Maak je eigen unieke boekenlegger

Lezen word nóg leuker met een zelfgemaakte boekenlegger! Boekenleggers zijn niet alleen handig om zo te weten waar in het boek je bent gebleven, maar zijn ook ideaal om onder een zin te leggen wanneer je aan het lezen bent. De jongens zijn heel creatief bezig geweest en zo maak jij ze ook in een paar eenvoudige stappen.

Zo maak je je eigen boekenlegger

Mijn jongens zijn dol op lezen en met een zelfgemaakte boekenlegger is het helemaal een feestje! De jongste van 7 jaar is een beetje doorgeslagen met het maken van zijn boekenleggers, want zo maakte hij er wel een stuk of 10! De oudste van 11 jaar maakte er iets heel speciaals van, want hij is dol op horror figuren en dus maakte hij zijn eigen unieke horror boekenleggers. Hieronder lees je hoe je er zelf één kunt maken.

Benodigdheden

Aan de slag

Voor de jongste heb ik eerst een soort mal gemaakt welke hij kan overtrekken zodat hij weet hoe groot hij ongeveer moet worden. Hij is dol op poezen dus was het dan ook helemaal niet moeilijk om te bedenken wat voor een boekenlegger hij wilde gaan maken.

Eerst word de poes overgetrokken met potlood, daarna met zwarte stift.

boekenlegger

Kleur hem in vrolijke kleuren en knip hem uit. De pootjes knip je aan de onderkant open, zodat je hem vast kan haken aan de bladzijde.

boekenlegger

boekenleggers

Ook erg leuk om de pootjes wat langer te maken!

De jongste had de smaak goed te pakken en maakte een hele familie. Het zijn super leuke, kleurrijke en vrolijke boekenleggers geworden, echt een feestje!

boekenleggers

Thema

De oudste maakte zijn eigen unieke boekenleggers en zijn thema is: Horror. Kijk eens hoe leuk ze zijn geworden! Op deze manier kun je dus je eigen unieke boekenlegger maken in elk thema die je maar wilt. Denk aan dieren, je favoriete tv figuren, striphelden, noem maar op, het kan allemaal.

boekenleggers

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. nicole orriens schreef:

  Wat een leuk idee om je eigen boekenlegger te maken, hoewel ik de clown wel een beetje griezelig vind ; )

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een leuk creatief idee om met de kinderen te maken, zo wordt lezen nog leuker.

 3. Claire schreef:

  Brrrrr super creepy maar heel leuk gedaan! Ook om te doen op een regenachtige dag zoals vandaag.

 4. Wanda schreef:

  Wat een leuke manier om het lezen nog leuker te maken! Ik gebruik zelf al jaren een boekenlegger, ideaal!

 5. Tessa schreef:

  Ik kan me nog herinneren dat ik op de basisschool voor vaderdag een boekenlegger heb gemaakt. Mijn vader heeft die jarenlang gebruikt. Zelfs toen ik al lang en breed niet meer op de basisschool zat

 6. Tania schreef:

  Oh die zijn leuk. Is echt een leuk idee om te doen met dit slecht weer.

 7. Amina schreef:

  Wat heerlijk creatief! En wat grappig dat een kindje horror figuren leuk vindt, vaak zijn kinderen er super bang van. Ik wil ook via Canva mijn eigen boekenleggers gaan maken en dan verkopen ❤️❤️❤️ feelgood thema hoor dan 😜

 8. Jouvence schreef:

  Wat een leuk idee om op deze manier je eigen boekenlegger te creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.