vliegvakantie, vliegreis

Tips voor een relaxte vliegvakantie met kinderen

De eerste vliegvakantie is best spannend voor je kindje en misschien ook wel voor jou, want hoe gaat zo’n vliegreis met je kindje? Een goede voorbereiding is daarom een must. Met deze tips kom je al een heel eind opweg voor jouw relaxte vakantie en word het niks anders dan lekker genieten!

Vliegvakantie met kinderen

Op vakantie gaan is leuk. Je moet niks en het is tijd om te gaan genieten. Als je voor het eerst met je kindje gaat vliegen is dat natuurlijk best spannend en het kan zijn dat je er een beetje tegenop ziet, want stel je voor dat je kindje begint te huilen of zich gaat vervelen en jengelig word? Dit wil je natuurlijk voorkomen en met deze tips word je vliegreis een stuk aangenamer.

Vlucht vertraagd

Eindelijk, je hebt je vakantie geboekt en het is tijd om te vertrekken, maar dan begint de ellende al meteen: je vlucht heeft vertraging. Niks is zo vervelend als een vertraagde vlucht en helemaal voor kinderen, want wachten is niet hun sterkste punt šŸ˜‰ . Heb je kleine kinderen? Dan is het verstandig om een draagzak of buggy mee te nemen om te voorkomen dat je kindje wegrent en eventueel kan je kindje hierin slapen. Een SOS polsbandje is ook zeker handig om bij je kindje om te doen.

De luchthaven is ideaal om spelletjes te doen zoals ”Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” of tel mensen met een rode koffer. Dit soort spelletjes scoren altijd goed en het is een leuk tijdverdrijf.

Op de meeste vliegvelden zijn wel speelplekken voor kinderen zoals bijvoorbeeld op Schiphol ‘Kids Forest’. Hier kan je kindje lekker even zijn energie kwijt en als je mazzel hebt zijn ze zo moe geworden van al dat geren dat ze straks heerlijk slapen in het vliegtuig. Hoe vervelend het ook is probeer niet bij de pakken neer te gaan zitten en laat je vakantie door een vertraging niet verpesten. Wist je dat je bij AirHelp een claim bij vertraging kan indienen zodat je mogelijk recht hebt op een vergoeding? Zij helpen jou als je gedupeerd bent door een vluchtvertraging en weten precies welke rechten jij als vliegtuigpassagier hebt. Zo kan een vergoeding van een vlucht met een vertraging van meer dan drie uur wel oplopen tot ā‚¬ 600,- . Zeker de moeite waard dus.

Tips voor een relaxte vliegreis

Een vliegreis kan soms best lang duren en vooral voor kinderen is lang stilzitten een lastige opgave. Je kindje kan vervelend of jankerig worden, omdat het allemaal zo lang duurt en dat maakt de reis er voor niemand prettiger op. Met deze tips zorg je voor een relaxte vliegvakantie.

 • Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je kindje daarom goed voor door bijvoorbeeld boekjes te lezen en filmpjes op internet te bekijken over vliegtuigen. Zo maak je je kindje helemaal enthousiast!
 • Is je kindje al iets ouder? Dan is een rollenspel een goede voorbereiding. Speel dat jullie gaan inchecken, opstijgen en hoe het dalen gaat.
 • Boek een rechtstreekse vlucht zodat overstappen niet nodig is.
 • Vertrek ruim op tijd, zodat je niet hoeft te stressen en te haasten.
 • Zorg voor kauwmateriaal. Door het landen en stijgen kan er druk op de oren ontstaan en dit kan pijnlijk zijn voor je kindje. Zorg ervoor dat je iets bij je hebt waar je kindje op kan kauwen om zo de druk te minderen. Dit kan een bijtring zijn of voor de oudere kinderen kauwgom of een ander kauwsnoepje. Let er op dat je kindje niet te veel suikers binnen krijgt, want daar worden ze alleen maar drukker van. Neem wat groente of fruit mee en biscuitjes.
 • Neem de favoriete knuffel, een lees-, puzzel- of kleurboek, tablet (met koptelefoon) of een ander reisspelletje mee voor onderweg zodat je kindje genoeg afleiding heeft en zich niet hoeft te vervelen.
 • Zorg dat je vochtige doekjes, een extra setje kleding, drinken, wat lekkers (fruit, biscuitjes), luiers, medicijnen, plastic zakje voor je afval, dekentje en eventueel een (opblaas)kussentje in je handbagage meeneemt.
 • Als je kindje onrustig word in het vliegtuig kun je hem rustig even dragen en een stukje gaan lopen.

Vliegen met kinderen is best een hele uitdaging. Als je zelf relaxed en ontspannen bent scheelt dat al een hele hoop. Kinderen voelen je spanning en reageren daarop, dus relax en geniet, want je hebt vakantie!

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. rachel schreef:

  wij hebben nooit gevlogen met onze kids maar het lijkt mij inderdaad een hele uitdaging en geregel.

 2. Linda schreef:

  Wat een fijne tips! Zelf ervaar ik het vooral als leuk om met kleine kinderen te vliegen. Het is zo mooi om te zien hoe ze de wereld ontdekken!

 3. Wat een geweldige foto is dat! Ik zou zelf niet zo gauw met kinderen gaan vliegen denk ik. Als er zoveel tips en tricks voor nodig zijn, dan vind ik dat stiekem reden om het niet te doen.

 4. Toen ik een tiener was, was ik opeens heel erg bang om te vliegen. En dan vooral om neer te storten. Op een gegeven moment schaamden mijn ouders zich echt voor mij en wilden ze niet meer op vliegvakanties. Ik wilde echt NIET op vakantie dichtbij, dus overwon mijn angst. Inmiddels vlieg in de hele wereld over :p

 5. KoolFamily schreef:

  Ik vind vliegen met kinderen super omdat zij er al van genieten en zich in alles verwonderen. Volwassenen zitten er zich te vervelen, maar de kids genieten van elk moment.

 6. Monique schreef:

  Wij hebben gevlogen met onze dochter, destijds 2 jaar. En dat vond ik een prima leeftijd om voor het eerst te vliegen. Ze snapt het een beetje en is wat makkelijker te vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.