opruimen, opbergen, verkleedkleren, verkleden

Ideeën om verkleedkleren op te bergen

Heeft jouw kind ook zoveel verkleedkleren en weet je niet meer waar je het allemaal moet laten? Met deze ideeën kun je de verkleedkleding makkelijk opbergen en het zorgt  voor orde en overzicht. Daarnaast maak je ook nog eens kans op een coole prijs!

Verkleedkleren opbergen

Verkleden is en blijft leuk voor kinderen. Tijdens een verjaardagsfeestje, als ze met vriendjes en vriendinnetjes aan het spelen zijn en natuurlijk tijdens Carnaval. Maar op een gegeven moment heb je zoveel verkleedkleren en ze blijven zich maar opstapelen. Je hebt geen orde en overzicht meer en weet je ook niet waar je het allemaal moet laten. Met deze tips en ideeën om al die leuke carnavalskleding op te bergen heb je het mooi opgeruimd én overzichtelijk.

Sorteren

Om het overzichtelijk te houden is het verstandig dat je eerst alles gaat sorteren:

 • Maskers bij maskers.
 • Accessoires (zoals toverstafjes en wapens) bij elkaar.
 • Hoofdeksels
 • Schoenen

Prop niet alles bij elkaar in één mand, maar houd soort bij soort. Berg accessoires en decoratie op in leuke dozen, manden of koffers.

Ophangen

Een ophangsysteem is overzichtelijk en dit kun je ook heel makkelijk zelf maken, maar ben je niet zo handig is een eenvoudig kledingrek ook ideaal. Op deze manier heb je een mooi overzicht en alles bij elkaar. Nadeel is dat de kleding ook weer netjes opgehangen moet worden en niet elk kind is daar handig in 😉 .

Heb je geen ruimte voor een kledingrek? Bevestig dan een stang aan de muur, scheelt ook weer ruimte.

Voor de accessoires zet je leuke manden neer en zo heb je alles bij elkaar!

Verkleedkist

Een verkleedkist is ook erg leuk, want zo kan je kind lekker ‘rommelen’. Gebruik hiervoor een leuke houten kist, (hut)koffer of een grote rieten mand met deksel. Deze zijn vaak te vinden bij een kringloop of kijk eens op Marktplaats. Houd hier ook rekening met het sorteren en prop niet alles bij elkaar.

Voordeel van alle verkleedkleding bij elkaar in een koffer te stoppen is dat je niet alles weer netjes hoeft op te hangen.

Winactie

Onder het mom van ‘er kan altijd meer bij’ mogen wij een shoptegoed t.w.v. € 30,- van Carnavalskleding weggeven voor verkleedkleren of items naar keuze!

 • Like en volg de Facebookpagina van Batboy.
 • Deel en like dit bericht.
 • Reageer hieronder (met een geldig e-mailadres) of op onze Facebookpagina en vertel hoe of waar jij de verkleedkleren opbergt.

Gefeliciteerd ***Sylvia van der Meulen***

De winactie loopt van 08.02.2021 t/m 14.02.2021 . Daarna word de winnaar op deze pagina bekend gemaakt. Let op: Je maakt alleen kans als je je aan de spelregels houd!

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Kristel Gubbels schreef:

  Onze kinderen zijn gek op verkleden en op carnaval. Met de paplepel ingekregem zullen we maar zeggen 🙂
  Onze oudste dochter heeft een opbergbak op haar slaapkamer en hier zitten van haar en van haar zusje verkleedkleding in. Op zolder hebben we in plastic bakken ook nog de carnavalskleding zitten, die hebben we toevallig afgelopen weekend bekeken en daar werden weer leuke accessoires en hoofddeksels uitgehaald. Deze week mag onze dochter Noor verkleedt naar school.

  We wagen dus graag een kansje om een mooie jurk uit te zoeken voor onze dochter Noor die ook nog eens bijna jarig is

 2. Mark schreef:

  De verkleedkleding zit hier in een aparte mand, die in een hoek in de kast staat.

 3. Angela schreef:

  Hier een speciale bak in de kast van de kids. Maar ze zijn met ze 3tjes dus wat nieuws voor ze zouden ze leuk vinden😊❤💙❤

 4. elisabeth maria martina schreef:

  ze hangen nu gewoon in de kledingkast wegens gebrek aan een betere opruimplek, deze kist is natuurlijk ideaal

 5. Sylvia schreef:

  We hebben de verkleedkleren van ons meisje apart in een bak, zo blijft alles bij elkaar en kun je zo de bak pakken als ze zich wil gaan verkleden.

  Verkleden vind ze geweldig dus met dit shoptegoed weten wij wel raad!

 6. Degroote Murielle (Lelo Vt) schreef:

  In de kast op kapstokken

 7. Lotte schreef:

  De verkleedkleren zwerven hier nogal eens door het huis, maar ‘officieel’ bergen we ze op in een aparte lade.

 8. Heidie van der Steeg schreef:

  Ik heb een grote kist met koekiemonster erop en de naam van mijn zoon, die ik voor zijn eerste verjaardag heb laten maken. Eerst gebruikt voor al het speelgoed maar daar heeft hij niet veel meer van. In de kist zit alles in. Het is niet meer zoveel omdat in de loop van de jaren de kleine maatjes verdwenen zijn, het meeste nog van mijn dochter maar ook die heeft er niet veel meer in zitten dus iets nieuws is heel welkom.

 9. Anita te Gussinklo schreef:

  Zo leuk, ik doe graag mee voor mijn oppas meisjes.
  Die willen altijd graag prinses worden.

 10. Yvonne W. schreef:

  Onze kids ‘beginnen net’, als het op verkleedpartijtjes aankomt! Van Sint hebben ze beiden een te leuk kostuum gekregen en dat was gewoon echt de bom, haha! Wat uitbreiding is daarom zeer welkom! De kleine hoeveelheid verkleedkleren hangen nu in de kast bij de gewone kleding. Voor de accessoires, zoals de hoedjes, brillen, maskers heb ik een aparte opbergbox, die bij de oudste in het wandrek staat.

 11. Marian B schreef:

  Leuk voor mijn dochtertje, ze is dol op rollenspellen en verkleden. Alles zit nu in twee grote opbergboxen en lekker door elkaar zeg maar. Een kledingrek is eigenlijk wel een goed idee.

 12. Marian Zw schreef:

  Wij bergen de verkleedkleren op in een ikea box in het ikea kastje, gewoon meteen voor het grijpen want verkleden kan elke dag!

 13. Linda Smeets schreef:

  Ontzettend leuk! Onze dochter is dol op verkleden en rollenspellen. Ik heb de verkleedkleren in een grote platre plastic bak met deksel zitten, die gemakkelijk onder haar bed in haar slaapkamer past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.