kerstmannen, kerstmannen van hout

Kerstmannen maken met peuters

Bij ons in Duitsland zien we ze overal staan van klein naar levensgroot: kerstmannen van hout. Je kunt ze kopen in de winkel, maar leuker is het om ze zelf te maken. We gingen aan de slag en de jongens maakten een trio voor oma. Ik vond ze zo leuk dat ik ze ook wilde hebben, maar daar dacht de jongste anders over. Ook maakten we kerstman hangers van een eierdoos, een makkelijke diy zelfs voor de aller kleinsten!

Kerstmannen maken van hout

Bij ons in het dorp staan ze overal en ik vind ze zo leuk! Ze worden ook veel gemaakt van boomstammetjes. Wij maakten ze van houten blokken die Nick voor ons heeft gezaagd. De bovenkant voor het hoofd zaag je schuin af en daarna even schuren.

Om deze kerstmannen te maken heb je nodig:

 • Blok van hout of zoek een mooi boomstammetje in het bos
 • Verf (rood, wit en zwart)

Als setje is het leuk om verschillende formaten kerstmannen te maken. Om ruzie onder de jongens te voorkomen hebben we de grootste aan de oudste gegeven en de kleinste aan de jongste. De jongens hebben zichzelf hiermee geïdentificeerd (net zoals bij de zonnekoekjes) en zo is er geen drama noch ruzie ontstaan 😉 .

kerstmannen

Teken met een potlood op het schuine gedeelte een halve cirkel boven (voor de muts) en onder (voor de baard). Nu kun je gaan beginnen met verven.

kerstman, hout

kerstmannen, verven, houten

Ook voor de aller kleinsten is het leuk en heel eenvoudig om deze kerstmannen te maken.

kerstman,

Oma krijgt een kerstcadeautje van de jongens, hoe leuk zijn ze geworden?! Zelf wilde ik ook graag een trio, maar daar had Brent geen zin meer in. Zijn hout is nog blank, maar ik vraag het over een tijdje wel weer.

kerstmannen, kerstman, houten, verven

Kerstmannetjes van een eierdoos

Deze kerstmannen zijn ook erg leuk om te maken met peuters. Het is een snelle en makkelijke diy wat natuurlijk ideaal is voor peuters. Hiervoor heb je nodig:

 • Eierdoos
 • Verf (rood)
 • Kwast
 • Crêpepapier of kleine rode kraaltjes
 • Naald en draad
 • Schaar
 • Lijm
 • Watten of schapenwol

kerstmannetjes, kerstman

Knip de mutsjes voor de kerstmannetjes uit het karton, rijg er bovenin een draadje door en verf ze rood.

kerstmannen,

Maak een bal (hiervoor heb ik vulling van een kussen gebruikt) en plak deze in de muts. Van crêpepapier maak je een klein balletje of gebruik een klein kraaltje als neus en je kerstman hanger is klaar!

kerstmannetjes, kerstmannen

 

Ook leuk om te maken, deze makkelijke diy:

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
 1. Nathalie schreef:

  Ik heb ze ook al eens met ronde stammen gezien. Leuk gemaakt! De hangers ook. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.