voorleesboeken, oma

De 4 favoriete voorleesboeken van oma

Wat is er leuker dan door papa of mama naar bed worden gebracht? Door oma naar bed worden gebracht! Zij moet dan natuurlijk ook een verhaaltje voorlezen en dat doet ze het liefst uit één van haar favoriete voorleesboeken.

Favoriete voorleesboeken van oma

Mijn moeder vind het erg leuk om de jongens voor te lezen, maar niet alle boekjes die we hebben vind ze even leuk. Zo hebben de jongens hun eigen favoriete boeken, maar oma ook 😉 en dit zijn haar favoriete voorleesboeken.

In het pikkedonker

Met stip op nummer 1 ”In het pikkedonker”. Dit boekje moet (volgens haar) altijd bewaard blijven.

Jeroen het kikkertje is elke avond bang om naar bed te gaan. Als papa en mama bij hem zijn is er niks aan de hand, maar zodra ze weg zijn hoort hij allemaal enge geluiden. Op een gegeven moment kruipt Jeroen bij papa en mama in bed, maar met een kikkertje in bed dat ligt te draaien kan papa niet slapen en dus gaat hij in het bed van Jeroen slapen, maar dan hoort papa ook geluiden. Hij haalt Jeroen op om samen te ontdekken waar de geluiden vandaan komen.

Mama kwijt

Mama kwijt” vind ik ook een erg leuk boek. Dit is het aller eerste boek die ik kocht voor Deon om uit voor te lezen.

Wanneer het kleine uiltje slaapt valt hij uit zijn nest op de zachte bodem van het bos. Hij is zijn mama kwijt, maar gelukkig is Eekhoorn daar om hem te helpen met zoeken. Kleine Uil legt uit hoe mama eruit ziet en Eekhoorn weet precies waar ze naartoe moeten of toch niet?

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept

Als kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is bruin en ziet er een beetje uit als een worst en is precies op zijn kop beland. Hij gaat langs verschillende dieren om erachter te komen wie er op zijn kop heeft gepoept.

Poep doet het altijd goed bij kinderen 😉 en dit vinden ze erg grappig.

Ik zou wel een kindje lusten

Om groot en sterk te worden krijgt kleine krokodil elke dag lekkere bananen te eten, maar op een dag wil hij dat niet meer en wil hij graag een kindje eten. Papa en mama krokodil halen alles uit de kast om dat gekke idee uit zijn hoofd te praten, maar het besluit van kleine krokodil staat vast. Als hij een meisje bij het water ziet grijpt hij zijn kans, maar het meisje is alles behalve bang en gooit het krokodilletje in het water. Kleine krokodil weet precies wat hij nu wil en dat is bananen eten, heel veel, zodat hij groot én sterk wordt om een kindje te kunnen eten!

Naast deze boeken vind oma het ook leuk om voor te lezen uit Borre boekjes en Kikker en zijn vriendjes.

Uit welk boek lees jij graag voor aan je kindje?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.