sneeuw, ijsbellen blazen

Deze dingen zijn leuk om te doen in de sneeuw

Eindelijk ligt er een beetje sneeuw, dolle pret natuurlijk voor kinderen! Lekker warm aankleden en op naar buiten, want je kunt zoveel leuke dingen doen zoals bijvoorbeeld mooie ijsbellen blazen.

Sneeuwpop maken

Natuurlijk wordt er meteen een sneeuwpop gemaakt en trots dat de jongens zijn!

sneeuw, sneeuwpop

Naast het maken van een sneeuwpop kun je ook een iglo bouwen. Helaas ligt er nog te weinig sneeuw dus we hopen dat er binnenkort nog een dik pak gaat vallen.

Sneeuwballen gevecht

Hoe groter, hoe beter en dan lekker een sneeuwballen gevecht houden!

sneeuw, sneeuwballen gevecht

Afdruk maken

Ga op de grond liggen en spreid je armen. Zo maak je een mooie afdruk van een engel in de sneeuw.

Ja, het is wel erg koud, maar even je gezicht in een dik pak sneeuw drukken en je krijgt een super leuk effect!

Sleetje rijden

Nu kan je eindelijk op de slee naar school gaan, maar als je per se géén handschoenen aan wilt, krijg je wel hele koude handen. Jammer voor de jongens dat het geen 3 persoons slee is, want iedereen wil er natuurlijk op en ze kunnen maar moeilijk even opstaan voor een ander.

slee, sneeuw

IJsbellen blazen

Nu het zo koud is, is het perfect om ijsbellen te blazen. Hoe kouder het is, hoe sneller de bellen bevroren raken.

Wij wilden natuurlijk ook van die mooie ijsbellen blazen en gingen aan de slag.

Helaas is het moeilijker dan verwacht, maar misschien is het nog niet koud genoeg. De bellen knappen erg snel (met de inhoud van de bellenblaas zeep)  en als je geluk hebt blijft er eentje heel. Het vergt heel veel geduld, maar als je dat hebt ziet het er prachtig uit en kan je de mooiste foto’s maken!

Met kokend water, een paar schepjes poedersuiker en een scheutje afwasmiddel knappen de bellen minder snel en het werkt zeker, maar ook dan heb je nog steeds veel geduld nodig.

Er bleven maar een paar ijsbellen liggen. Jammer genoeg zijn de foto’s niet wat we ervan hadden verwacht, maar ik denk dat het nog iets kouder moet zijn en dan gaan we het zeker weer proberen.

sneeuw, bellenblaas

sneeuw, leuke dingen

Warme chocolademelk

We hebben lang bellen geblazen en daarna zijn we naar binnen gegaan om ons op te warmen met een lekkere beker warme chocolademelk.

sneeuw, leuke dingen

Heb jij wel eens ijsbellen gemaakt? Hoe ging dat bij jou? Zou leuk zijn als je een foto post onder dit artikel op onze Facebookpagina.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.