donald duck, strips

Redenen om de Donald Duck te lezen

De Donald Duck is het meest gelezen blad van Nederland en erg populair, vooral bij jongens en mannen. Nieuw is het Club Donald Duck leesboek wat ook echt een aanrader is, volgens onze leesfanaat van 8 jaar. Maar wat trekt de Donald Duck strips zo aan? Redenen genoeg waarom je hem moet lezen!

Donald Duck is het meest gelezen blad van Nederland

Zelf was ik vroeger lid van de Donald Duck en ik denk velen met mij, want nergens ter wereld is de Donald Duck zo populair als in Nederland. Daarbij is hij vooral erg in trek bij jongens en mannen. Waarschijnlijk, omdat zij zich heel goed in Donald kunnen verplaatsen en misschien herkennen sommigen zich er wel in. Donald heeft vaak onnozele acties, is snel op zijn teentjes getrapt, heeft vaak pech, kan jaloers zijn en is niet bang om te vechten.

De strips

Deon was 4 jaar toen hij de strips verzamelde. Lezen kon hij toen nog niet, maar hij was er al wel verslaafd aan. Stapels had hij al verzameld en elke avond moest ik voorlezen uit de Donald Duck tot ik er een zere keel van kreeg. Vaak ging hij al zelf ‘lezen’ in de strip, want wachtten totdat het bedtijd was kon hij niet.

donald duck, strips

Gelukkig kan hij nu zelf lezen en zo begon hij met het lezen van de Donald Duck Junior. Ook Sten (6 jaar) vind de Junior helemaal geweldig. Hij kan nog niet lezen, maar daar hebben ze mama voor 😉 . De spelletjes die erin staan vind hij ook helemaal geweldig. Stapels stripbladen hebben de jongens ondertussen al verzameld en ze zijn er nog lang niet klaar mee. We kunnen onderhand wel een Duck bieb beginnen.

Leesboek de Club van Donald Duck

Nieuw is het Club Donald Duck leesboek ‘Nieuwe vrienden’ en Deon (8 jaar) was erg enthousiast om het te mogen lezen. Het leesboek is voor kinderen tussen 8 en 12 jaar en vanaf 09.06.2020 te koop. Dit is op de geboortedatum van Donald (09.06.1934).

In het boek zijn alle Disney figuren nog kinderen en dat vind Deon erg leuk.

donald, duck, lezen, boek

Het boek leest makkelijk, is grappig en er staan genoeg plaatjes in. Het is een mix van strips en tekst en dat is erg leuk lezen.

Door de vele tekeningen en de lettergrootte is het boek ook leuk voor kinderen met dyslexie.

donald, strip

donald duck

Het leukste stuk vond Deon de handleiding hoe je je moet gedragen als je boos bent. Hier geeft de jonge Donald een hele goede tip, waar je kind zeker wat aan heeft 😉 .

duck, lezen

Deon heeft het boek met veel plezier en gelach gelezen en kan niet wachten tot deel 2 uitkomt. En met je eigen boekenlegger die je zelf kan uitprinten en inkleuren maak je het boek helemaal compleet. Het is dus zeker een aanrader!

Redenen om de Donald Duck te lezen

Er zijn genoeg redenen waarom je de Donald Duck moet lezen, het is niet voor niks hét populairste blad van Nederland.

 • De verhalen zijn grappig
 • Leuk voor jong en oud
 • Leest makkelijk
 • Avontuurlijke verhalen
 • Je kan je identificeren met de personages

En waarom juist Donald? Als ik dat aan de jongens vraag zegt Deon: ”Omdat hij altijd pech heeft en dommig is.” Sten vind hem zo leuk, omdat hij vaak boos is en dat vind hij gewoon ontzettend grappig en is vast ook heel herkenbaar voor hem.

Genoeg redenen wat het zo aantrekkelijk maakt en waarom je de Donald Duck gewoon moet lezen!

 

Wie is jouw favoriete figuur? En was jij of misschien ben je nog steeds lid van de Donald Duck strips?

 

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. rachel schreef:

  ik las vroeger al niet en al helemaal geen stipboeken!! mijn broer daarin tegen die had alle donald ducks!! en die heeft hij bewaard zelfs 😀

 2. Patricia schreef:

  Leuk! Hier is de Donald Duck junior favoriet op dit moment 🙂

 3. linda Meester schreef:

  ik stond laatst met het leesboek in mijn hand, ik heb getwijfeld en het uiteindelijk niet gekocht

 4. felice veenman schreef:

  Mijn moeder vond strips geen lezen, dat was in haar generatie een heel gewoon standpunt. Helaas heb ik er wel wat van mee gekregen…Astrix kan nog net…:-) Voor de kinderen kocht ik wel stapels Donald Ducks op de koningenddagmarkt en die nam ik mee als we met vakantie gingen! Toppertje, geloof me

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn zoons hebben ook jarenlang de Donald Duck gelezen, en we hebben er nog diverse pockets van!

 6. Tania schreef:

  Ziet er leuk uit, jammer dat mijn zoontje nog wat klein is hiervoor

 7. Henna schreef:

  Ah super leuk! Als kind was ik helemaal gek van de Donald Duck, was echt mijn favoriet!

 8. Mandy schreef:

  Vroeger heb ik ze ook niet echt gelezen en nu ook niet echt maar ze lijken me wel leuk. Mijn vader vind dit ook nog steeds super leuk

 9. Maeva van Rijen schreef:

  Ik ben ook opgegroeid met de Donald Duck. Heerlijk blad. De glans is er nu wel een beetje af, zeker sinds dat speciale ”EU nummer”…

 10. Jouvence schreef:

  Wat leuk gemaakt zo’n boek! Mijn partner leest nog graag voor het slapen gaan de Donald Duck pockets.

 11. Kiki Hasselton schreef:

  ik heb nooit helaas wat gehad met donald duck en mickey mouse, ben bang dat ik 1 van de weinige ben. Maar zo’n boek voor kinderen is erg leuk

 12. Linda schreef:

  Dit is echt een stukje nostalgie, zo leuk dat het er nog is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.