brandnetel, brandnetelsteek

Dit helpt tegen een brandnetelsteek

Met de jongens was ik lekker aan het wandelen om stenen te zoeken en verstoppen voor de Stenenjacht. Sten had een mooi plekje gevonden en vroeg of ik de steen daar neer wilde leggen. Natuurlijk lette ik niet op waar ik mijn voeten neerzette en stapte vol in de brandnetels wat behoorlijk zeer deed. Gelukkig zijn er genoeg planten in de buurt die helpen bij een brandnetelsteek.

Gezellige wandeling maken

De Stenenjacht is nog steeds een groot succes en met dit heerlijke weer is het erg fijn om te wandelen. Sten gaat op de fiets en de andere twee jongens op de skelter. Zelf wandel ik lekker mee en help natuurlijk ook met zoeken. De jongens kijken naar goede verstopplekken en Sten had een mooie plek gevonden bij een paaltje in het gras. Ik mocht hem daar voor hem neerleggen, want dat op- en afstappen van de fiets is ook steeds zo onhandig.

Het is dom om niet te kijken waar je loopt, want ik had ook wel in de hondenpoep kunnen gaan staan, maar ik zette mijn voet (blote voeten in open schoenen) vol in de brandnetels! Jeetje, wat een ontzettend naar gevoel en dan moet ik mij nog inhouden waar de kinderen bij zijn. Het woord f*ck slikte ik snel in en maakte er foei van en deed een soort van dansje om de pijn enigszins weg te dansen.

Dit helpt tegen een brandnetelsteek

Zo’n brandnetelsteek is niet zo 1, 2, 3 over. Nee, dat branderige gevoel blijft, mits je er meteen iets aan doet. Ga er niet aan krabben, want dat maakt het alleen maar erger. Gelukkig zijn er in de natuur tal van oplossingen die helpen tegen een brandnetelsteek.

Weegbree

Mama, snel je moet weegbree pakken”, schreeuwde Deon en rende naar de eerste de beste plant om daar voor mij een blad te pakken. Hij weet dit, omdat hij onlangs zelf ook de pijn heeft ervaren van een brandnetel en met weegbree was hij snel van die nare pijn af. Van de andere twee jongens kreeg ik een kusje wat enigszins ook de pijn verzachtte ; ) .

Je hoeft niet ver te zoeken, want weegbree staat altijd wel in de buurt, gelukkig. Kneus de bladeren totdat het sap eruit komt en wrijf dit over de brandnetelsteek.

brandnetels, brandnetelsteek

Hondsdraf

Hondsdraf is een kruipende, geurende plant en ook deze groeit in de buurt van brandnetels.

jeuk

Paardenbloem

Paardenbloemen zie je altijd en deze gele bloem helpt ook tegen het branderige gevoel. Wrijf de bloem op de plek en je zult merken dat het snel een stuk minder jeukt en minder pijnlijk is.

brandnetelsteek

Zuring

Deze plant groeit het liefst op een zure grond. Wrijf het sap van de bladeren over de brandnetelsteek en het zuur bestrijdt het branderige gevoel.

jeuk

Dovenetel

Deze plant groeit het hele jaar door dus dat is zeker handig en zie je ook in de buurt van brandnetels staan.

jeuk, brandnetels

Kijk bij het plukken van de bladeren wel even uit dat je niet toevallig een brandnetel erbij plukt 😉 .

Urine

Ok, misschien niet een heel fris idee, maar als het helpt en je echt in the middle of nowhere bent kun je over de jeukende plek heen plassen. Al vraag ik mij af hoe ik als vrouw zoiets dan zou moeten doen?

Speeksel

Wrijf wat speeksel over de plek en laat dit even intrekken. De pijn word langzaam minder en de jeuk neemt af. Misschien vind je dit ook niet zo’n fris idee, maar het is wel handig, want je hebt het altijd bij je.

Huismiddeltjes

Mocht je thuis zijn dan helpen deze producten ook bij een brandnetelsteek:

  • Azijn
  • Tandpasta
  • Crème of zalf met menthol
  • Rauwe aardappel
  • Yoghurt
  • Bananenschil

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. rachel schreef:

    ik kende ze maar ze zijn handig om te weten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.