makkelijk te stekken, pannenkoekplant, batboy

Pannenkoekplant, de naam is al leuk

Deon dacht dat er pannenkoeken aan zouden groeien, maar helaas is er niks eetbaars aan de pannenkoekplant. De naam is al erg leuk en deze plant is ook nog eens heel makkelijk te stekken.

Pannenkoekplant

In de jaren ’70 was deze plant al erg populair en nu zie je deze leuke pannenkoekplant (pilea peperomioides) weer overal terug. Het is een makkelijk plant en zuivert zelfs de lucht in je huis.

De pannenkoekplant heeft platte ronde bladeren, wat lijkt op een pannenkoek, vandaar dus de naam. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt en geef hem één keer in de week water.

De pannenkoekplant is bij de meeste tuincentra te koop, onder andere bij Intratuin voor €8,99.

Makkelijk te stekken

Deze plant is heel makkelijk te stekken. Je kan zelfs een stengel in het water zetten en na verloop van tijd (je moet wel even geduld hebben) komen er wortels aan.

Ik had een klein stekje met wortels en een stengel met blad. Beide zette ik in een glas met water en na een paar weken was het eerste stekje groot genoeg om in een pot met aarde te zetten. Aan de stengel zaten nog geen wortels dus bleef deze nog in het glas met water.

batboy, pannenkoekplant, makkelijk te stekken

makkelijk te stekken, pannenkoekplant, batboy

Ik zette de pot een tijdje in mijn kas en toen ging het groeien opeens heel erg snel. Nu heeft hij een mooi plekje in de woonkamer gekregen. De pannenkoekplant wordt zo’n 30 à 40 cm hoog en er kunnen zelfs kleine witte bloempjes in komen.

pannenkoekplant, batboy, makkelijk te stekken
Met krijt tekende ik ogen op de pot

Eindelijk wortels

Volgens mij heeft het wel bijna 2 maand geduurd, maar eindelijk heeft de stengel ook wortels gekregen.

eindelijk wortels, batboy, pannenkoekplant, makkelijk te stekken

Ik vind de pannenkoekplant super leuk en helemaal omdat hij ook nog eens luchtzuiverend is. Helaas voor de jongens groeien er geen echte pannenkoeken aan (misschien maar goed ook).

pannenkoekplant, batboy

Makkelijk te stekken en ook erg leuk om cadeau te geven!

Wat vind jij van de pannenkoekplant?

 

9 gedachten over “Pannenkoekplant, de naam is al leuk”

  1. Ik ben fan! Ik heb er verschillende en nu weer twee mama plantjes die kleintjes aan het maken zijn. soms hebben ze al gewoon wortels als je ze van de mama af doet…

    Ook geldplantje, vriendschapsplantje of missionarisplantje, trouwens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *