mamablog, batboy, kabouters, kabouterpad

Kabouterpad bewandelen is een super leuk uitje

Het is altijd zo lekker om in het bos te wandelen en wat het nóg leuker maakt zijn de kabouters die je onderweg tegenkomt. Het kabouterpad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is een super leuk budget uitje voor kinderen tot 7 jaar.

Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied waar je tal van activiteiten kan beleven en veel moois kan zien zoals: heide, bos en vennen.

Wij gingen naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en maakten een wandeling door het bos langs het kabouterpad. Naast het kabouterpad zijn er ook nog andere paden die je kan bewandelen zoals de Speelbosroute Joep de EekhoornHier vind je allerlei dingen waar je kan klimmen, klauteren, schommelen en slingeren.

kabouterpad, mamablog, batboy

Voor de iets oudere kinderen (8 jaar) kun je op ontdekkingstocht langs het Speelbospad met de grote broer van Joep, Jonas.

kabouterpad, mamablog, batboy

Het kabouterpad

Aan de balie van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug haalden we voor de jongens een rugtas op. Hiervoor betaal je €5,- per kind en de rugtas is gevuld met drinken, koek, een kabouterpin en een rode puntmuts die je na afloop ook mag meenemen. Voor de tassen betaal je €10,- borg. Voor volwassenen is de entree gratis.

Wij ontvingen een rugtas met een activiteitenboek, kralenketting (hiermee vind je de kleur van het volgende routepaaltje) en benodigdheden voor onderweg zoals een blinddoek en touwtjes.

kabouterpad, mamablog, batboy

Maar voordat we het kabouterpad gaan bewandelen, worden de jongens eerst nog geschminkt. Geen rode kabouterwangetjes, maar als een gevaarlijke tijger, schorpion en vleermuis. Normaal duurt het schminken erg lang, maar deze dame deed het zo snel en het zag er prachtig uit!

kabouterpad, mamablog, batboy

Kabouters zoeken

Je volgt het pad van de kabouters en Sten was de eerste die er één zag.

kabouterpad, mamablog, batboy, kabouters, sallandse heuvelrug

In het activiteitenboekje staan opdrachten, maar de jongens waren zo enthousiast over de kabouters dat ze een soort van wedstrijdje deden wie er al eerste een kabouter vind.

kabouterpad, mamablog, batboy

Ze kregen bijna ruzie wie de kabouter nu als eerste had gevonden.

mamablog, batboy, kabouterpad, sallandse heuvelrug

Opdrachten

Tijd om een opdracht te doen uit het activiteitenboekje. Bij elke ‘grote’ kabouter hoort een opdracht en dit is erg leuk gedaan. Zo was er een opdracht waar tussen twee bomen een touw is gespannen en daar hangen kleertjes van de kabouters aan.

Bij deze opdracht mogen de kinderen de kabouters helpen versieren en takjes, dennenappels of bladeren zoeken en daar een kabouterfröbel van maken. Met het touwtje maak je deze vast aan de lijn.

kabouterpad, mamablog, batboy

kabouterpad, mamablog, batboy, kabouters, sallandse heuvelrug

kabouterpad, mamablog, batboy

Picknick

Tijd om even een pauze in te lassen en te kijken wat er allemaal in de rugtas zit. Helaas kwamen we onderweg niet heel veel zitplekken tegen, maar aan deze leuke paddenstoel tafel met paddenstoel stoeltjes voelden ze zich echte kabouters!

kabouterpad, mamablog, batboy

Wat ik wel miste was een prullenbak, maar we namen natuurlijk alles netjes weer mee in de rugtasjes.

kabouterpad, mamablog, batboy, sallandse heuvelrug, heuvelrug, kabouters

Kabouterpad vol kabouters

Het leukste van het kabouterpad vonden de jongens toch echt wel de kabouterpaaltjes onderweg. Ze zien er ook erg leuk uit!

kabouterpad, mamablog, batboy, kabouters

Kabouterhuisjes

Onderweg kom je verschillende kabouterhuisjes tegen en een  schatkist!

kabouterpad, mamablog, batboy

Helaas is er niemand thuis…….

kabouterpad, mamablog, batboy

Wat zit er in deze schatkist?

kabouterpad, mamablog, batboy, sallandse heuvelrug, kabouters

Even kijken naar de kabouters in het huisje.

kabouterpad, mamablog, batboy, allandse heuvelrug, kabouters

Leuk voor alle leeftijden

Het kabouterpad is heel goed te doen, ook voor Brent (2 jaar). Hoe lang we erover gedaan hebben weet ik niet precies, maar ik denk zo ruim 30 à 40 minuten. Het was wel een beetje koud, maar daar kun je je natuurlijk op kleden.

De jongens en dan vooral Sten, hebben het er nu nog over. Ze vonden het zo ontzettend leuk en Sten ging zelfs met zijn puntmuts naar school!

kabouterpad, mamablog, batboy

Heb jij al eens een kabouterpad bewandeld? Hier vind je de 12 leukste Kabouterpaden.

Lees ook: 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nee nog nooit maar het ziet er erg leuk uit. Wil dit zeker nog een keer gaan doen met de kids.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Ik houd van kabouterpaden! We hebben er hier in de buurt ook eentje. Ze zijn niet te lang, en gezellig om te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.