verkopen, rommelmarkt, spullen

Verkopen op de rommelmarkt

Ik ben zo blij dat ons hele huis is onderkelderd, want waar moet ik alles laten? Op een gegeven moment is het dan ook tijd om afscheid te nemen van bepaalde spullen en andere mensen ermee blij te maken. Veel spullen heb ik weggegeven en naar de kringloop gebracht, maar er zitten ook spullen tussen waar ik wel wat aan kan verdienen. Toen Nathalie van Volgmama mij vroeg om samen op de rommelmarkt te gaan staan dook ik direct de kelder in en stond twee dagen op de rommelmarkt om mijn spullen te verkopen.

Alles im Keller

Jullie weten inmiddels wel dat ik heel slecht ben in het wegdoen van spullen. Veel wil ik bewaren, want dat kan altijd nog van pas komen en ik vind alles ook zo leuk!

Nu de rommel-/speelkamer helemaal strak en opgeruimd is, is nu ook de kelder aan de beurt. Dat bewaren van spullen is nu afgelopen .

In de kelder hebben wij 5 ruimtes. Eén ruimte was bedoeld als hobbykamer, een ruimte als washok en de andere 3 ruimtes als opslag. De opslagruimte werd steeds uitgebreider en hoe meer er eenmaal ligt des te meer erbij komt. Ik kan zo een winkel beginnen in de kelder!

Tussen kunst en kitsch

Ik ben altijd al dol geweest op de rommelmarkt. Vroeger als kind ging ik altijd al op de rommelmarkt staan om te verkopen. Nu gaan we nog vaak naar de rommelmarkt, maar nooit om te verkopen. Dat is eigenlijk zonde, want al die spullen blijven maar liggen en er wordt nooit iets meegedaan.

Dus toen er een rommelmarkt bij ons in het dorp werd georganiseerd en Nathalie mij vroeg om samen te gaan verkopen twijfelde ik geen moment en dook de kelder in.

Verkopen op de rommelmarkt

Het leek Deon ook erg leuk om te gaan verkopen en dus ging hij ook mee. Toen ik bezig was met het opzetten van de kraam verkocht ik direct al iets en ons eerste geld was binnen. Deon glunderde toen hij het eerste geld in ontvangst nam en zat met smart te wachten op de volgende klant.

batboy, verkopen op de rommelmarkt

Eindelijk is alles uitgepakt!

We hadden er super goed weer bij, maar helaas was het niet erg druk. Toch was het een goede dag voor ons en Deon vond het geweldig.

Nog een dag rommelmarkt

De volgende dag was er weer rommelmarkt en natuurlijk gingen we er weer staan, want we hadden de smaak te pakken.

Het duurde even voordat de hele kraam was uitgepakt (volgens mij had ik wel ruim 3 meter kraam), want ik had thuis nóg meer spullen gepakt om te verkopen.

Deon bleef er weer de hele dag bij en heeft niet één keer gezegd dat hij naar huis wilde. Natuurlijk heeft hij ook wat gekocht op de rommelmarkt, maar als je zo’n lange dag op de rommelmarkt staat heb je dat ook wel verdiend!

verkopen op de rommelmarkt, batboy

Blij met zijn Lego

Tegenover onze kraam stond een huis en daar zag ik voor het raam de smurfenlamp staan die ik de dag ervoor had verkocht, heel grappig!

batboy, verkopen op de rommelmarkt

Op zondag was het een stuk drukker en deze dag had ik zelfs nóg meer verdiend.

verkopen op de rommelmarkt, batboy

Opgeruimd staat netjes

Alle spullen wat ik niet heb verkocht gaan weer terug naar de kelder. Nee grapje hoor 😉 . De spullen breng ik naar de kringloop. Misschien zit er nog iets tussen voor volgend jaar, want dan gaan Deon en ik uiteraard weer spullen verkopen!

Ik vind het super leuk dat Deon het verkopen op de rommelmarkt ook zo leuk vind. Zo leert hij ook dat je niet alles kan bewaren en ergens afscheid van moet nemen. Van het geld dat je verdiend kan je dan sparen of iets moois kopen. Ben jij ook dol op rommelmarkten? Hier vind je de leukste rommelmarkten van Overijssel.

Ga jij weleens spullen verkopen op de rommelmarkt? Neem je dan ook je kind(eren) mee?

Lees ook:

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 17 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Bedankt voor het taggen. Het was erg gezellig samen. Volgend jaar ga ik alleen op zondag. Zaterdag was het voor mij te rustig en de kleertjes laat ik wel gewoon thuis. Wat was het warm hè?

 2. Kiki Multem schreef:

  Super leuk zo samen en lekker opgeruimd!

 3. Girls-Things schreef:

  Wat leuk. Het ruimt lekker op en je maakt andere mensen er blij mee.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn dat het zo’n succes was! Het lijkt me nog best pittig meerdere dagen op een rommelmarkt.

 5. Evy schreef:

  Ik ging vroeger nog weleens spulletjes verkopen op de rommelmarkt, maar ik verdiende er nooit zoveel mee. Ik had ook niet zoveel spullen om weg te doen!

 6. Hier in de buurt is elk jaar een garageverkoop. Daar heb ik al een paar keer mijn spullen verkocht…
  En ik ben ook al eens naar een tweedehands kinderbeurs geweest met speelgoed en kleertjes.

 7. Samantha schreef:

  Wow wat goed van je, vooral als je er zoveel moeite mee hebt! Ik kan het ook totaal niet, spullen wegdoen… Vooral het gelijk wegbrengen naar de kringloop heb ik heel veel respect voor! Hier zou het uiteindelijk toch weer op zijn oude plek belanden, haha! Wat leuk dat je zoontje het zo fantastisch vond. Dan heb je er toch net wat meer plezier in denk ik. 🙂

 8. Kirsten schreef:

  Ik vind het ook altijd leuk op een rommelmarkt staan! Volgend jaar neem ik mijn oudste zoon voor het eerst mee, hij vind het hopelijk net zo leuk als mama!

 9. Bouchra schreef:

  Ik hou van rommelmarkten en wil zelf een keer op de Ijhallen gaan staan. lekker opgeruimd zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.