makkelijke, makkelijk te verzorgen, kamerplanten, mamablog, batboy

Makkelijke kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben

Heb jij net al ik geen groene vingers, maar vind je het wel heel gezellig om planten in je woonkamer te zetten? Deze 9 kamerplanten zijn super leuk en makkelijk te verzorgen.

Kamerplanten

Eerder had ik nooit kamerplanten in huis. Ik vond de meesten gewoon niet mooi en ik vergeet ze vaak water te geven en dus hebben ze niet echt een lang leven bij mij.

Nu vind ik het juist heel gezellig staan en probeer om niet te vergeten dat ze ook dorst hebben. Deze 9 kamerplanten heb ik in huis staan en zijn makkelijk te verzorgen.

Hydroponie

Vergeet je je kamerplanten vaak water te geven? Bij hydroponie staan de planten niet in de aarde, maar in water.

Je schud alle aarde uit de pot, spoelt de wortels af en zet ze net als een bos bloemen in een vaas. Zelf heb ik een orchidee, anthurium en aloë vera plant in een vaas met water gezet en ze gaan echt maanden mee.

Bij de anturium komen er telkens nieuwe bloemen bij en samen met de aloë vera heb ik ze al ruim 8 maand staan! Let er wel op dat je alleen de wortels in het water zet en zo af en toe het water ververst.

anthurium, kamerplant, batboy, groene vingers, anthurium verzorging

makkelijke kamerplanten, kamerplanten, mamablog, batboy

Luchtplantjes

Dol ben ik op luchtplantjes! Ze zijn erg leuk en water hebben ze bijna niet nodig. Leg ze op een schaal of koop een mini luchtplantje en zet hem in een zee-egel!

luchtplantjes, batboy, kamerplanten, mamablog

Besproei ze 3 keer in de week (bij voorkeur ’s morgens) met water en je hebt er lang plezier van!

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

Cactus

Ja, ook één van mijn favorieten! Deze kamerplanten zijn echt heel erg makkelijk te verzorgen en als je een keer vergeet water te geven is dat helemaal niet erg! Zelf geef ik ze één keer in de maand water en ze leven hier al heel lang én gelukkig!

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

kamerplanten makkelijk, mamablog, batboy

Rotsplanten

Ook de rotsplantjes zijn super leuk om te zien en hebben net als de cactus weinig water nodig.

kamerplanten makkelijk, mamablog, batboy

Pannenkoekplant

De naam, die is al leuk! Helaas zijn ze niet te eten, maar wel makkelijk te verzorgen én je kunt ze ook nog eens heel eenvoudig stekken. Zorg dat de aarde wel vochtig blijft. Zelf geef ik ze om de dag een beetje water.

kamerplanten, makkelijk, batboy, mamablog

Erwtenplant

De erwtenplant vind ik zo leuk dat ik er 2 heb gekocht! Helaas is deze leuke kamerplant niet geschikt voor mij. In de wintermaanden hebben ze niet zoveel water nodig en dus heb ik ze per ongeluk een beetje uit laten drogen. Ze zien er helaas niet meer zo mooi uit als toen ik ze kocht en ik hoop dat ze er weer bovenop komen, want ik vind ze wel super leuk!

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

 

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

Stipbegonia

Hoe mooi is dit stippenblad! Ik was meteen verliefd op de stipbegonia en hij is ook makkelijk te verzorgen. Ik zet een schoteltje water eronder zodat hij het water kan opzuigen, makkie toch.

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

Hertshoorn

Deze kocht ik omdat ik hem ook zo mooi vind, maar had geen idee of deze kamerplant makkelijk te verzorgen is of niet. Nu moet ik zeggen dat ik hem heel vaak vergeet, omdat hij boven op de overloop staat, maar hij is al aardig gegroeid en heb hem al een paar maandjes.

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

 

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

Geen water

Kun je nu helemaal niet met kamerplanten overweg? Denk er dan eens aan om katjes te kopen. Ze staan gewoon droog in een houten vaas en bloeien nog ook! Ze staan nu ruim een maand. Geen kamerplant, maar wel gezellig!

kamerplanten makkelijk, mamablog, batboy

Deze bijzondere ‘bloem’ heeft helemaal geen water nodig én je kunt hem trouwens ook eten: de artisjok. Het doet mij denken aan een zee-anemoon, mooi hè?

batboy, kamerplanten, artisjok, bloem zonder water

Deze ‘bessen’ lijken een beetje op een trosje druiven. Toen ik ze kocht was de kleur een beetje gelig. Na een paar dagen worden ze blauw/zwart en blijven heel lang goed!

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

Super leuk om mee te decoreren.

kamerplanten, makkelijk, mamablog, batboy

Zijn deze kamerplanten nou écht niks voor jou, maar mis je wel groen in huis? Deze goedkope kunstplanten zijn net echt en blijven eeuwig groen 😉 .

Welke kamerplanten heb jij in je woonkamer staan?

Lees ook: Onze favoriete Kerst items .

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Je had mij bij ‘makkelijk’. Planten gaan bij mij vaak dood. Of omdat ik ze vergeet, of omdat ik ze teveel water geef uit bezorgdheid of het wel goed met ze gaat.

 2. Lindsey Beljaars schreef:

  Ik houd heel erg van kamerplanten. Tot nu toe gaan ze allemaal goed, op mijn Alocasia Zebrina na, die is helaas dood.

 3. Felice Veenman schreef:

  kamerplanten kijken naar mij, zuchten ….en gaan dood.
  Mijn groene vingers doen hun werk alleen buiten.
  Weet je wat ik grappig vind? Dat al die groene planten die in mijn studententijd heel hip waren, nu weer in de mode zijn

 4. Nathalie schreef:

  Wat een mooie planten heb je!

 5. Maaike schreef:

  Haha….Dit lijstje moet ik onthouden want bij mij gaan altijd alle planten dood. Ook die makkelijk te onderhouden zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.