mamablog, batboy, slapen, redenen

Redenen waarom ik niet slapen kan

Ik ga nooit zo heel laat naar bed, meestal lig ik er voor 22:30 uur in. Het is zeker geen straf voor mij om naar bed te gaan, maar soms kun je om bepaalde redenen gewoon niet slapen (en dan heb ik het niet over de kinderen).

Redenen waarom ik niet kan slapen

Vooral in de winter vind ik het heerlijk om naar bed te gaan. Lekker onder een flanellen dekbedovertrek en dan neem ik ook altijd een kruik mee voor mijn koude voeten. Daar kan ik mij best op verheugen die warme kruik.

Ik val nooit meteen in slaap (in tegenstelling tot Nick). Wanneer hij eenmaal in bed ligt is hij ook zo vertrokken, maar ik lig eerst over van alles en nog wat te het denken en dan val ik op een gegeven moment wel in slaap.

Niet altijd gaat dat zo makkelijk. Om deze 7 redenen kan ik niet slapen.

Te warm

Vooral nu het zo warm is, is in slaap komen veel lastiger. Een deken is té warm dus hup die deken eruit en onder een laken gaan liggen. Vaak gaat het ene been er toch maar weer boven of ik gooi alles aan de kant.

Een koude douche voordat je naar bed gaat helpt. Daarnaast zetten we ook een ventilator op de slaapkamer met twee flessen bevroren water ervoor, heerlijk verfrissend!

Op de buik of de rug

Draaien, draaien, draaien. Een goede houding kan ik ook nooit vinden. Dan op mijn rug, nee liever op mijn buik of toch op mijn zij? Als ik op mijn zij lig gaat mijn arm slapen en draai me weer op mijn buik. Wanneer ik ’s morgens wakker word lig ik meestal op mijn buik.

Snurken

Vreselijk dat gesnurk! Dat iemand zoveel geluid kan maken, zodat een ander niet in slaap kan komen. Eerder kneep ik Nick zijn neus altijd even dicht, maar dat kon hij niet echt waarderen 😉 . Nu geef ik hem vaak een duw in zijn rug of ik zeg opeens heel hard: ”Hou eens op met dat gesnurk!”. Helaas werkt dat niet zo lang, want na een paar seconden snurkt hij alweer. Ik heb een speciaal anti-snurk kussen gekocht, maar dat werkt helemaal niet. Men zegt dat een ananasplant op de slaapkamer ook moet helpen tegen snurken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

redenen, mamablog, batboy

De hond van de buren

Val je dan eindelijk in slaap, word je wakker gemaakt door het geblaf van de hond van de buren of katten die ruzie aan het maken zijn.

redenen, mamablog, batboy

Vlieg

Een mug op de slaapkamer is irritant, maar een vlieg ook. Die stomme vliegen blijven maar op je armen of been plakken en soms ook nog op je gezicht!

Muggen

Die rot muggen! Nu heb ik de goede houding gevonden, Nick snurkt niet en de hond van de buren is stil. Dan hoor je opeens dat irritante gezoem bij je oor. Snel de lamp aan, maar die rot mug zie je niet. Zodra de lamp weer uit gaat komt hij, dus blijf ik heel lang met de lamp aan op bed liggen.

Ik kan hem niet vinden en de lamp gaat weer uit. Nu hoor ik hem niet meer en probeer weer te slapen, maar dan opeens hoor ik: ”Doe de lamp aan, ik hoor een mug”. Nu is het Nick die er last van heeft en samen gaan we opzoek. We zien hem niet. ”Daar boven”, zegt Nick, maar ik zie niks. ”Oh nee, toch niet het is een pluisje”.

Opeens zie ik hem, maar ik heb niks om hem mee te slaan. Nick geeft me zijn slipper en ik sla meteen raak! Nu kunnen we eindelijk slapen, althans dat denken we, want ze waren met z’n tweeën. We hebben nog een tijdje gezocht, maar uiteindelijk de moed maar opgegeven.

Wc

Nick is alweer in dromenland, maar nu moet ik opeens naar de wc en stap mijn bed uit. Het is al laat en hoop dat ik nu snel in slaap val. Nick snurkt als een gek en die mug zoemt weer bij mijn oor. Ik heb het warm en kan geen goede houding vinden om te slapen.

Daar lig ik en het is ondertussen al 02.30 uur. Ik hoor een auto in de straat en hij stopt. Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig wat diegene daar zo laat doet, maar ik heb geen zin om uit te bed gaan.

Uit bed

Ik krap als een gek, want die mug heeft me toch te pakken gehad. Zo kan ik ook niet slapen en de lamp gaat weer aan. Ik zet kruisjes in de muggenbulten en loop naar de badkamer om er ook nog eens tandpasta op te smeren. De jeuk is weg en nu kan ik eindelijk slapen. Ik heb geen puf meer om te kijken hoe laat het is.

Als klap op de vuurpijl gaat ook het brandalarm nog af: de batterij is leeg. Gelukkig slapen de kinderen er doorheen.

Ik word wakker van geroep: ‘‘Mama, mama”. Het is Brent. Ik stap uit bed en plak aan alle kanten van de tandpasta.  Voor mijn gevoel ben ik de hele nacht wakker geweest en nadat ik onder de douche ben geweest heb ik een missie: De Mug.

Helaas heb ik hem niet kunnen vinden……

Lees ook: 10x Een leugentje om bestwil

 

Om welke redenen kun jij niet slapen?

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Tiene schreef:

  hoe doe je dat met die bevroren flessen water ik zou dat graag ook willen proberen .zooo vreselijk warm ik kan er ook niet van slapen !! zou je dat van die flessen water voor de ventilator kunnen delen of heb je een aircooler??

  • Batboy schreef:

   Hi Tiene,
   Nee, een aircooler hebben we niet.
   Je vult gewoon 2 flessen met water en legt ze in de vriezer. ’s Avonds haal je ze eruit en zet je ze voor de ventilator neer. Heerlijk slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.