rommelmarkt, snuffelen, rommelmarkten, overijssel

De leukste rommelmarkten in Overijssel

Ben je dol op koopjes en struin je graag langs een rommelmarkt? Hier vind je de leukste rommelmarkten van Overijssel, waar je heerlijk kan snuffelen.

Koopjesjagen op de rommelmarkt

Ik ben dol op rommelmarkten en vaak vind je de leukste spullen voor een klein prijsje. Het is leuk om te snuffelen en te zoeken en zo jouw spulletjes te scoren. De jongens vinden het ook geweldig en dat is voor ons echt een gezellig dagje uit. Er zijn rommelmarkten waar we dan ook elk jaar naartoe gaan en hier vind je onze top 9.

Lees ook:

De leukste rommelmarkten

Denekamp

Al jaren wordt er in Denekamp op het Nicolaasplein de paarden- en ponymarkt gehouden. Dit jaar op 14 september 2019 en is alweer de 42ste editie. Hier worden zo’n 200 paarden en pony’s aangevoerd vanuit Twente, maar ook ver daarbuiten. De markt begint om 08:00 uur tot 13:00 uur en daarnaast is er ook een rommelmarkt waar je gezellig kan snuffelen.

Ootmarsum

Vanaf donderdag 25 juli 2019 begint in Ootmarsum de Siepelmarkt, een kinderrommelmarkt in het gezellige dorpje. Hier vind je veel tweedehands, maar ook nieuwe spulletjes. Voorgaande jaren was deze rommelmarkt veel uitgebreider dan afgelopen jaren en dat vind ik wel een beetje jammer. Dit jaar is er elke donderdag vanaf 25 juli t/m 8 augustus 2019 van 10:00 uur tot 18:00 uur een gezellige markt met muziek, kraampjes, oude ambachten en optredens. Daarnaast zijn er tal van gezellige terrasjes waar je kan zitten.

Rijssen

De lommerdmarkt in Rijssen is een jaarlijks terugkerende markt tijdens de zomervakantie. Dit jaar van 18 juli t/m 15 augustus 2019 vind je elke donderdagmorgen van 08:00 uur tot 13:00 uur de leukste koopjes. Het nadeel van deze rommelmarkt, vind ik, is dat je moeilijk een parkeerplek kan vinden. Het ene jaar staan er meer kraampjes dan een ander jaar, maar waar dat aan ligt weet ik niet. De laatste keer dat wij er zijn geweest vond ik het een beetje tegenvallen qua kraampjes, maar uiteraard wel weer wat gescoord šŸ˜‰ .

Enschede

 • Op 7 juli 2019 vanaf 09:00 uur word er in Enschede op Vliegveld Twente de langste vlooienmarkt georganiseerd van wel 3 km! Vorig jaar was dit de eerste keer dat deze markt werd georganiseerd en dat was echt super. Nick had er eigenlijk spijt van dat hij was meegegaan, want een rommelmarkt van 3 km is niet zo zijn ding. Deon en ik vonden het fantastisch en gaan dit jaar zeker weer.
 • Op Vliegbasis Twente wordt er ook een aantal keer in het jaar in de Twentehallen een rommelmarkt georganiseerd. Persoonlijk vind ik deze wat minder en scoor nooit zo heel veel, maar natuurlijk altijd wel iets.
 • De Twentse vlooienmarkt in Expo Twente (op het Go Planet Parc) is ook zeker een aanrader. Een aantal keer per jaar kun je hier terecht voor de leukste spulletjes. De entree bedraagt ā‚¬5,- per persoon en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree. Het is op zaterdag en zondag vanaf 09:00 uur en hier zijn wel ruim 500 kramen. De eerst volgende markten dit jaar zijn op:
 • 21 & 22 September 2019
 • 26 & 27 Oktober 2019
 • 16 & 17 November 2019

Hengelo

 • De Esrein markt in Hengelo was dit jaar op 14 april 2019. Hier is een rommelmarkt, staan kermisattracties en kun je terecht voor nieuwe spulletjes. Dit jaar zijn we niet geweest, want het weer was erg slecht en om in de regen en kou te lopen hadden we niet zoveel zin in.
 • Op 1 september 2019 vind het jaarlijkse wijkfeest in het wijkcentrum Hengelose Es plaats. Kinderen t/m 12 jaar mogen hier op de parkeerplaats en achter het winkelcentrum met hun kleedje gaan staan. In de Sloetsweg tot aan de H. Lammstraat staan kraampjes en hier vind je ook een sneltekenaar, levende beelden en leuke attracties voor kinderen.

Nordhorn

Deze hoort eigenlijk niet in het rijtje thuis, maar te leuk om niet te delen. In Tierpark Nordhorn kun je elk jaar snuffelen op de rommelmarkt en natuurlijk genieten van de dieren in de dierentuin. Dit jaar was er op 30 juni een kinderrommelmarkt verspreid over de dierentuin en wij waren uiteraard van de partij. Nadeel hiervan is dat je wel een flinke entree voor de rommelmarkt moet betalen, aangezien je gewoon voor de dierentuin moet betalen, maar dit kun je natuurlijk gewoon combineren en zie de rommelmarkt dan als een extraatje. Wij waren voor 5 personen ā‚¬ 30,- entree kwijt, maar hadden wel een heel gezellige dag. Goedkoop zijn ze hier niet en de verkopers vragen vaak de hoofdprijs voor hun spulletjes, wel jammer.

Vrij nieuw zijn deze schattige hertjes die je gewoon kunt aaien en voeren. Super leuk en een echte aanwinst voor de dierentuin vind ik.

hertjes, voeren

Ben jij dol op rommelmarkten? Ga je liever snuffelen of zelf achter een kraam staan? Welke rommelmarkt bij jouw in de buurt moet je echt gezien hebben?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Lodi schreef:

  Heerlijk dat struinen op een rommelmarkt, hier zijn er maar weinig in de buurt, maar laatst was ik in Frankrijk, nou dan kan ik mijn hart ophalen hoor, zo leuk. De rommelmarkt in Nordhorn zou ideaal zijn, lopen de jongens ook eens vrolijk mee als ze weten dat er ook dieren zijn šŸ™‚ Alhoewel het wel jammer is dat ze de hoofdprijs vroeger, dat is juist de charme van een rommelmarkt, vind ik altijd, snuffelen en goedkoop iets op de kop tikken.

 2. Ja, ik houd er wel van tenzij het heel druk is. Dan wil ik alleen maar zo snel mogelijk weer weg. Wat dat betreft vind ik kringloopwinkels vaak wat rustiger.

 3. Melissa schreef:

  Ik vind rommelmarkt leuker dan kringloop winkel daar vind ik vaak alles zo Belachelijk duur geprijst is.

 4. Soofblogt.nl schreef:

  Ik hoĆŗ van koopjes jagen op rommelmarkten. Niets zo leuk als lekker rondstruinen. Overijsel is me helaas dan wel iets te ver weg..

 5. ingrid schreef:

  ja ik vind rommelmarkten ook super leuk. maar leuker gewoon in een dorp of wijk dan die hele grote

 6. Ik houd op zich van rommelmarkten, maar ze zijn vaak zo afschuwelijk druk. Daar had ik dan weer op af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.