matras

Matras kopen voor je kindje

Eindelijk een echt jongensbed! En daar hoort natuurlijk ook een matras bij, maar waar let je op bij het kopen van een matras en hoe heeft Sten zijn eerste nacht doorgebracht in zijn grote bed?

Waarom een bed van steigerhout

Ik was eerder wel aan het twijfelen of we voor de jongens een autobed of een bed van steigerhout zouden aanschaffen. Natuurlijk vinden ze een autobed super gaaf, maar als ze wat ouder zijn willen ze natuurlijk niet meer in een autobed slapen en dan moet je weer een ander bed kopen.

Een bed van steigerhout is:

 • Stoer
 • Je kan zelf bepalen hoe het eruit komt te zien
 • Eenmalige aanschaf

Een bed laten maken

Voor Deon heb ik ooit al eens een bed en een kledingkast laten maken van steigerhout, geheel naar mijn eigen wensen in grey wash. Het enigste nadeel van het bed van Deon is dat het steigerhout niet geschuurd is met gevolg dat er nog allemaal splinters aan het uiteinde zitten (waar ik dan niet tevreden over ben). Ik heb het zelf geschuurd, want dat kan echt niet en straks bezeerd hij zich nog!

Voor Sten hebben we ook een bed van steigerhout laten maken, maar dan bij een ander adres (Thijs Steigerhout&Zo) en was met 2 weken klaar. Het bed van Sten hebben we naturel gelaten en er zitten twee lades onder met wieltjes. Erg handig om er beddengoed, sokken en ondergoed in op te bergen. Dit bed is wel geschuurd en ben er ook erg tevreden over.

batboy, bed, jongensbed, steigerhout, slapen, matras, kind

Wil je meer inspiratie voor kinderbedden? Claudia laat je op haar blog Ohyeahbaby 10 originele kinderbedden zien die je zelf ook kunt maken.

Een matras kopen voor je kindje

We moesten ook nog een matras kopen, maar waar let je op bij het kopen van een kindermatras?

 • Een matras gemaakt van koud- of traagschuim zijn erg geschikt voor kinderen. Koudschuim zorgt voor een goede warmte- en vochtregulatie. Het schuim is elastisch en veerkrachtig . Traagschuim neemt warmte op van het lichaam. Dit geeft een goede drukverdeling en werkt drukverlagend.
 • Een matras moet ademend en ventilerend zijn.
 • Het mag niet te zacht, maar ook weer niet te hard zijn.
 • Veerkrachtig.
 • Het moet een goede ondersteuning bieden.
 • Zorg ervoor dat het precies goed in het bed past. Er mogen geen ruimtes tussen de zijwanden zitten.
 • Wasbare hoes.

Een matras gaat zo’n 10 jaar mee, daarna bied het geen ondersteuning meer.

Ook interessant: Wanneer mag je kindje met een kussen slapen?

We hebben verschillende matrassen getest en gekozen voor een Ergo Touch matras. Dit is een 7- zone koudschuim matras met speciale schouder- en bekkencomfortsysteem. De hoes kan je er afritsen en op 60 graden wassen. En hij ligt echt heerlijk!

matras, steigerhout, batboy, slapen, bed, kinderen, een matras kopen voor je kindje

Ze liggen heerlijk

Bed opmaken

En dan is het tijd om het bed op te maken. Op de lattenbodem leg ik eerst een matrasbeschermer. Dit beschermt het matras tegen beschadigingen, stof en condensvocht.

matras, batboy, steigerhout, bed, slapen, een matras kopen voor je kindje

Over het matras een molton hoeslaken. Het is vochtabsorberend en beschermd dus ook je matras. Daarover een gewoon hoeslaken, dekens erop en Sten kan heerlijk slapen.

Sten wilde maar al te graag, want het is natuurlijk erg spannend in zo’n groot bed. Hij heeft heerlijk geslapen onder zijn Hulk dekbedovertrek en is er niet zelf uitgekomen. Hij heeft zelfs nog langer in bed gelegen dan normaal!

Wat voor soort bed heeft/hebben jouw kind(eren)?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 16 Comments
 1. Charlotte schreef:

  Wat een gaaf bed! Onze dochter heeft ook ongeveer zo’n bed, maar dan niet van steigerhout maar van wit hout. Met een hartje erin, een echt meidenbed 😉

 2. Volgmama schreef:

  Wat een leuk bed! Mijn jongens hebben allebei een half hoogslaper. De een met een glijbaan en de ander met speelgordijntjes.

 3. Patricia schreef:

  Stoer zeg! En hoe is de prijsverhouding met bedden die je in winkel ziet?

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Ze hebben allemaal een bed van de kringloop. Jouw bed vind ik erg leuk en handig vanwege die laden!

 5. Mijn zoontje heeft een hoogslaper.
  Mijn oudste een ijzeren ‘prinses bed’ en mijn jongste een peuterbed van Ikea

 6. Kidzblogger.nl schreef:

  Wat een super gaaf en stoer bed!!!

 7. Gerdi schreef:

  Wat een tof bed! Hier slaapt benthe nu nog in een meegroeibed van de Ikea, maar dat word binnenkort een heuze bedstee op de verbouwde zolder en dan krijgt Youri ook een bed van steigerhout! Gelukkig heb ik een handige man die ze zelf gaat maken…

 8. MetMirjam schreef:

  Wat een gaaf bed! Mijn dochter slaapt nog in haar ledikantje, dus wij mogen over een tijdje ook gaan kijken voor een groter bed 🙂

 9. Wat een mooi bed! Vind dat steigerhout ook prachtig, maar dan moet het inderdaad wel geschuurd zijn. Die splinters kunnen echt niet! Wij moeten voor onze dochter nog een keer een nieuw matras, die heeft nu een ‘oudje’ omdat die er toch was. Maar een goed matras is wel erg belangrijk!

 10. Marie de Jonge schreef:

  Ik heb voor mijn zoon ook een bed gemaakt van steigerhout. Hij is er hartstikke blij mee en deze past ook nog eens goed bij zijn slaapkamer. Ik heb overigens wel een goede lattenbodem gekocht, zodat het bed genoeg ondersteuning geeft.

 11. Vincent Rondwijk schreef:

  Ik heb ook gehoord dat koudschuim een goed materiaal is voor kindermatrassen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat deze lang meegaat en van goede kwaliteit is. Een bedframe hebben we gelukkig al gekocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.