kerstdorpje, kerstdorp, winterlandschap

Maak je eigen kerstdorpje

Kerstdorpjes zijn altijd zo leuk. Nóg leuker is om je eigen kerstdorpje te maken. In een paar eenvoudige stappen maak je samen met je kind jullie eigen knusse winterlandschap én dat staat gezellig!

Kerstdorp maken

Een kerstdorpje is voor iedereen leuk om naar te kijken en het staat zo gezellig in huis! Er zijn zoveel verschillende kerstdorpjes te koop, maar leuker is natuurlijk om er één samen met je kind(eren) te maken. In een paar stappen maak je zelf je knusse winterlandschap waar je uren naar kunt kijken.

Benodigdheden

Zo maak je je eigen kerstdorpje

Kerstboompjes maken

Zonder kerstbomen, geen kerstdorp en dus gaan we eerst aan de slag om kerstboompjes te maken. Om de kerstbomen te maken heb je lege toilet-/keukenrollen nodig. Teken op een stuk karton eerst een mal van de boom. Druk de toiletrol iets plat, trek de mal over en knip het uit.

winterlandschap

kerstdorp

kerstdorpje, winterlandschap

Nu heb je een 3D kerstboom die kan staan en kan je hem verven. De onderkant hebben we wit gemaakt, omdat de bomen in de sneeuw staan. Terwijl je de kerstboompjes laat drogen ga je aan de slag met de sneeuwpopjes.

kerstdorpje, kerstdorp knutselen

Sneeuwpopjes maken

Om sneeuwpopjes te maken heb je peg dolls nodig. Schilder de sneeuwpopjes en maak van vilt een sjaal en de muts. Voor het bolletje op de muts hebben we kleine piepschuim balletjes gebruikt.

winterlandschap

Het opmaken van je winterlandschap

Terwijl alles aan het drogen is kun je gaan beginnen met het opmaken van je kerstdorpje. Je kunt je kerstdorp opmaken op een dienblad, maar wij hebben hiervoor een houten draaiplateau gebruikt. Zo kun je je winterlandschap draaien en van alle kanten bekijken.

Bedek het met watten en leg er kerstverlichting op, gezellig om gekleurde lampjes te gebruiken. Nu kun je de sneeuwpopjes en kerstboompjes neerzetten en je zelfgemaakte kerstdorpje is klaar!

kerstdorpje, kerstdorp

kerstdorpje

 

Nog meer inspiratie voor kerst knutsels? Maak dan deze leuke houten kerstmannen, kerstballen of  deze lekkere sneeuwpop chocolaatjes, want van al dat knutselen krijg je natuurlijke wel trek.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. nicole orriens schreef:

  Ik vind het een supermooi dorpje geworden! En wat een leuk idee om het gewoon zelf te maken. Het lijkt me ook heel gezellig om dit met kinderen te doen.

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een leuke knusel activiteit en wat is het mooi en gezellig geworden. Hier kopen ze er elk jaar een huisje bij.

 3. Janet schreef:

  Ah wat leuk zeg, dat ziet er super gezellig uit. Het lijkt me leuk om dit eens met de kinderen uit mijn klas te maken.

 4. Jouvence schreef:

  Wat een super leuk idee dit! Die ga ik onthouden voor aankomende kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.