stenen, schilderen, stenen schilderen, steen

Waarom stenen schilderen zo’n leuke bezigheid is

Ik ben graag creatief bezig of het nu met haken, kleien, handletteren of een ander knutsel project is. Nu heb ik onlangs iets nieuws en dat is allemaal begonnen sinds het COVID-19. In Nederland heb je ‘Berenjacht’ en bij ons in Duitsland is het ‘Stenenjacht’. Nu ben ik hieraan verslaafd en schilder zeker wel 10 stenen per dag. Wat er nu zo leuk is aan stenen schilderen en hoe het precies in z’n werk gaat vertel ik je graag.

Stenenjacht

De bedoeling van Stenenjacht is dat je, terwijl je met je gezin lekker een wandeling of fietstochtje maakt, opzoek gaat naar stenen. Dit zijn niet zomaar stenen, maar stenen die anderen hebben geschilderd; kinderen en volwassenen. Je kunstwerkjes verstop je ergens en terwijl je ze zoekt, leg je je eigen beschilderde stenen ook ergens neer. Op de achterkant van de steen schrijf je de naam van de Facebookpagina en zo kunnen mensen de gevonden stenen posten. Erg leuk om te zien dat jouw steen is gevonden. Bijna alle dorpen doen mee en dat zijn er best veel en er komen er dagelijks meer bij wat natuurlijk helemaal leuk is!

Stenen zoeken

Vind je een steen of meerderen maak je daar een foto van en post je de foto in de speciale Facebookgroep. Sommigen maken er echt ware kunstwerken van en zijn echt super mooi! Stenenjacht is een geweldig leuke bezigheid als je buiten bent en zo loop je heel wat meters of kilometers af (als ik voor onszelf spreek 😉 ). De gevonden stenen leg je (een dag later) ook weer op een andere plek en zo reist je steen een heel eind. In de Facebookgroep kun je dan zien wie de steen heeft gevonden en waar hij is. We verstoppen ze overal: in of naast een boom, een waterput, op een bankje of erachter, een bushalte noem maar op.

steen

schilderen

De jongens en ik vinden het super leuk om te doen en heel fanatiek gaan we opzoek naar stenen en elke keer vinden we er wel een paar. Nu moet ik eerlijk zeggen dat we zeker twee en soms drie keer per dag gaan wandelen, zoeken én verstoppen. We worden steeds beter in het zoeken ervan, ook Nick ziet al vanuit de keuken een steen op zijn bus liggen 😉 . En natuurlijk zijn ze super enthousiast als ze er één vinden!

stenenjacht

Omdat we wel een paar keer per dag lopen hebben we er al heel veel gevonden en op andere plekken weer verstopt.

stenen

Hoe ga je te werk

Het fijnste om mee te werken zijn niet al te kleine stenen, maar een middelmaat en liefst een beetje glad.

 • Eerst maak je de stenen goed schoon en begin ik met een witte onderlaag, want dan komen de kleuren het mooiste uit.
 • Teken je ontwerp met potlood op de steen.
 • Trek het daarna over met acrylstiften.
 • Lak de steen af of spuit er wat haarlak over.

De jongens gaan heel geconcentreerd te werk met hun eigen gevonden stenen die ze daarna willen verstoppen. Of toch maar niet, want ”hij is wel heel mooi hè mama? ”.

Stenen schilderen

Stenen schilderen is zo leuk dat ik er een beetje verslaafd aan ben geraakt. Ik begon (samen met de jongens) met een stuk of . Ik vond het zo leuk om te doen dat ik, toen we thuis waren van onze wandeling, meteen weer aan de slag ging om meer stenen te schilderen. Helaas had ik alleen een paar goedkope kwasten en acrylverf. Hiermee kan ik niet echt mooie lijnen maken dus pakte ik een fineliner. Net dat ik er even mee had getekend, was hij leeg en dus moest ik het opnieuw met een kwast doen.

stenen, schilderen

Opeens schoot er door mijn hoofd dat ik ergens in de kelder nog porselein stiften heb liggen en ging opzoek, maar altijd als je iets zoekt kun je het niet vinden (tot grote frustratie), maar in mijn ooghoek zag ik plotseling iets liggen, hebbes! Jammer genoeg niet alle kleuren die ik nodig heb, maar gelukkig heb ik ook nog verf en dus ging ik weer aan de slag. En net dat ik de smaak te pakken had, waren de stenen op.

stenen schilderen

Hoe kom je aan stenen?

Niet heel makkelijk om aan te komen (je kan ze wel kopen, maar dat was niet de bedoeling van de hele Stenenjacht) dus gapte ik er eerst een paar bij de buurman weg. De meeste grote hadden we al weggehaald dus vroeg ik anderen of zij misschien nog wat voor mij hadden. Mijn zwager had er nog genoeg en kwam met een bigshopper vol stenen aan en dus kon ik weer heerlijk aan de slag.

steen

schilderen, steen

De smaak te pakken

Nu heb ik dus zo de smaak te pakken dat ik gewoon niet meer kan stoppen met stenen schilderen en heb mijzelf een pakket met acrylstiften besteld. Hier zitten 24 kleuren in dus kan ik nog meer creaties maken en hoef ik geen verf en die onhandige kwasten meer te gebruiken. Ik kan niet wachten tot ze binnen zijn, maar tot die tijd moet ik het even doen met de stiften die ik heb.

steen, stenenjacht

De jongens willen de meeste stenen graag houden die ik heb gemaakt en Brent vind ‘het zielig’ voor de stenen dat ze weggaan. Hij wil een moeilijke verstopplek, zo moeilijk dat niemand het kan vinden haha. Ze vinden het wel heel cool om te zien op Facebook dat onze stenen zijn gevonden.

 

Heb jij een creatieve hobby? En wat vind jij van Stenenjacht?

 

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 18 Comments
 1. rachel schreef:

  ik ben team stenenjacht 😀 wat een gaaf idee en had er zelf nog niet op gekomen eerlijk gezegd

 2. Lodi schreef:

  wat onwijs gaaf en wat kan je goed schilderen, wauw. Ik snap je zoon el dat hij ze niet weg wil geven. Ik vind dit echt super goed bedacht, het maakt het wandelen leuk en vooral ook dat je het aangeeft op Facebook, zo zie je ook waar de steen helemaal heen kan reizen. Zelf haak ik veel en teken ik veel. Dat zijn mijn creatieve uitspattingen.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Oh, vind je stenen echt geweldig geworden! Wat supermooi zijn ze. Ik wou dat ik dat zo mooi kon. Mijn favoriet is die leuke kabouter.

 4. Ah dit vond ik vroeger ook zo leuk om te doen! Wat doe je veel leuke, creatieve dingen met je kinderen!

 5. Felice Veenman schreef:

  wat een gaaf idee !!! ik ben ook nogal een knutsek miep en stenen schilderen stond wel ergens vaag op het lijstje, maar met die stenen jacht is het natuurlijk extra gaaf dat zou ik graag eens doen

 6. Wat een leuk idee die stenen jacht dat maakt wandelen gelijk weer een stuk leuker!

 7. Sergio & Linda schreef:

  Dit is véél leuker dan Pokemons vangen!!

 8. Caroline schreef:

  Wat een ontzettend cool idee. Leuk om te doen en nog leuker om zo te bewaren.

 9. Jasmijn Bult schreef:

  Wat ontzettend leuk! Het klinkt een beetje zoals Geocache, alleen dan met stenen!
  Wij doen zo af en toe een Geocache om met een doel te fietsen.

 10. nicole orriens schreef:

  Iemand reageer op een blogpost van mij over een hobby zoeken met de opmerking dat stenen schilderen haar zo leuk lijkt. Ik heb deze post gelinkt in de comment als reactie!

 11. Wendy schreef:

  Geweldig! Wat een leukerds. Ik weet zeker dat mijn kleintje nu ook stenen wil versieren 😉

 12. Daphne schreef:

  Ik ben enthousiast! Alleen kan ik de Facebook pagina niet vinden, hoe heet de pagina?

  • Batboy schreef:

   Hi Daphne, Het is een Duitse FB site, waarschijnlijk heb je daar niks aan? Het is nu ook al minder aan het worden helaas. Bij ons in de buurt zijn al geen stenen meer te vinden.

 13. Maya schreef:

  Volgens mij begint het in Nederland nu juist bekendheid te krijgen. Je zou op de facebook pagina van Kei Tof kunnen kijken. Het is zo leuk om te doen 😁

  • Batboy schreef:

   Ja, het is zeker leuk om te doen en erg verslavend! Ben je zelf ook fanatiek in het schilderen van stenen? En wat teken je er dan zoal op? Gebruik je ook poscastiften of anders?

 14. Yolande schreef:

  Op welke Facebook pagina moet je posten als je 1 vindt heb er 1 gevonden maar staat niets achterop

  • Batboy schreef:

   Hi Yolande,

   Wat jammer dat er niks op de achterkant staat! Meestal staat er een # en dan een Instagram of Facebookpagina waar je ze kan posten. Ik heb wel gehoord van een Facebookpagina ‘Keitof’ of zoiets, weet het niet precies. Misschien kun je daar iets posten.
   Weet ook niet of ze dat in Nederland doen, in Duitsland waar wij wonen wel. Misschien is het gewoon de bedoeling om ze te zoeken en weer ergens anders neer te leggen?

   Schilder je zelf ook stenen?

   Groetjes Krystle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.