leesboeken, boek, top 5 boeken

Dit zijn de top 5 boeken van mijn 9 jarige

De oudste van 9 jaar is dol op lezen. Zijn favoriete winkel is dan ook een boekenwinkel en geeft al zijn zakgeld graag uit aan het kopen van boeken. Hij heeft zo zijn favorieten en dit zijn, zijn top 5 boeken die jij volgens hem zeker moet lezen.

Dol op boeken

Boeken, blijer kun je hem niet maken dan met het geven van een leesboek of om naar een boekenwinkel te gaan. Hij spaart al zijn geld om daar boeken van te kopen en bij het binnenlopen van een boekenwinkel is het voor hem één grote walhalla. Geen idee waar hij kijken moet en welke keuze hij moet gaan maken. Meestal blijft het dan ook niet bij één boek, nee met minstens drie boeken loopt hij glunderend de winkel uit.

Top 5 boeken

Het leven van een loser

De leesboeken van Het leven van een loser blijven zijn favoriet en hij heeft tot nu toe alle boeken uit de serie. Ze lezen erg fijn en zijn ontzettend grappig net zoals de films die te zien zijn op Netflix.

Dog Man

Op een gedeelde eerste plaats staan de boeken van Dog Man. Het is meer een soort strip dan een leesboek en allemaal in kleur wat deze boeken dan ook nóg leuker maken. De tekeningen zijn erg grappig net zoals de verhalen en hij leest ze in een poep en een scheet uit. Ondertussen heeft hij alle acht boeken wat tot nu toe de serie compleet maakt. Hij kan dan ook niet wachten op het volgende deel welke binnenkort uitkomt.

Dog Man gaat over een politiehond. Hij heeft het lichaam van een mens en de kop van een hond. Dog Man is ontstaan doordat de gemene kat Karel (zijn grootste vijand) een bom heeft laten ontploffen en op dat moment was er een agent en een hond in de buurt. Afzonderlijk van elkaar zouden ze het niet overleven en dus hebben ze in het ziekenhuis besloten om de kop van de hond vast te maken aan het lichaam van de politieagent en zo beginnen de hilarische avonturen van Dog Man.

top 5 boeken, lezen, boekenwinkel

Julius Zebra

De leesboeken van de jonge en eigenwijze Zebra Julius mogen ook zeker niet ontbreken in zijn top 5 boeken. Samen met zijn vriend Cornelius het wrattenzwijn worden ze door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Al vechtend moet hij daar proberen zijn hachje te redden in de gevaarlijkste arena allertijden: het Colosseum.. Houd je van humor, spanning en weetjes over het Romeinse Rijk, dan moet je ook deze serie gaan lezen.

Flip Fiasco

Flip Fiasco is een jongentje en zijn beste vriend en zakenpartner is Fiks de ijsbeer. Samen hebben zij het beste detectivebureau van de hele wereld. De tekeningen zijn net zoals de avonturen erg grappig.

Niek de Groot

Niek de Groot is een combi van een strip- en leesboek. De beste vrienden van Niek zijn Teddy en Frank en samen beleven ze op school en thuis avonturen en halen streken uit. Wederom zijn deze boeken erg humoristisch met grappige tekeningen.

De boekenserie moet compleet

Van zijn top 5 boeken wil hij graag ook de hele serie compleet en dan ook graag allemaal hardcovers. Ondertussen heeft hij zo zijn eigen bibliotheek op zijn slaapkamer en alles gesorteerd en op volgorde in houten kratjes. Trots laat hij ze dan ook geregeld aan mij zien en verteld in geuren en kleuren waar ze over gaan. Alle boeken zijn stuk voor stuk erg grappig, lezen prettig en zijn zeker een aanrader voor jongens die dol zijn op lezen met humor.

Welke boeken leest jouw kind graag?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Lindaschrijftop schreef:

    M8jn middelste is nu 14, maar heeft heel wat boeken verslonden van Het leven van een loser. Een erg verfrissende manier van schrijven.

  2. nicole orriens schreef:

    Ik moet meteen al glimlachen om die leuke titel Flip Fiasco, en het zo simpel getekende poppetje dat toch zo enorm leuk is!

  3. Frederique schreef:

    Wat mooi dat hij zo van lezen houdt. Kostbaar in deze tijd als je het me vraagt. Mijn oudste was ook gek op lezen, ze verslond ze echt. Mijn twee jongsten helaas niet, behalve Het leven van een loser. Die deed het altijd goed. Oh ja en De verschrikkelijke steen van Tosca Menten, die vonden ze ook alle drie leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.