vroeger heel normaal, kinderen

12x Dit was vroeger heel normaal

Ik zou mijn kinderen voor geen goud willen missen, maar er zijn dingen die je nu niet meer even (snel) kan doen en die vroeger voordat je kinderen had heel normaal waren.

Wat vroeger heel normaal was

Vroeger, dat klinkt zo lang geleden. Daarbij denk ik aan de tijd dat ik zelf nog een kind was, maar ik heb het over vroeger vóórdat er kinderen waren. Toen deed je gewoon iets zonder erbij na te denken, omdat dat gewoon kon. Als je nu iets doet heb je er altijd pottenkijkers bij en iets stiekems doen kun je al wel helemaal vergeten.

Schone kleren dragen

Mijn kleren waren altijd schoon, geen vlekje te zien. Met kinderen in huis zijn die vlekken onvermijdelijk, maar gelukkig heb ik voor de meest hardnekkige vlekken wel een oplossing gevonden.

Zonder check in de wasmachine

Je hoefde niet eerst alle zakken na te voelen of er misschien stenen, snoeppapiertjes of andere schatten in zitten. Nee hoor, alles kon gewoon hup, zo in de wasmachine.

Naar de wc zonder pottenkijkers

Alleen naar de wc, heel normaal, maar niet als je kinderen hebt. Ik heb in geen 8 jaar al meer alleen op de wc gezeten.

Even snel naar de supermarkt

Nu alle kinderen op school zitten kan ik rustig alleen naar de winkel, maar dan moet je natuurlijk niks vergeten! Even snel iets halen is er niet meer bij.

De woonkamer zag er niet uit als een speeltuin

Kinderen hebben (veel) speelgoed en tuurlijk mag dat, maar soms lijkt het wel alsof er een bom is ontploft. Het woord ‘opruimen’ vinden ze maar een vies woord en het antwoord klinkt vaak als: ”nee”, maar ze hebben nog veel meer smoesjes om niet op te hoeven ruimen en dan moet je al helemaal niet gaan opruimen als ze erbij zijn, want dat is cht water naar de zee brengen.

Geen gezeur tijdens het eten

Je maakte gewoon iets te eten en dat at je op zonder dat iemand zei:

 • Dat lust ik niet,
 • Er zit iets groens in.
 •  Ik heb een volle buik.
 • Waarom alweer aardappels?

Nooit te laat

Ik heb een hekel aan te laat komen en aan laatkomers. Lekker op tijd vertrekken en dan ben ik liever te vroeg dan te laat. Nu zit er altijd wel één tussen die aan het treuzelen is, nog even naar de wc moet, zijn schoenen niet kan vinden of gewoon niet mee wil, omdat hij nog even wil spelen.

Niks doen

Gewoon even niks doen. Lekker op de bank met een tijdschrift of een boek en stilte. Nu hoor je zodra je gaat zitten ”mama” en dat ‘even zitten en niks doen’ kun je al wel helemaal vergeten.

Lekker laat opblijven

Nog even een film kijken of toch nog één aflevering van de serie waar je zo verslaafd aan bent. Je mag toch lekker zelf weten hoe laat je naar bed gaat. Maar dat houd ik nu echt niet meer vol, 22.30 uur is voor mij al laat.

Uitslapen

Vroeger, heel vroeger lag ik zeker wel tot een uur of 12 in bed. Nu is uitslapen tot 07:00 uur wel de max.

Je eten warm opeten

Rustig je eten warm opeten dat waren nog eens tijden! Gelukkig bestaat er een magnetron.

Alleen die chocoladereep opeten

”Wat heb je daar in je mond?”. Snel verstop ik het in mijn wang. ”Niks”, zeg ik met dikke hamsterwangen. ”Mag ik ook?”. ”Dit lust jij niet, zeg ik met volle mond terwijl er een chocoladedruppel langs mijn mondhoek naar beneden glijd, dit is alleen voor grote mensen”.

Heb jij nog een leuke aanvulling? Zet hem erbij in de comments!

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. rachel schreef:

  herkenbaar al is het voor mij nu wel weer wat makkelijker omdat die van mij wat ouder zijn , soms mis ik wel dingen die je voor de kids gewoon kon doen maar wil ze ook niet meer missen 😀

 2. Sandra schreef:

  Dat komt allemaal terug… ik heb het ook meegemaakt.
  Ondertussen zijn mijn kinderen volwassen. Iedere periode heeft zijn charme!

 3. Spontaan een zoen actie met manlief, dat kunnen de kids niet aanzien.

 4. Marsha schreef:

  Hahaha jaaa een paar punten voel ik wel hoor. Sinds ik een kind heb zijn sommige dingen echt niet meer te doen. Maar gelukkig krijg je er ook veel leuke dingen voor terug. Maar het uitslapen blijft een dingetje, zucht..

 5. Nicole Orriëns schreef:

  In je eentje naar de wc kunnen, in alle rust is ook zo eentje die verdwijnt. Nu de kinderen ouder worden, komen sommige dingen wel weer terug gelukkig : )

 6. Linda Meester schreef:

  Misschien wordt het weer eens normaal. Al waren ze afgelopen week logeren en toen kon ik er niet aan wennen

 7. Mandy schreef:

  Hahah geen aanvullingen maar heerlijk artikel om te lezen! Vooral met dat speelgoed wil ik geloven dat het water naar de zee brengen is. Zo was ik vroeger zelf ook altijd

 8. Tuinweetjes schreef:

  Heel herkenbaar, vooral als de kids wat jonger zijn, langzaam krijg je je eigen leven weer terug. Maar ik had het voor geen goud willen missen.

 9. Manon schreef:

  Nou ik hoop dat ze wel wat goeds brengen ook haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.