kerstfiguurtjes, pinda's, pinda, kersttafereeltje

Zo maak je kerstfiguurtjes van pinda’s

Leuk om te maken in de kerstvakantie; kerstfiguurtjes van pinda’s. Wij maakten een kersttafereeltje en het resultaat is erg leuk geworden!

Kerstfiguurtjes maken van pinda’s

Eerder maakten we al een kerstdorpje met houten sneeuwpoppen. Dit keer een mini kersttafereeltje met een sneeuwpop en kerstman gemaakt van doppinda’s. Een leuke diy om in de kerstvakantie te gaan maken.

Benodigdheden

 • Doppinda’s
 • Verf
 • Watjes
 • Mini pompons
 • Wol
 • Boomschijven
 • Lijm
 • Poscastiften

Aan de slag

Om het verven van de pinda’s makkelijk te maken hebben we ze aan een satéprikker geprikt en in oase gestoken. Zo houd je ze gemakkelijk in de hand en laat ze drogen in de oase.

pinda's

pinda

De kerstman en sneeuwpop plaatsen we op een boomschijf. Om ze in de sneeuw te laten staan hebben we de schijf beplakt met watten. Deze pluis je uit elkaar zodat het wat pluiziger is.

Er hoort natuurlijk ook een kerstboompje bij en hiervoor hebben we wat groen uit de tuin geknipt. De kerstballen zijn mini pompons en alles lijmen we vast met een lijmpistool. Zo ben je er zeker van dat het ook goed en stevig blijft zitten.

kerstfiguurtjes, pinda

pinda's

kersttafereeltje

De gezichtjes van de sneeuwpopjes en kerstmannetjes hebben we met poscastiften erop getekend. Poscastiften zijn echt ideaal en te gebruiken voor heel veel verschillende soorten ondergronden. Hiermee kun je heel mooi en precies tekenen.

kerstfiguurtjes, kersttafereeltje

Kies een kleurtje wol uit en gebruik dit voor de sjaal van de sneeuwpop. Voor de hoed hebben we een rondje geknipt uit zwart vilt. Deze plak je op de pinda en kleurt met een stift de bovenkant zwart. Op deze manier lijkt het net een hoed.

pinda, pinda's

pinda, pinda's, kerstfiguurtjes, mini kersttafereeltje

kerstfiguurtjes, kersttafereeltje

Mini kersttafereeltje

Het kersttafereeltje is klaar en hoe leuk zijn deze kerstfiguurtjes geworden? Dit is ook een geweldig kerstcadeautje voor opa en/of oma. Wat ook erg leuk is, is om van de pinda’s kersthangertjes te maken. Je rijgt er heel eenvoudig een draadje door en hangt ze in de kerstboom.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
 1. Esther schreef:

  Wat leuk gemaakt! Dit gaan wij ook maken in de kerstvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.