luchtplantjes, batboy, planten

Luchtplantjes zijn super leuk én hip

Heb je geen groene vingers, maar houd je wel van planten? Zit(ten) je kind(eren) steeds in de aarde van de plantenbak te wroeten? Dan zijn luchtplantjes echt ideaal. Ze zijn super hip en hebben geen aarde nodig.

Luchtplantjes

Tillandsia’s hebben geen aarde nodig. Ze halen hun voedingsstoffen namelijk uit de lucht, vandaar dat ze luchtplantjes worden genoemd.

Verschillende soorten

Er zijn zoveel leuke en verschillende soorten; kleine en grote. De kleine plantjes vind ik ook erg leuk. Mini luchtplantjes kan je erg leuk in een zee-egel zetten, maar je kan ze ook op een stuk hout leggen, ergens in- of aanhangen of in een mooie schelp plaatsen. Je kan het zo gek niet bedenken waar je ze wilt plaatsen, ze hebben immers geen aarde nodig. En wanneer je ze ergens ophangt kunnen die grijpgrage vingertjes er ook niet bij!

Waar te koop

De luchtplantjes heb ik bij een tuincentrum gekocht, maar je kan ze ook online bestellen. Ik heb gekozen voor 3 grote plantjes (+/- 20 cm doorsnee) ‘Tillandsia Xerographica‘ en deze waren € 9,95 per stuk. Ik heb ze op een houten schaal gelegd en het staat echt super leuk!

Ook erg leuk zijn de mini varianten. Deze kocht ik voor € 1,50 en heb ze in een zee-egel gezet, schattig toch!

luchtplantjes, batboy, planten

luchtplantjes, verzorging

Verzorging

Net zoals alle andere planten houden ze wel van water. Ik besproei ze ongeveer 3 keer per week met water ( bij voorkeur ’s morgens), schut het overtollige water eraf en laat ze drogen op een theedoek. Geef ze ook niet te veel water, want dan kunnen ze gaan rotten. Ze houden van bewegende lucht, dus hoe meer frisse lucht er langs komt hoe beter. Luchtplantjes houden van licht, maar niet van direct zonlicht. Zet of hang ze nooit boven een verwarming.

 

batboy, luchtplantjes, lucht, planten, luchtplanten

Luchtplantjes hebben nauwelijks wortels

Geen groene vingers

Houd je van groen, maar heb je geen groene vingers? De plantjes hebben niet veel nodig. Een beetje licht, lucht en water en je kan er lang van genieten.

Heb jij veel groen in huis?

Lees ook:

Makkelijke kamerplanten

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Kidzblogger.nl schreef:

  Ik heb zeker geen groene vingers. Misschien eens naar een luchtplantje gaan kijken…

 2. Volgmama schreef:

  Echt heel gaaf heb ze al eens eerder gezien. Ik weet alleen niet waar ik ze neer moet leggen hihi. Maar wel tof!

 3. Gerdi schreef:

  Wat een toffe plantjes! Ik had er nog nooit van gehoord.. binnenkort maar eens langs het tuincentrum dus.

 4. Ik heb wel wat groen, maar ben er zooooo slecht in om ze levend te houden. hahahaha

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik heb helemaal geen groen in huis, hoogstens bloemen als mijn man die voor me meebrengt. Ik heb geen groene vingers. Wel heb ik nep bloemen in huis.

 6. Charel schreef:

  Ik ben niet zo’n talent maar vind het wel super leuk! Kende dit niet eens haha!

 7. Ik vind deze plantjes echt zo leuk! Dille & Kamille verkoopt ze ook, zag ik laatst. In ons huis komen ze nog niet voor, maar misschien komt daar dit jaar wel verandering in, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.