verkopers

Verkopers aan de deur

Wij zijn dol op ijs en wie niet eigenlijk? Vooral in de zomer ligt er genoeg ijs bij ons in de vriezer, maar wat als de vriezer leeg is? Gelukkig hoorden we de bel van de ijscoman bij ons in de straat en renden meteen naar buiten voor zo’n lekker ijsje! Rijdende winkels en verkopers aan de deur is hier in Duitsland heel normaal. Vroeger was dat in Nederland ook zo en de verkopers waren soms best brutaal.

Verkopers aan de deur

Vroeger was het heel normaal dat verkopers de huizen langs gingen om spullen te verkopen zoals; dekbedden, vloerkleden of handdoeken. ”Iedere keer was het wel iets anders”, zo vertelde mijn oma.

”Denk je soms dat wij dekens vreten?”

De buurman van mijn oma zei eens tegen een verkoper: ”Denk je soms dat we dekens vreten?”. Iedere week kwam dezelfde verkoper namelijk met dekens aan. En bijna iedere dag kwam er wel weer een andere verkoper aan de deur om iets proberen te verkopen. De verkopers waren ook erg brutaal (zo vertelde mijn oma), want ze waren het vloerkleed van haar moeder al aan het oprollen om er één van hun neer te leggen!

Zo kwam er ook eens een verkoper aan de deur die probeerde om dekens te verkopen (weer die dekens) aan mijn oma. Ze deed de deur niet open, maar was nog wel zo beleefd om te zeggen dat ze niks nodig had. Opeens stond de verkoper bij haar in de keuken! Ze heeft de beste man naar buiten kunnen werken en  gelukkig waren de buren er om haar te helpen, maar dat was wel schrikken!

Om deze verhalen van mijn oma moet ik wel lachen, maar toen was het zeker niet grappig!

Stofzuiger kopen?

Toen wij hier net woonden vond ik het maar raar. Om de haverklap stond er wel een verkoper aan de deur. Welke stofzuiger ik heb, vroeg de verkoper. ”Een Miele”, zei ik. Toen kwam hij met een heel verhaal over de stofzuiger die hij verkocht. Ik had geen interesse en zei dat er geen betere is dan de mijne 😉 .

Soms kopen wij ook wel aan de deur. Zo zijn we al van internet provider overgestapt en hebben we nieuwe kozijnen laten plaatsen. Er kwam een verkoper aan de deur met de vraag of wij zoiets nodig hadden en toevallig was dat zo.

De ijscoman in de straat

Ik vind het iets nostalgisch hebben een ijscoman die door de straat rijd. Het was rond de klok van 19:00 uur en Deon stond op het punt om naar bed te gaan totdat ik de bel van de ijscoman hoorde. ”De ijscoman komt eraan”, zei ik. En ja dat had ik natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd. Deon zijn oom trakteerde hem op een ijsje en dat waren 2 beste bollen!

batboy, de ijscoman in de straat, verkopers aan de deur

Handig?

Soms is het dan ook best wel handig vooral wanneer de vriezer leeg is. Maar als ik echt iets nodig heb ga ik zelf wel naar een winkel.

Behalve ijs, want daar kunnen wij nooit genoeg van hebben!

Is er bij jullie in de straat ook een rijdende winkel? Wat vind jij van verkopers aan de deur?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  De ijscoman!! Die heb ik lang niet gezien!! Aardbeien kochten we vroeger ook veel in de straat.

 2. Tamara TS schreef:

  Bij ons komt de ijscoman van Bosch nog steeds in de straat. (Lekkerste softijs ooit.) Die kwam 30 jaar geleden al bij ons. Vroeger kwam ook de SRV boer (rijdende super) en de biebbus, maar volgens mij bestaan die allebei niet meer. Toen ik pas ging samenwonen (2005) kwam de boer nog met aardappels op de kar de straat in en op vrijdag kwam “de Frietentrein uit Stein”. Best jammer dat die dingen allemaal verdwijnen.

 3. Mirjam schreef:

  Van mij hoeft het allemaal niet zo aan de deur. Als ik iets nodig heb, ga ik zelf wel op zoek. Maar de ijscoman.. die is natuurlijk altijd welkom! 😉

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Zo’n ijscoman in de straat lijkt me geweldig. Ook voor kinderen. Hier kwam altijd de SRV man op woensdag, maar sinds mijn buurvrouw is overleden niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.