kindermatras, goede nachtrust

Tips voor het kopen van een kindermatras

Voor de ontwikkeling van je kindje is een goede nachtrust erg belangrijk en dus ook een goed matras. Waar let je op bij het kopen en waar moet een goed kindermatras aan voldoen?

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is voor iedereen heel belangrijk, maar voor kinderen helemaal. Dit is namelijk belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de hersens. Onvoldoende slaap kan leiden tot een groeiachterstand.

Kinderen brengen meer uren in bed door dan volwassenen en een goed kindermatras is dan ook erg belangrijk.

Kindermatras

Een kindermatras mag niet te zacht, maar ook niet te hard zijn. Hij moet een goede ondersteuning bieden en veerkrachtig zijn. En heel belangrijk: een kindermatras moet goed ademend en ventilerend zijn en mag niet te warm worden.

Wanneer je een matras gaat kopen heb je keuze uit veel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit latex, polyether en koudschuim matrassen.

Latex

Latex is rubber en dit neemt geen vocht op en ademt niet. Omdat het geen vocht opneemt is het ook erg warm en het laat geen vocht door.

Polyether

Polyether is het goedkoopste type matras en wordt vaak gebruikt voor kindermatrassen, maar bied weinig veerkracht. Omdat het een gesloten celstructuur heeft is het slecht ventilerend en voelt dus snel warm aan. Daarnaast ontstaan er snel kuilen in het matras.

Koudschuim

Een kindermatras van koudschuim is elastisch en heeft een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het goed ventilerend en ademend is. Koudschuim blijft droger en is dus ook veel hygiënischer. Er ontstaan geen kuilen in het matras en gaat langer mee.

Traagschuim

Een matras van traagschuim bestaat nooit alleen uit traagschuim. Dit is een extra laag wat zorgt meer steun, comfort en een betere doorbloeding. Traagschuim neemt warmte op van het lichaam en geeft een goede drukverdeling.

Een goed matras

Een kindermatras gemaakt van koud- of traagschuim is erg geschikt voor kinderen.

Er mogen geen ruimtes zitten tussen de zijwanden, dus zorg ervoor dat het matras goed in het bed past. Let er ook op dat het matras een wasbare hoes heeft.

Gemiddeld gaat een goed matras 10 jaar mee. Hierna kan een matras het lichaamsvocht niet meer absorberen en hierdoor groeit de kans op schimmelvorming. Ook huidvet en dode huidcellen trekken in het matras waardoor huisstofmijt en bacteriën ontstaan en dus ook nare geurtjes. Daarnaast bied het matras na 10 jaar steeds minder ondersteuning.

*Lees tip: een hoofdkussen voor je kindje.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.