tips, opruimtips, opruimen

Met deze opruimtips word opruimen een eitje!

Opruimen is geen leuk klusje en kan soms ook best lastig zijn, want waar moet je het allemaal laten? Mijn probleem is een beetje mijn verzamelwoede en het feit dat we een kelder hebben, wat ook wel weer handig is, want het is één grote opslagplaats en niemand die het ziet. Maar eens moet het er toch eens van komen, het opruimen, ook al zag ik er als een berg tegenop en als je de foto’s ziet dan begrijp je me vast. Het is even schrikken, maar je zult verstelt staan van het eindresultaat!

Rommel

We hebben denk ik allemaal wel een rommellade waar we kleine dingen inleggen zoals elastiekjes, pennen en andere rommeltjes die heb ik ook. Zo hadden we ook een rommelkamer wat wel een stuk erger was dan het rommellaatje, maar die we hebben omgetoverd tot speelkamer waar de jongens nog steeds elke dag met plezier spelen.

De meeste spullen heb ik naar de kelder gebracht (daar waar je het niet ziet) en zo stapelde het zich steeds meer en meer op.

De kelder: één grote opslagplaats

Ons huis is helemaal onderkelderd, wat echt ideaal is. We hebben een hok voor de wasmachine en droger en daarnaast nog vier grote kamers die ik allemaal heb ingepikt met spullen waar ik geen afstand van kan doen. Zo heb ik jaren mijn oude bankstel bewaard in de kelder, omdat ik hem zo mooi vond en hem gewoon wilde houden of mijn bed waar ik vroeger in heb geslapen of gewoon nog een bed, want je weet maar nooit waar een extra bed handig voor kan zijn 😉 . Speelgoed van mij en van de jongens, een kast die niet meer bij onze stijl past, maar wel wil bewaren en nog een kast en nog één en die stoelen zijn ook handig voor een verjaardag. Ik wil gewoon graag alles bewaren, want stel je voor dat ik spijt krijg als ik het heb weggedaan?

Zo stapelen die dingen zich bij mij op en ach in de kelder is genoeg plek voor dat ene. En het is natuurlijk niet van een paar maanden al die spullen, nee in de loop der jaren (wij wonen nu 13 jaar in ons huis) heb ik van alles verzameld en bewaard, want wie wat bewaard heeft wat en je hoeft het mij maar te vragen en ik heb het gewoon!

Beginnen met opruimen

Op een gegeven moment gaat het niet meer. Er zijn te veel spullen en soms moet je gewoon opruimen en ergens afstand van doen, maar probeer maar eens te beginnen. Het is namelijk niet één hok waar ik alles opstapel en bewaar nee joh dat past niet meer. Ik heb drie hokken in beslag genomen (bijna vier) voor al mijn spullen.

Ooit hebben we eens een poging gedaan om het op te ruimen en heeft Nick stellingen gemaakt zodat ik daar mijn spullen op kwijt kan, want alles op de grond gestapeld is ook niet handig. Maar als je ergens geen afstand van kan doen en er steeds meer bij komt is het water naar de zee brengen. Ik bracht een paar doosjes naar de kringloop en ging mijn spullen verkopen op de rommelmarkt, maar na een tijd had ik weer meer in de kelder dan eruit. De poging tot opruimen was dus geen succes.

Opruimen, waar te beginnen?

Het gekke is dat ik helemaal niet tegen rommel kan en van opgeruimd hou. Alles is geordend en opgeruimd in huis, alleen de kelder dat is mijn schatkamer met al mijn  spullen. Maar als het ergens ook al is het je (kleding)kast, slaapkamer, berging of waar dan ook een rommel is dat het lijkt alsof er een bom is ontploft heb je zelf ook een rommel in je hoofd. Als het netjes en geordend is en je overzicht hebt heb je gewoon meer rust en dat voelt ook fijn. Opruimen is dus de oplossing, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Mijn probleem was altijd dat ik nooit wist waar te beginnen met opruimen en waar ik het dan moet laten? Dus je legt het van de ene plek naar de andere plek en dat schiet natuurlijk niet op. Opruimen is zo makkelijk nog niet, maar nu heb ik de smaak te pakken en het was een zware klus. Met deze opruimtips kan jij het ook en krijg je er nog plezier én energie van ook. Echt ik heb zelfs lol in het opruimen!

Opruimtips

Zie je er als een berg tegenop om te beginnen met opruimen? Met deze opruimtips help ik je graag een stuk op weg.

Benodigdheden:

 1. Dozen
 2. Vuilniszakken

In de dozen of speciale opbergbakken ruim je spullen op die je weg wilt geven of zelf wilt houden. Wanneer je alles in een doos hebt en erop schrijft wat erin zit is het veel overzichtelijker en heb je alles bij elkaar. In de vuilniszakken gaat alles wat je weg wilt gooien 😉 .

Neem alles in de hand en onthoud dat het niet in één dag af hoeft te zijn. Doe het lekker rustig op je eigen tempo het begin is er, maar als je eenmaal bezig bent zul je zien dat je gewoon door wilt gaan, je krijgt er energie van.

Stel jezelf de vraag:

 1. Bewaren?
 2. Weggeven aan bijvoorbeeld de kringloop
 3. Is het de moeite om te verkopen?
 4. Moet het weggegooid worden?

Nu ga je vast schrikken bij het zien van de volgende foto’s als je die enorme berg met spullen ziet. Je kon er bijna niet meer lopen, maar ik wist wel waar alles precies stond!

Je begint gewoon stap voor stap en pakt het eerste wat je ziet. Ik ben natuurlijk op de grond begonnen met opruimen zodat de vloer langzaam zichtbaar werd. Bij elk ding heb ik mezelf de vraag gesteld: bewaren, weggeven, verkopen of weggooien en stopt het daarna in de daarvoor bestemde doos of vuilniszak.

Ik heb echt letterlijk alles in de handen gehad en alle tassen uitgeplozen en kwam dingen tegen waarvan ik niet eens wist dat ik het ooit heb gekocht.

opruimen, opruimtips

tips, opruimtips, opruimen

opruimtips

Bewaren

De spullen die ik wil bewaren heb ik in dozen of los in het schap gezet.

Verkopen

Soms moet je ergens gewoon afstand van doen. Ga je het nog gebruiken? Is het antwoord nee, maar wel de moeite om te verkopen zet het dan op Marktplaats, verkoop het op de rommelmarkt of in de daarvoor bestemde verkoopgroepen op Facebook. Omdat ik zoveel spullen heb die ik ga verkopen heb ik ruimte gemaakt in een ander vertrek in de kelder. Alle verkoop spullen staan nu bij elkaar en verkoop ik het na een tijdje niet, gaat het naar de kringloop. Ik ben dol op de kringloop en nu heb ik er zelf één in de kelder, super leuk! Als je een kijkje wilt nemen, op Facebook en Instagram verkoop ik mijn spulletjes onder de naam Krystle’s Basement.

opruimtips, opruimen

opruimen, opruimtips

Kringloop

Er zijn heel veel spullen waar ik zelf niks meer mee kan en niet de moeite vind om te verkopen. Weggooien is zonde, maar ik kan er misschien wel anderen blij mee maken dus gaan er veel dozen naar de kringloop of ik zet het gratis af te halen op de daarvoor bestemde Facebook groepen.

Weggooien

Het echte rommel zoals kapotte spullen of gewoon troep heb ik op de aanhanger gegooid en dat waren best veel spullen!

Het eind resultaat

Van de twee rommelhokken zijn er nu twee helemaal netjes opgeruimd en heb er dus nog één te gaan. Het opruimen was best zwaar en niemand die mij kon helpen, want ik wilde zelf graag zien wat het is en beslissen wat ik ermee ga doen.

Dat opruimen nog zo leuk kon zijn wist ik niet en ben echt heel blij met het eind resultaat. Dit zijn de spullen die ik wil bewaren zoals lampen, knutselspullen, vazen, waxinelichtjes en meer. Misschien vind je het nog wel veel, maar het is geordend en opgeruimd.

opruimen

opruimtips, opruimen

opruimen

Met deze opruimtips kun jij het ook en denk eraan dat het niet in één dag af hoeft. Houd soort bij soort en sorteer het in dozen of bakken, zo heb je het mooi en overzichtelijk.

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Bijhouden is het halve werk bij het opruimen. Maar de schuur die houd ik niet wekelijks bij. En dat wordt dus een rommelhok waar niks meer op zijn plaats staat.

 2. Lodi schreef:

  Wat een goede tips, ik ben ook ontzettend van een opgeruimd huis, maar gooi ook slecht weg. Ik maakte van de week mensen blij met twee skibroeken waar mijn kinderen echt al jaren uitgegroeid waren, en dan denk ik waarom hangt het hier nog 🙂 ik moet echt hard nodig echt aan de bak!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  In stapjes opruimen vind ik ook erg helpen. Anders voel ik me ook compleet overweldigd, en kom daardoor tot helemaal niets.

 4. Alexandra schreef:

  Die tips ga ik zeker toepassen. Ik heb hier ook meerdere kamers met rommel. Nadeel, ik ben nu wel benieuwd naar jouw spullen en dat is niet handig als je wilt gaan opruimen.

 5. Jouvence schreef:

  Wat leuk om het verschil tussen voor en na te zien! Ik doe alles graag in etappes (eerst de kledingkast, het bureau of de badkamer bijvoorbeeld).

 6. Tessa schreef:

  Handige tip. Momenteel ben ik ook bezig met opruimen. Elke week één ruimte

 7. Jasmina schreef:

  Super handige tips, ik ben niet zo een opruimwonder en dingen wegdoen zijn ook niet mijn sterkste punt

 8. Manon schreef:

  Ik ken jouw kelder, haha. Zo’n ‘kelder’ hebben we hier ook. Het is niet echt een kelder, maar meer een souterrain met logeerkamers. Een van die logeerkamers is nu net een woonwinkel met al mijn deco en meubels wat ik ‘tijdelijk’ niet gebruik, haha.

 9. Daan schreef:

  Het resultaat mag er zijn! Wij hebben in de herfst de schuur en (1 kant van) de zolder onder handen genomen. Was wel nodig zeg maar haha. Binnenkort de andere kant van de zolder aanpakken en dan is alles weer netjes.

 10. Sandra schreef:

  Sinds we verhuisd zijn, heb ik nog heel wat dozen in de garage staan. Waarschijnlijk mag het meeste daarvan wel weg. Ik zou er echt aan moeten beginnen en jouw blog heeft me net dat duwtje gegeven. Morgen start ik!

 11. Esther Holten schreef:

  Bedankt voor het delen van de opruimtips! Ik heb ook veel spullen die ik weinig gebruik en die in de weg staan. Ik ga kijken of ik ook een eigen stellage kan bouwen. Wellicht kan ik deze in onze opslag plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.