sloddervos, opgeruimde slaapkamer

Help, mijn kind is een sloddervos

Hij heeft een grote kamer met een stoer bureau waar hij aan kan zitten om bijvoorbeeld zijn huiswerk te maken of te knutselen. Al snel was het mooie van zijn kamer af en leek het wel één grote pleur maar neer slaapkamer. Mijn kind is echt een sloddervos, maar hoe zorg je voor een opgeruimde kamer?

Sloddervossen zijn creatief

Hij heeft de grootste slaapkamer van de drie jongens met een stoer bureau. Hier kan hij rustig zijn huiswerk maken zonder dat hij last heeft van zijn broertjes, maar het duurde niet lang of hij kon er al geen huiswerk meer maken. Als er één een sloddervos is, dan is het Deon wel. Het hele bureau ligt bezaaid met van alles en nog wat, rondslingerde sokken onder het bed, Nerf pijltjes en LEGO blokjes op de grond en alle knutsels en frutsels moeten bewaard blijven.

slaapkamer, opruimen, sloddervos

Leuk is het natuurlijk niet zo’n rommel op de slaapkamer, maar uit onderzoek blijkt dat sloddervossen vaak heel slim zijn. Een rommelig bureau bijvoorbeeld zorgt voor nieuwe ideeën en stimuleert het creatieve denkwerk. Dat klopt ook wel, want Deon is heel erg creatief. Hij is altijd bezig om dingen te maken en dat kan rommel opleveren. Daarbij wil hij (net als ik) altijd alles bewaren. Creatief zijn is natuurlijk super en hij moet zich ook kunnen ontwikkelen, maar het geeft wel een bende.

Zo maakt hij vaak thema’s van zijn slaapkamer. Zo’n thema kamer moet natuurlijk aangekleed worden, ook met zelfgemaakte decoratie zoals: posters, briefjes en maskers. Hij heeft daar plezier aan en dat wil ik hem niet onthouden.

Een opgeruimde kamer

Vanaf een jaar of 6 kan je kindje best al zijn eigen slaapkamer opruimen (al moet je het wel even zeggen natuurlijk). Als ik hem vraag zijn kamer op te ruimen dan doet hij dat en goed ook, want zelfs de stofzuiger komt er dan aan te pas! Helaas is het binnen een paar dagen weer net zo’n chaos.

Samen opruimen is een beter plan en dus gingen we aan de slag. We hebben veel dingen weggegooid en een doos voor de rommelmarkt gevuld. De lades van zijn bureau konden weer gewoon dicht en hij mocht één rommellaatje hebben waar hij zijn prutjes in kwijt kan. Zijn bureau zag er weer super strak uit, maar na een week kwamen we erachter dat hij toch te weinig opbergruimte heeft.

Lees ook: . Met deze klusjes kan jouw kindje helpen in het huishouden

Zo houd je de kamer netjes

  • Zorg dat je niet te veel spullen hebt. Ik weet dat het moeilijk kan zijn, maar less is more.
  • Spreek af dat je kindje na het spelen alles opruimt.
  • Voldoende opbergruimte is belangrijk. Heb je niet genoeg ruimte in de kamer? Wees dan creatief en schaf meubelstukken aan waar je ook spullen in kan opbergen.
  • Geef speelgoed een vaste plek.
  • Ga zelf één keer in de tijd even goed opruimen.

Doordat we samen alles hebben opgeruimd kan hij het nu zelf mooi bijhouden. Althans dat dacht ik 😉 .

Is jouw kindje een sloddervos?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.