kabouterpaden, kabouters, herfstvakantie, kabouterpad

12x de leukste Kabouterpaden

Wandelen in het bos is heerlijk en voor kinderen een super leuk uitje. Om het nóg leuker te maken ga je opzoek naar kabouters. Geen idee waar je moet zoeken? Bij deze kabouterpaden heb je de meeste kans om ze te spotten! Leuk om te doen in de herfstvakantie.

De leukste Kabouterpaden

Wil jij op pad met een knapzak gevuld met lekkers? Zoeken in het bos naar kabouters? Opdrachten doen en picknicken in de natuur? Dan moet je deze kabouterpaden zeker bewandelen. Kleed je naar het weer en trek regenlaarzen of stevige (wandel)schoenen aan en ga in de herfstvakantie opzoek naar kabouters. Natuurlijk met een rode puntmuts zodat de kabouters je niet herkennen én vergeet je camera niet mee te nemen!

Sallandse Heuvelrug

Het nationaal park Sallandse Heuvelrug is echt prachtig! Hier hebben wij het Kabouterpad bewandeld en is echt een aanrader. Met een puntmuts en een knapzak gingen de jongens opzoek naar kabouters en ze vonden ze warempel ook nog 😉 .

kabouterpad, mamablog, batboy

Kabouterpad Weerribben

Kabouterpad Weerribben in Ossenzijl is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Overal vind je kleine voetafdrukken, wielsporen van een kruiwagentje en zelfs een kabouterdrolletje! Kinderen krijgen een knapzak gevuld met lekkers, puntmuts en de wangen worden rood geschminkt.

Het Grote Kabouterbos

Ga op avontuur op het Kabouterpad van boswachterij Roggebotzand in Dronten. Het kabouterpad is voor kinderen van 3 t/m7 jaar, maar er is hier nog veel meer te beleven zoals kabouterhuisjes waar je kunt spelen, springkussen, schommels, waterpaddenstoelen én je kunt een heerlijke pannenkoek eten in het pannenkoekenhuis.

Kabouterpad Hoenderloo

Help de boswachters van Staatsbosbeheer met het spotten van kabouters in Hoenderloo. Het Kabouterpad is 800 m lang en tijdens je tocht maak je zes kabouteropdrachten.

De Heikamp

Ga mee met Wouter kabouter in Ruurlo en zet je rode puntmuts op. Dit Kabouterpad is voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en is ongeveer 1,5 km lang.

Kabouterpad in het Renkums Beekdal

Het Kabouterpad in de provincie Gelderland is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Kijk goed om je heen, want onderin sommige bomen zitten deurtjes en staan er meubeltjes. Misschien als je zachtjes op de deur klopt doet er wel een kabouter open?

Leersumse Veld

Kabouterpad Leersumse Veld is voor kinderen vanaf 3 jaar. De route is ongeveer een kilometer lang en hier kom je vast en zeker een kabouter tegen.

Oostvaardersplassen

Bij buitencentrum Oostvaardersplassen ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Het Kabouterpad is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en duurt ongeveer 45 minuten (1500 m). Luister onderweg naar een verhaal uit het kabouterboek en doe kabouteropdrachten.

Bentwoud

Door de bossen van het Bentwoud kronkelt voor de allerkleinsten een Kabouterpad. Zet je puntmuts op, bewandel de route (ongeveer 1,2 km) en zoek jouw kleine puntmuts vriendjes.

Stabrechtse Heide

Ook op de Stabrechtse Heide in Heeze heb je grote kans om kabouters te spotten. De route duurt ongeveer 1,5 uur en met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje.

Mastbos

Het Mastbos in Breda is voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en de route duurt 1,5 uur. Dit is een echt doe-tochtje waar je zeker een uur tot anderhalf voor nodig hebt. Ook kun je hier een kabouterarrangement boeken met kabouterdrinken en een kabouterpannenkoek.

Bergen op Zoom

Het Kabouterpad in Bergen op Zoom is geschikt voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Hier wandel je een route van 1,2 km met 10 spellocaties op landgoed Lievensberg. Kinderen gaan hier luisteren, kijken, voelen en spelen om zo het bos te ontdekken.

 

 

Als je bij deze kabouterpaden geen kabouters hebt gespot heb je vast niet goed gekeken ;). Tip: neem vriendjes en vriendinnetjes mee bijvoorbeeld met je verjaardagsfeestje, samen kunnen jullie ze vast vinden.

 

Ga jij in de herfstvakantie ook opzoek naar kabouters? Als je nog een leuke aanvulling hebt, zet hem er gerust bij in de comments. 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ah, die bij Ruurlo staat er ook bij! Die is bij ons in de buurt, en inderdaad erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.