batboy, mamablog, siepelmarkt ootmarsum

Siepelmarkt Ootmarsum

De Siepelmarkt Ootmarsum bestaat al sinds 1969. Het historische centrum staat vol met mooie gebouwen en gezellige winkeltjes. Op de Siepelmarkt staan kraampjes waar men oude ambachten laat zien, maar ook kraampjes met nieuwe spullen en natuurlijk de rommelmarkt.

Siepelmarkt Ootmarsum

Elke laatste donderdag in juli en de eerste twee donderdagen in augustus is er in Ootmarsum ‘De Siepelmarkt’ vanaf 10:00 uur. Ik schreef al eerder een blog over ‘De Rommelmarkt’, want dat neuzen op de kraampjes vinden wij erg leuk om te doen!

Er staan veel mensen in klederdracht om oude ambachten te laten zien zoals; houtsnijwerken en manden vlechten. Het is erg leuk om te zien en je loopt heel gezellig door het centrum van Ootmarsum, maar om heel eerlijk te zijn interesseert Deon zich daar niet voor. Hij gaat puur voor de kinderrommelmarkt!

Met zijn rugtas loopt hij voorop om opzoek te gaan naar strips van Donald Duck. En er is geen betere plek om te zoeken dan de rommelmarkt. Hij zag ze meteen al liggen en koos er een paar uit. Ook heeft hij een ‘ridderpak’ gescoord en liep er trots mee over de rommelmarkt.

Rommelmarkt, batboy, Ootmarsum, siepelmarkt, ridderpak, siepelmarkt ootmarsum

Snuffelen tussen de Donald Duck

Sten wees ook van alles aan en het liefst wil hij natuurlijk ook zelf lopen, maar ik ken Sten dus dat is geen goed idee. Met een boel kabaal en veel tegenstribbelen zat hij in de buggy. Ik heb maar snel een broodje gekocht dan is hij wel even stil…..

Siepelmarkt, Ootmarsum, rommelmarkt, batboy

Deon met zijn ridderpak

De rommelmarkt is niet echt heel groot, maar groot genoeg voor Deon. We hebben even een plaspauze ingelast en meteen weer onze blazen gevuld. Deon ging aan een tafeltje zitten genieten van een koekje en zijn Donald Duck.

Donald Duck, siepelmarkt, Ootmarsum, rommelmarkt, batboy

Even een Donald Duck lezen

Daarna konden we weer verder opzoek naar ‘dingen’.

Rommelmarkt, batboy, Ootmarsum, siepelmarkt

Zoeken naar dingen

Er lag wel heel veel meisjesspeelgoed, maar Deon heeft zijn rugtas kunnen vullen ( Jongens spelen niet met My Little Pony’s ). ”Nu gaan we naar huis mama, want dan kan ik in mijn Donald Duck boekjes lezen”.

Siepelmarkt, Ootmarsum, rommelmarkt, batboy, donderdag, Rijssen, lommerd markt

Met een volle rugtas weer naar huis.

Lommerdmarkt

Volgende week gaan we weer naar een rommelmarkt; De Lommerdmarkt in Rijssen. Deze rommelmarkt is heel erg groot en ik neem dan ook geen kinderen mee. Mijn man is dan zo lief om een dagje vrij te nemen zodat ik lekker ( in alle rust ) kan neuzen.

Elk jaar worden er 5 Lommerdmarkten gehouden. Deze is alleen op donderdag en begint ’s morgens al om 08:00 uur. Wil je ook graag naar de Lommerdmarkt in Rijssen ? Er zijn er al twee in juli geweest, maar in augustus kan je er ook nog naartoe:

 • 21 juli
 • 28 juli
 • 4 augustus
 • 11 augustus
 • 18 augustus

Zijn er speciale rommelmarkten waar jij naartoe gaat?

Lees ook:

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  Wat leuk! En wat een schattig dorpje. Dat maakt het helemaal gezellig. Wij gaan niet zo veel naar de rommelmarkt. Soms lopen even voor de sfeer met koningsdag over de markt. Nu ik een kleine heb, trekt het wel meer voor al het speelgoed

  • Batboy schreef:

   Ja soms kan je echt mooi speelgoed kopen. En aangezien Sten best veel kapot maakt is het minder erg omdat het niet nieuw is en niet zo duur. Deon is altijd erg zuinig op zijn spullen hij vind de rommelmarkt echt een leuk uitje!

 2. Yvonne schreef:

  Wij zijn ook dol op rommelmarkten. Jammer dan ook dat het op donderdag is… Dan gaan we eigenlijk altijd naar de Donderdag Meppeldag.

  Mijn boys kopen ook graag Donald Ducks en Milan vult zijn toch al veel te grote voorraad auto’s dan even aan.

  • Batboy schreef:

   Ja haha autootjes blijven aantrekkelijk voor de jongens! Hier hebben ze ook allerlei soorten en maten, maar willen er altijd meer bij!

 3. Nathalie schreef:

  Je maakt er echt een sport van! Rommelmarkten afgaan hihi. Ik denk dat ik binnenkort eens op een rommelmarkt ga staan want aangezien wij misschien een huis kan kopen kan er echt niet alles mee worden genomen haha. We hebben al die jaren onbewust heel wat verzameld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.