epileren, batboy, epileren met draad, draad, katoen

Epileren met draad

Van mezelf heb ik best wel ‘borstel’ wenkbrauwen. Wanneer je je wenkbrauwen epileert ziet het er meteen heel anders uit en krijg je een heel open gezicht. Ik haal met een pincet vaak de haartjes wel weg, maar echt strak krijg ik mijn wenkbrauwen nooit. Sinds een paar jaar ontdekte ik het epileren met draad en volgde een cursus. Het epileren met draad ziet er strak uit en heeft veel voordelen.

Epileren met draad

Het is al een heel oude techniek en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het is dé ideale manier voor perfect gestylde wenkbrauwen, maar ook voor de bovenlip of je hele gezicht (denk aan wangen en kin).

Pijnloos is het niet, maar het is te doen. Tja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden toch? Ik vind het wel meevallen en het gaat ook best snel. Je huid voelt daarna super glad en zacht aan. Maar er zijn nog meer voordelen:

 • Hygiënisch; de huid wordt niet met de handen aangeraakt.
 • De huid lijd er niet onder zoals bij harsen of waxen.
 • Het verwijderd zelfs de donshaartjes.
 • Het is goed voor de doorbloeding van de huid.
 • De haartjes blijven langer weg en komen fijner terug.
 • De haartjes worden bij de wenkbrauwen in een strakke lijn verwijderd.

Werkwijze

Omdat deze manier van epileren zoveel voordelen heeft en de wenkbrauwen altijd zo mooi strak zijn ben ik zelf een cursus gaan volgen.

 • Het klosje draad (van katoen) houd je in je linkerhand.
 • Het uiteinde van het draad klem je tussen je tanden.
 • Met je rechterhand pak je het midden van het draad en draai je een stuk of 5 keer om je wijs- en middelvinger.
 • Met duim en wijsvinger in de lus en zo vorm je een ‘schaar’.
 • Wanneer je je vinger en duim spreid, gaat je hoofd naar achteren (je trekt met je tanden aan het touwtje) en wanneer je vinger en duim sluit laat je je hoofd weer zakken.
 • Door op en neergaande bewegingen te maken worden de haartjes met wortel en al verwijderd en de huid wordt zo ook direct gemasseerd.

Het vergt natuurlijk wel wat oefening en het is ook best lastig om uit te leggen. Wanneer jullie het leuk lijkt kan ik hier altijd een filmpje van maken zodat je een beter idee hebt hoe het in zijn werk gaat.

Mooie wenkbrauwen

Mijn eigen wenkbrauwen kan ik helaas niet op deze manier doen. Bij jezelf is dit namelijk erg lastig. Heel jammer, want daar heb ik deze cursus eigenlijk voor gevolgd.

Ik heb mijn wenkbrauwen dus laten doen en zal jullie hieronder het resultaat laten zien:

epileren, batboy, epileren met draad, draad, katoen

Voor & Na

Heb jij je wenkbrauwen weleens laten epileren met draad? Hoe zorg jij ervoor dat je wenkbrauwen in model blijven?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Patricia schreef:

  Heb ik inderdaad wel eens laten doen. Gaat wat sneller, maar nog steeds pittig. Gelukkig blijven ze bij mij redelijk in model en hoef ik niet vaak.

 2. Dewi schreef:

  Ik heb het nooit geprobeerd, maar wel heel erg benieuwd. Vriendin laat dit regelmatig doen. Wel heel mooi altijd. Zelf doen lijkt mij wel heel moeilijk

 3. Mirjam schreef:

  Ik heb het nog nooit geprobeerd. Ik ga altijd zelf aan de slag met een pincet 😉

 4. Charel schreef:

  Nog nooit gedaan durf het niet aan haha! Het resultaat vind ik wel erg mooi!

 5. Ik heb dit nog nooit gedaan, ik vind het er wel mooi strak uit zien. Mijn wenkbrauwen zijn maar een klein beetje borstels, daar werk ik niet al teveel aan bij. Ik heb een beetje angst voor het echt weghalen van de wenkbrauwhaartjes: mijn moeder heeft dat ook veel gedaan vroeger en die heeft inmiddels wenkbrauwen laten zetten met permanente make-up, dus ik ben wat voorzichtiger :-).

 6. Nee nog nooit met draad gedaan… Ik doe het iedere week gewoon met mijn pincet. Ik doe het dan in de auto als ik moet wachten bij school….

 7. Volgmama schreef:

  Mooi hoor. Mag je wel een keer bij mij doen. In Neuenhaus doen ze alles met pincet en zijn ze zeker half uur met mijn wenkbrauwen bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.