leugentje, mamablog, batboy

10 X Een leugentje om bestwil

Ik heb een hekel aan liegen en vertel mijn jongens ook dat ze altijd eerlijk moeten zijn. Soms vertellen wij de kinderen wel een leugentje, maar dat is dan een leugentje om bestwil.

Leugentje om bestwil

Ik vertel mijn kinderen dat je nooit mag liegen, maar ik moet bekennen dat wij weleens een leugentje om bestwil vertellen.

Als ik bijvoorbeeld vraag: ”Wie heeft hier op de muur getekend?”, heeft niemand het natuurlijk gedaan. ”Laat mij je pink maar even voelen dan” of ”laat je nagels eens zien of je liegertjes hebt”. Ik voel aan hun pink en check op ‘liegertjes’ en ontmantel zo de schuldige 😉 .

Op het gras

In de auto is het een drama met de jongens en maken altijd ruzie. Ook al zit Sten helemaal achterin, dan is hij nog Deon aan het treiteren.

Dat geruzie in de auto is om gek van te worden, maar Sten doet er niet veel op uit. Hier maken wij gebruik van een leugentje, want als hij nog één keer ruzie maakt dan zetten we hem uit de auto. ”Blijf je dan wel op het gras lopen, want op straat is het gevaarlijk”. Meestal helpt het, maar helaas niet altijd en moeten we nog een stapje verder gaan: de auto stilzetten op een parkeerplaats of we zoeken een mooi plekje. Dan luistert hij wel en wat is het heerlijk als je zonder geruzie je reis voort kunt zetten!

Kapot

Als we op de rommelmarkt lopen en de jongens iets uitzoeken (waar we thuis genoeg van hebben) zeg ik altijd dat het kapot is of niet compleet.

Batterijen

Leuk hoor speelgoed met geluid, maar soms ook om knettergek van te worden. Dan ben ik blij dat de batterijen leeg zijn (of ik haal ze er gewoon uit) en nieuwe batterijen hebben we niet. ”Dan ga je die toch kopen mama?”. Kan niet schat, de winkel is dicht”.

Rood haar

Vanwege de cafeïne mogen kinderen onder de 13 jaar géén koffie drinken. Toch zijn de jongens wel nieuwgierig (ik vroeger ook) hoe het smaakt. Maar wist je dat je van koffie drinken rood haar krijgt? 😉

Bedtijd

Nu het eerder donker is, denken de jongens dat het ook al heel laat is. ”Kijk eens naar buiten het is al donker, het is bijna bedtijd”.

Het park gaat sluiten

Als het tijd is om naar huis te gaan van een gezellig dagje uit, maar de jongens niet naar huis willen: ‘‘Het park/speeltuin gaat sluiten iedereen moet nu naar huis”.

Geen geld

Geld in een speelgoedautomaat gooien (nog meer rommel) of een ritje op de olifant in de supermarkt. ”Sorry jongens mama heeft geen geld”.

Zere arm

Spelen met de kinderen vind ik heel leuk, maar als je 101 keer achterelkaar met Spiderman Peppa Big moet verslaan heb ik er wel even genoeg van. ”Mama heeft een zere arm ik moet even uitrusten”.

Broodkorstjes

Als je je korstjes niet opeet, blijf je altijd zo klein zoals je nu bent.

Wortels

Groenten en mijn jongens, dat is echt een slechte combinatie. Zo vertel ik mijn jongens dat wortels heel goed zijn voor de ogen, want heb je ooit een konijn gezien met een bril?

Daar trappen ze gelukkig in en eten de wortels op. Waarop Sten meteen allemaal namen noemt van mensen met een bril, van zijn vader tot zijn juf. ”Die hebben nooit worteltjes gegeten hè mama toen ze klein waren, waarom niet?”.

Op de Kindergarten had Sten zijn vriendinnetje opeens een bril, waarop hij heel wijs tegen haar zei: ”Dan had je maar meer worteltjes moeten eten”.

leugentje, mamablog, batboy

Welk leugentje om bestwil vertel jij je kind(eren) weleens?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.