tijdverdrijf, lockdown, coronavirus

Dit doe ik om tijd te verdrijven tijdens de lockdown

Veel mensen zijn tijdens de lockdown van het coronavirus aan een nieuwe hobby begonnen om tijd te verdrijven. Zo heb ik ook iets gevonden om te doen en gelukkig heb ik alle benodigde materialen in huis. Een heerlijk tijdverdrijf waardoor ik me geen moment hoef te vervelen!

Tijdverdrijf tijdens de lockdown

Officieel beginnen de scholen in Duitsland weer in week 2 van het nieuwe jaar, maar aangezien het coronavirus helaas niet minder wordt heeft Duitsland besloten de lockdown nog langer (en strenger) aan te passen. Lang thuis zitten en nergens naartoe kunnen begint nu de verveling wel toe te slaan en alhoewel ze zijn overladen met deze kerstcadeaus willen de jongens er ook wel even uit en iets leuks doen, maar helaas gaat dat niet. Daarnaast vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en heb iets gevonden om tijd te verdrijven tijdens de lockdown.

Stenen schilderen

In het begin van het coronavirus begon in Duitsland de stenenjacht. Enthousiast begon ik zelf ook stenen te schilderen en te verstoppen en ging met de kinderen opzoek naar andere stenen. Een super leuk tijdverdrijf en je hebt ook nog een doel als je buiten gaat wandelen. Geen idee hoeveel stenen ik heb geschilderd, maar het zijn er ontelbaar veel. Daarna zakte de stenenjacht af en zelf was ik er ook wel een beetje klaar mee, we deden het ook elke dag, weken achter elkaar.

Sinds de strenge lockdown van nu ben ik weer begonnen met het schilderen van stenen en het is weer net zo verslavend als voorheen. Helaas zijn er bij ons in het dorp nog weinig mensen die het ook doen en vinden mijn jongens weinig tot geen stenen. De stenen die we vinden zijn van mijzelf. Desalniettemin blijf ik stenen schilderen, want het is erg verslavend om te doen en een echt tijdverdrijf. Het is ook erg leuk als iemand je steen post, omdat ze hem hebben gevonden. Heb er zelfs een Instagramaccount aan gekoppeld. Nadat we een aantal stenen hebben geschilderd gaan we naar buiten om ze te verstoppen en hopen de jongens om een steen te vinden. Zo komen we elke dag buiten en hebben ook nog een doel tijdens onze wandeling.

Wil je ook met deze leuke activiteit aan de slag? Ik gebruik deze posca stiften en ze zijn ideaal voor het stenen schilderen.

posca stiften, stenen

Muisjes en konijntjes maken

Ik ben graag creatief bezig en wil altijd iets maken. Naast het schilderen van stenen ben ik begonnen om muisjes en konijntjes te maken en ook dat is een beetje uit de hand gelopen, want ondertussen heb ik al een hele doos vol gemaakt. Eerst heb ik ze maar in de pluimen neergezet, maar het werden het zoveel dat het net een kerstboom leek.

lockdown, tijdverdrijf

Het is zo’n leuke bezigheid om te doen en de tijd vliegt voorbij. Ik heb nog genoeg stofjes op voorraad en kan dus nog een hele tijd voorruit om ze te maken.

coronavirus, tijdverdrijf

Ben jij graag creatief bezig en heb jij een nieuwe hobby ontdekt tijdens de lockdown?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Felice Veenman schreef:

  joh, die stenen zijn mooi zeg ! Ik ben als een malle aan het breien. Dochterlief helemaal brei met een zeer ingewikkelde kabeltrui. Nu ben ik mezelf aan het leren breien op rondbreinaalden

 2. Wat een leuk idee stenenschilderen. Tip voor een van de kids.

 3. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Wat leuk om een ander tijdverdrijf gevonden te hebben. Ik heb genoeg te doen met 40 uur werken, 3x per week sporten en mijn blog 🙂

 4. Alexandra schreef:

  Die stenen zijn erg leuk. Ik ben meer gaan lezen, series kijken, wandelen en een online cursus gaan volgen. Een beetje afwisseling heb ik ook nodig. Veel plezier met je muizen.

 5. Tessa schreef:

  Wat een leuke projecten. Ik wil het kleuren weer gaan oppakken

 6. Mandy schreef:

  Naaahs!! Die muisjes, wat een schatjes. Ik ben gewoon aan het werk, nog drukker dan voorheen (post nl vrachtwagenchauffeur) dus ik heb geen nieuwe hobby’s of projecten of iets..

 7. Jouvence schreef:

  Wat ben je lekker creatief! Ik vind het vooral fijn om te bloggen, gamen, dansen, netflixen, koken/bakken en te wandelen.

 8. Oooh die muizen en konijntjes zijn zo ontzettend schattig, wat een leuk idee.

 9. Rachel schreef:

  dat steen schilderen is gaaf zeg 😀 hier gaat alles gewoon door tijdens de LD dus ik doe ook gewoon mijn dingen die ik altijd al deed 😉

 10. Caroline schreef:

  Wat een creativiteit, leuk om ze je tijd te vullen. Zelf kom ik altijd tijd te kort met 2 banen dus aan nieuwe hobby’s kom ik echt nog niet toe.

 11. Manon schreef:

  Grappig, nog nooit gehoord van stenen schilderen en het dan gaan zoeken. Je hebt mooie creaties gemaakt, zeker die muisjes! Ik heb geen hobby erbij, want heb even te doen als daarvoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.