tips, vermaak, autorit, auto

12x Vermaak tips tijdens lange autorit

Wanneer we op vakantie gaan pakken we meestal de auto. Het kan heel gezellig zijn met z’n allen in de auto, maar soms kan de reis een beetje lang duren waardoor kinderen zich gaan vervelen en dat kan op ruzie uitdraaien. Om de autorit zo gezellig mogelijk te laten verlopen zonder dat kinderen zich vervelen zijn er genoeg leuke dingen te doen. Hier vind je 12 handige tips om je kind(eren) te vermaken tijdens een lange autorit.

Een lange autorit

Heel gezellig samen op vakantie naar je favoriete bestemming, maar voor veel kinderen kan de lange reis wel een probleem zijn. Gelukkig zijn er genoeg dingen te doen waardoor je kind(eren) zich niet hoeven te vervelen en maak je zo die lange saaie reis een stuk aangenamer.

Het is belangrijk om je kind(eren) goed voor te bereiden. Vertel dat jullie op vakantie gaan, maar dat er daarvoor wel een eindje moet worden gereden.

Zorg ook voor genoeg pauzes onderweg. Dit breekt de rit en je kan je benen lekker even strekken.

Naast deze twee belangrijke punten lees je hier 11 tips om je kind(eren) te vermaken tijdens een lange autorit.

Lees ook: Tips voor een relaxte vliegvakantie met kinderen

Speelgoed en favoriete knuffel

De favoriete knuffel van je kindje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een lange reis en zo kan je kindje ook veel beter slapen in de auto.

Stop samen met je kindje wat van zijn favoriete speelgoed in een rugtas. Zo kan hij zich mooi een tijdje vermaken.

tips, autorit, vermaak

Surprise bag

Maak een surprise bag voor onderweg met kleine cadeautjes (koop dit bijvoorbeeld bij Action) en wat lekkers. Je kan de surprise bag in één keer geven of na elke pauze je kind(eren) een kleinigheidje geven. Ook leuk om er een zelfgemaakte knuffel in te stoppen. Dit deed mijn moeder vroeger altijd en zo maakte zij bijvoorbeeld van een handdoek een beer of van sokken een Indiaan.

Teken- en kleurblok

Tekenen en kleuren is altijd een goed idee. Een leuk idee om je kindje een tekenopdracht te geven in de sfeer van jullie vakantie en je kan natuurlijk zelf ook meedoen!

Geen zin om alle kleuren kleurpotloden mee te nemen? Een magisch tekenbord is minstens net zo leuk.

Muziek

Neem de favoriete cd van je kindje mee of zet al jullie favo liedjes op een stick. Met z’n allen meezingen en jullie zijn helemaal in de vakantiestemming!

Tablet

Veel kinderen hebben tegenwoordig een tablet. Laat ze een half uurtje hun favoriete filmpjes bekijken of spelletje spelen.

Auto bingo

Leuk om met meerderen te spelen dus jij kan ook meedoen. Je kan de kaarten van auto bingo zelf maken of deze auto bingo uitprinten.

Auto’s of dieren tellen

Bedenk een opdracht wie er bijvoorbeeld de meeste rode auto’s, paarden of caravans ziet (wel aan zijn eigen kant). Wie de meeste heeft, heeft gewonnen.

DVD speler

Filmpjes kijken in de auto en zo vliegt de tijd ook nog eens! Laat je kindje een koptelefoon opzetten zodat niemand er last van heeft.

Boekjes

Zoekplaatjes boeken zijn super leuk en je kindje kan zich er uren mee vermaken.

Als je kindje al kan lezen geef hem dan een paar leuke strips of een boek voor in de auto. Deon zijn favoriete boeken zijn op dit moment ‘Dolfje Weerwolfje’. *Tip koop ze bij de kringloop.

Raamstickers

Geef je kinderen ieder een vel met speciale raamstickers voor in de auto en laat ze de mooiste creaties maken.

Ik ga op reis en neem mee

Een leuk spelletje waarvoor je niet veel nodig hebt (behalve een goed geheugen). Met dit spel kan zelfs papa meedoen!

Bordspelletjes

Je favoriete bordspel in de auto spelen? Koop een reisvariant en speel samen met je broertje of zusje.

Met deze handige tips wordt de autorit een gezellig ritje en kan de vakantie beginnen, voor je het weet zijn jullie op plaats van bestemming!

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met BesteOnderdelen.nl

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.