nachtrust, plisségordijnen met een verduisterende voering, mamablog, batboy

De slaapkamer compleet verduisteren voor een goede nachtrust

Na een lange en vermoeiende dag heerlijk je bed inkruipen en het klokje rond slapen. Wie houdt er niet van? Met kids erbij droom je van zulke situaties! Als ouder kun je ook zeker wel een goede nachtrust gebruiken net als je dat graag voor je kinderen wil. Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen die ervoor kunnen zorgen dat je ’s nachts beter slaapt. In dit artikel komen de meest belangrijke aan bod!

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk, als je ’s nachts goed geslapen hebt voel je je de volgende dag ook weer lekker fit. Je lichaam kan ’s nachts goed tot rust komen en dit is weer goed voor je weerstand.

Probeer een ritme aan te houden

Erg belangrijk is dat je regelmaat aanbrengt in je dag. Het is lastig met kinderen erbij, maar probeer dagelijks rond dezelfde tijd naar bed te gaan en rond dezelfde tijd op te staan. Dit bevordert je slaapritme en is dus goed voor de biologische klok! Ook zeker aan te raden voor je kinderen.

Wanneer je écht moeite hebt om in slaap te komen kan slaapthee je wellicht wel helpen. Het is in elke supermarkt te verkrijgen. Slaapthee bevat vaak kamille, wat een rustgevend en slaapwekkend effect heeft.

Ontspan jezelf & zorg dat je kamer de juiste temperatuur heeft

Vlak voordat je gaat slapen is het belangrijk dat je rust in je hoofd creëert. Neem een heerlijke douche of ga lekker in bad met een lekker maskertje. Las een me-time momentje in! Een ontspannen massage, het lezen van een boek, het beluisteren van rustgevende muziek of mediteren werkt ook erg goed voor het slapen gaan. Zorg er ook voor dat je kamer de juiste temperatuur heeft. Niet te warm en niet te koud, over het algemeen wordt er een geschikte temperatuur van 18 graden aangehouden. Dit hangt natuurlijk mede af van je persoonlijke voorkeur.

Kijk naar de inrichting van je slaapkamer

De indeling van je slaapkamer heeft natuurlijk ook invloed op je nachtrust. Keuze en opstelling van je meubilair, geluid, verlichting en de verduistering van de ramen. Bij de verduistering van je ramen is het erg belangrijk dat je de juiste geschikte raamdecoratie uitkiest.

nachtrust, mamablog, batboy

Rolgordijnen

Voor de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen of plisségordijnen met een verduisterende voering hele geschikte keuzes. De raambekleding die een ruimte goed donker kan maken is het verduisterend rolgordijn. Een klassieker onder de raamdecoratie en een voordelige optie. Plisségordijnen met een verduisterende voering hebben een isolerende werking. De temperatuur blijft door het gordijn gelijk en het geluid wordt gedempt.

Combineren

Wil je voor een optimale nachtrust gaan? Kies dan voor een combinatie tussen rolgordijnen of plisségordijnen met overgordijnen. Ga voor overgordijnen met een verduisterende voering en geniet van extra goede isolatie van je slaapkamer. Naast dat gordijnen heel functioneel zijn, brengen ze ook super veel sfeer in de slaapkamer. Een gezellig en warm geheel!

Dakraamrolgordijnen

Heb je een VELUX of FAKRO dakraam en wil je die graag bekleden? Veneta.com heeft net een nieuw product gelanceerd, namelijk dakraamrolgordijnen! Het systeem beweegt strak met het dakraam mee wanneer je hem opent en je hebt geen last meer van lichtkieren. Ga voor een dakraam rolgordijn in een verduisterende stof! Doordat het dakraamrolgordijn je gehele raam afsluit heeft het een isolerende werking, zo kun je van een heerlijke nachtrust genieten.

Je dakraamrolgordijn is compleet naar eigen wensen samen te stellen. Denk aan de kleur van je dakraamrolgordijn, de kleur van de hardware en de bedieningsstok. Door de vele opties aan kleuren, waaronder zelfs een sterrenprint, zit er gegarandeerd een leuke kleur voor je bij. Maak het slapen voor jezelf zo fijn mogelijk met de juiste raamdecoratie.

Hoe ga jij zorgen voor een betere nachtrust?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.