

En dan kun je prima een tweedehands picknicktafel kopen.

picknicktafel, gezellig zitje

Redenen om een picknicktafel aan te schaffen

Twijfel je nog of je er één wilt aanschaffen?

 • Staat gezellig.
 • Je zit knus bij elkaar.
 • Ideaal voor feestjes, want je hebt extra zitplekken.
 • Kinderen kunnen er makkelijk zitten.
 • Geef je een tuinfeestje met barbecue? De ideale zitplek voor je kids! Zo kunnen ze gezellig bij elkaar zitten.
 • Zorgt voor extra sfeer in je tuin.
 • Verschillende formaten dus altijd wel een plekje in je tuin.

Genoeg redenen dus om zo’n gezellig zitje aan te schaffen.

 

Koop jij wel eens tweedehands tuinmeubels?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Lotte schreef:

  Ik ga binnenkort verhuizen, en wij gaan misschien ook een tweedehands picnictafel aanschaffen.! Ik heb ook al naar zo’n vierkant exemplaar zitten kijken omdat het in mijn ogen nog gezelliger zit doordat je iedereen goed kan zien zo tijdens het babbelen 🙂

 2. Veerlez schreef:

  Wat lijkt me het heerlijk om een eigen picknickplekje in de tuin te hebben! Wellicht moet ik er toch eens over na gaan denken of dat mogelijk is!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ja, alleen maar zelfs. Onze tuintafel is zo’n lelijke witte kunstof tuintafel van Hartman. Maar met een vrolijk kleed erover is hij hartstikke leuk. Vind ik zelf : )

 4. Lizzie schreef:

  Oh ja wat is een picknicktafel onwijs leuk!! Ik kan niet wachten totdat het weer heerlijk weer is om lekker buiten te zijn!

 5. RaGaSto schreef:

  Wat leuk! Wij hebben ook het geluk dat we de ruimte om ons huis hebben voor een picknickbank. En ook die gaat de vuurton in bij ons als die is vergaan 😁.

 6. Felice Veenman schreef:

  hahha, zoonlief heeft voor zijn apartement ene groot gemeensschappelijk terras. We zijn samen op jacht naar een picnicktafel op marktplaats! Een houten en dan lekker schilderen. jij hebt echt een leuke gevonden

 7. Caroline schreef:

  Ideaal in een tuin waar kleine kinderen komen. Zelf zit ik liever op een tuinstoel met een rugleuning.

 8. Ja zo een tafel schept direct een bepaalde gezelligheid! ook enorm vakantiegevoel bij zo een tafel! leuk!

 9. rachel schreef:

  zo’n tafel is altijd gezellig!! wij kopen niet echt tweede hands dingen, niks mis mee hoor maar wij zijn toch liever van alles nieuw 😉

 10. Priscilla schreef:

  Wij hebben ook altijd een picknicktafel gehad, maar met de verhuizing hebben wij het toch weggedaan. Nu hebben wij 2 verschillende lounge plekken in de tuin. Ook erg fijn 🙂

 11. Tania schreef:

  Leuk zo’n picknicktafel in de tuin. gaan er eentje kopen voor mijn zoontje

 12. Lianne schreef:

  Ziet er leuk uit, heel praktisch ook, want er kunnen lekker veel mensen aan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.