broertjes, ruzie maken

Ruziënde broertjes

”Mama Sten zegt…..Mama Deon doet…..Hij begon, nietes mama hij begon”. De broertjes kunnen prima met elkaar overweg zolang ze elkaar maar niet zien of samen spelen. Ik zie allemaal foto’s van gezellig spelende broertjes en zusjes, maar dat is meestal voor deze broertjes een no-go. Zelfs in de auto maken ze ruzie en we dachten dat we dé oplossing hadden gevonden.

Ruzie is leerzaam

Ruzie tussen broertjes en/of zusjes, je kan het niet vermijden. Zelf had ik vroeger best vaak ruzie met mijn broertje, maar we hadden ook momenten dat we samen konden spelen. Het scheelt dat we niet hetzelfde speelgoed hadden, want dat jongens speelgoed vond ik niks. Andersom moest hij ook niks van mijn poppen hebben.

Hoe vervelend ruziënde kinderen ook is, het is wel leerzaam. Zo leren ze namelijk omgaan met hun boosheid, frustratie en voor zichzelf op te komen. Ruzies horen erbij, maar leuk is anders.

Ruziënde broertjes

Met drie jongens in huis vinden ze natuurlijk ook hetzelfde speelgoed leuk. Meestal gaat de ruzie om speelgoed en samen spelen draait vaak op ruzie uit. Het gaat ook weleens goed (1 op de 20 keer ) en dan denk ik: ”zie je wel dat jullie ook leuk samen kunnen spelen”. Maar dat heb ik alweer te vroeg gedacht. ”Nee, dat is van mij ik was daarmee aan het spelen”. ”Geef terug, mama dat is van mij”. Het wordt afgepakt, mee gegooid, geschreeuw en gegil (ja soms zijn het net meiden 😉 ).

Speelgoed algemeen

Hij raakt mij aan

Zelfs in de auto kunnen de jongens niet naast elkaar zitten. Stel je voor dat iemand door iemand wordt aangeraakt! Nee, deze autotripjes hebben we gehad en ze zijn vreselijk.

We kochten een andere auto. Genoeg ruimte voor iedereen en niemand heeft last van elkaar (althans dat dachten we). Sten kan namelijk met zijn benen tegen de rugleuning van Deon schoppen. Misschien helpt een Fruittella?

Tussen mij en mijn broertje is het goed gekomen, dus daar ga ik maar vanuit.

 

Kunnen jouw kinderen leuk met elkaar spelen?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Roelina schreef:

  Ja dat kunnen ze…. twee seconden 😂. Ik hoop idd ook dat het ooit goedkomt

 2. Soms wel en soms niet. Zo’n grote auto waar ze uit elkaar zitten lijkt me best handig!

 3. Marjo Van leeuwen schreef:

  Hahaha herkenbaar! Met 3 kids op de achterbank is het soms ook veel duw en trekwerk. Wij hebben ze op een andere volgorde gezet en dat gaat veel beter verder kunnen ze soms heel heel.lief met elkaar spelen maar ze kunne elkaar ook flink dwars zitten

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Oh die ‘Hij raakt mij aan’ versie ken ik ook! Vreselijk. Of nog erger: ‘Hij kijkt naar mij!’

  Het beste kun je een schutting tussen elk kind zetten : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.