kussen, hoofdkussen, kleine kinderen, slapen, bed, kindje

Wanneer mag je kindje met een kussen slapen?

Een kussen kan voor kleine kinderen gevaarlijk zijn, omdat ze zich nog niet kunnen omdraaien en hun hoofd nog niet goed kunnen optillen. Ze kunnen dan met hun gezicht in het kussen komen waardoor je kindje kan stikken. Maar vanaf welke leeftijd kan je dan het beste met een hoofdkussen beginnen?

Wanneer mag je kindje met een kussen slapen?

Een kussen is niet echt een noodzaak, je kan ook prima slapen zonder. Het kan zijn dat je kindje een knuffel (die in bed ligt) als kussen gebruikt of dat je kindje erom vraagt. Je kan dan een speciaal kinderkussen kopen. Meestal vanaf 2,5 jaar of 3 jaar slapen kinderen met een hoofdkussen.

Geen ledikant

Toen Deon 2,5 jaar was heb ik een bed laten maken van steigerhout. Geen ledikant meer, maar tijd voor een stoer jongensbed. Hij vond het heel spannend en eindelijk wilde hij eens een keer graag naar bed ;).

Sten is nu ook 2,5 jaar, maar ik laat hem nog even in de ledikant slapen. Hier kan hij namelijk niet uit bed klimmen, want dat gaat hij doen in een ‘normaal’ bed. Een kussen heeft hij ook nog niet, dat doe ik pas wanneer hij een groot bed krijgt.

Kussen voor kinderen

Een kinderkussen is kleiner en dunner. Wanneer het dun is zit er minder vulling in waardoor het beter ventileert. Let er bij het kopen op dat het goed te wassen is. Dit omdat kinderen vaker verkouden zijn en er komen zo sneller bacteriën in te zitten en moet dus vaker worden gewassen.

Een voorbeeld van een goed ventilerend hoofdkussen is van AeroSleep.  Dit is ideaal als eerste hoofdkussen voor je kindje. Het groeit mee dankzij 2 vullingen die je apart of samen kan gebruiken. Er zit een open 3D-structuur verwerkt waardoor je kindje kan blijven ademen zelfs als het op zijn mond of neus ligt.

Wanneer je kindje ziek is en eroverheen braakt, vloeit het vocht meteen door de open 3D-structuur naar het absorptielaagje, waar het vocht vastgehouden wordt. De onderste laag is waterdicht en zorgt ervoor dat de vulling schoon blijft. Het kan op 60 graden gewassen worden en door de 3D-structuur is het goed luchtdoorlatend.

 

Met welke leeftijd kreeg jouw kindje zijn eerste kussen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Dat is een goede vraag zeg! Ik moet bekennen dat ik het antwoord niet eens weet. Schaam….

 2. Yvonne schreef:

  Toen ze ongeveer 2 jaar waren en naar een peuter over gingen.

 3. Nikki - Sukhi.nl schreef:

  Jeetje inderdaad een goeie vraag! Ik heb nog geen kinderen maar had daar nog nooit over na gedacht 😮
  goeie tip! 🙂
  gr, Nikki
  http://www.Sukh.nl

 4. Volgmama schreef:

  Hier slapen ze op een peuterkussentje van de Ikea. Deze zijn heel dun en eigenlijk slapen ze er vanaf een jaar of 2 op. Nu hebben ze een groter volwassen kussen.

 5. Rory schreef:

  Aaah herkenbaar. Hier een overbezorgde moeder die dochterlief te laat (4,5 jaar) pas met een kussen liet slapen. Ik koos voor het ‘eerste kinderkussen’ van Silvana. Ideaal. Dooradembaar. Dun. Fijn. Goede reviews. Prijs was ook iets van 25 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.