kleuter, smoesjes

20x Smoesjes van een kleuter

Kinderen zijn slimme wezentjes. Vooral als het gaat om opruimen, want dan hebben tal van smoesjes om er onderuit te komen. Maar niet alleen worden er smoesjes gebruikt wanneer er geen zin is om op te ruimen ook als ze geen groenten willen eten of gewoon geen zin hebben om antwoord te geven.

Smoesjes van een kleuter om ergens onderuit te komen

Ergens mee spelen is leuk, maar als je het daarna ook nog moet opruimen word het al minder leuk. Er zijn wel 100 smoesjes die je kleuter kan gebruiken. Of ze nu dorst of honger hebben, u roept en mama haalt het wel, maar zodra jij iets vraagt word het al anders. Hieronder de meest voorkomende smoesjes die het meest gebruikt worden.

Mijn mond is te moe

Je hebt niet altijd zin om antwoord te geven. Als je dan vraagt waarom ze niks zeggen: ”Mijn mond is te moe om te praten”.

Volle buik

Groenten eten is ook vaak een drama. Die groene dingetjes zien er onsmakelijk uit en je kleuter wil het niet eten. Het smoesje die hier vaak word gebruikt is ‘een volle buik’. En als je een volle buik hebt, dan past er ook niks meer in.

Opruim smoesjes

Meestal worden de smoesjes gebruikt als het gaat om de speelkamer op te ruimen. Samen opruimen heb ik ook al eens gedaan, maar dat is eigenlijk helemaal geen goed idee. Vooral niet als je van plan bent om ook nog wat speelgoed weg te doen. Tuurlijk help ik wel eens met opruimen, maar aan het eind van het liedje ben ik diegene die daar alleen staat op te ruimen.

Als antwoord op mijn vraag aan mijn kleuter om het speelgoed op te ruimen krijg ik vaak dit te horen:

 1. Ik heb zere benen.
 2. Dat heb ik al gedaan.
 3. Ik heb daar niet mee gespeeld.
 4. Daar ben ik te moe voor.
 5. Mijn armen zijn te kort.
 6. Daar ben ik nog te klein voor.
 7. Dat heb ik niet gehoord.
 8. Ik doe dat straks.
 9. Dat ben ik vergeten.
 10. Ik wil dat niet alleen doen.
 11. Nu doe ik het niet meer, want ik ben boos.
 12. Mag ik zelf weten.
 13. Dat heeft .… (broertje) ook niet gedaan.
 14. Het duurt te lang.
 15. Ga ik straks nog mee spelen.
 16. Ik heb mij net zeer gedaan.
 17. Morgen doe ik het.
 18. Ben nu met iets anders bezig.
 19. Daar heb ik geen zin in.
 20. Het is te veel om op te ruimen.

Straks

Het woord ‘straks’ word ook heel vaak gebruikt. Maar hoe lang duurt dat? Is dat vandaag? Zelf gebruik ik het woord ook wel eens en eigenlijk is het gewoon even tijdrekken, omdat je er geen zin in hebt of omdat je ergens anders mee bezig bent.

Mama, ik heb dorst. Mama, ik heb honger. Mama wil je dit even voor mij pakken. Mama, mama, mama”. Maar ik heb de hele dag al dingen gedaan en nu ben ik te moe. Ik heb zere benen, zere armen, zelfs mijn ogen prikken. Straks doe ik het wel.

 

Welk smoesje gebruikt jouw kleuter om ergens onderuit te komen?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  ‘Daar ben ik nog te klein voor,’ zou ik goed onthouden want die kun je als moeder natuurlijk ook mooi gebruiken als je kind iets wil, wat jij geen idee vindt.

 2. Lodi schreef:

  Prachtig en zo herkenbaar! Geen smoesje, maar mijn zoon zei eens tegen opa toen opa zei dat hij sperziebonen wel lekker vond, ‘nou dan eet je mijn bord toch leeg!’:)

 3. rachel schreef:

  haha geweldig om te lezen en herkenbaar van toen. maaruh ook als ze puber zijn barsten ze van de smoesjes hahaha

 4. Caroline schreef:

  Zo grappig om te lezen. Enne deze antwoorden kunnen ook zo van een puber afkomstig zijn.

 5. Mandy schreef:

  Hahah herkenbaar bij mezelf een beetje. Als ik de hele tafel vol knutselspulletjes heb en mn ma zegt: ruim je dat op? Dan zeg ik ook: ga ik straks nog mee bezig… maar ondertussen, 5 jaar later ligt het er nog. Ongebruikt. Leuke blog zo

 6. Hahahaha! Dit is allemaal zo herkenbaar. Hier hebben we de vermoeide mond inderdaad ook meer dan eens gehoord. Net als de volle buik – al is er altijd nog wel een plekje wanneer we iets lekkerders op tafel toveren 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.