veilig, mamablog, batboy, internet

Veilig internetten

Veel kinderen zijn tegenwoordig op het internet te vinden. Ze kijken filmpjes of spelen spelletjes, maar vrij en anoniem surfen op het internet wordt tegenwoordig steeds moeilijker. Hier een aantal tips om anoniem en veilig het internet op te gaan.

Veilig internetten

Jouw kind kijkt vast graag, net als mijn jongens, op YouTube naar filmpjes of spelen spelletjes en als ze straks iets ouder zijn gaan ze nog veel meer ontdekken op het internet. Tegenwoordig heb je bijna geen privacy meer , want bedrijven volgen je de hele tijd over internet. Ze weten precies waar je interesses liggen en proberen zo aan je te verdienen door je bijvoorbeeld aanbiedingen te laten zien die bij je passen.

Ook hoor je steeds meer over online criminaliteit. Denk hierbij aan hackers, het verspreiden van illegaal materiaal, systemen blokkeren of phising. Maar hoe zorg je ervoor dat je veilig het internet op kan?

Privacy gegevens

Zelf kun je al een aantal dingen doen om je privacy gegevens te beschermen:

  • Een virusscanner is echt een must en zorg ervoor dat je alle software bijwerkt met updates.
  • Gebruik altijd een sterk wachtwoord.
  • Open nooit zomaar een bijlage in je mailbox en klik ook niet op een linkje die bijvoorbeeld naar je bank gaat.

Anoniem en veilig op het internet

Gelukkig zijn er voor mensen die anoniem gebruik willen maken van internet verschillende mogelijkheden:

  • Een VPN (Virtual Private Network) gebruiken.
  • Een proxyserver gebruiken.
  • De Tor-browser gebruiken (The Onion Router).
  • Een anonieme zoekmachine gebruiken.

Een VPN is een geschikte manier om anoniem gebruik te maken van het internet. Hiervoor kun je een VPN abonnement aanschaffen.

Beveiligde verbinding

Als je verbonden bent met een VPN, betekent dit dat jouw internetverkeer via een beveiligde verbinding loopt. Daarnaast wordt jouw eigen IP-adres verborgen, omdat je het IP-adres van de VPN-server aanneemt. Je kan het een beetje zien als je digitale vingerafdruk op het internet waarmee jij herkend kan worden.

De VPN provider zorgt ervoor dat de data die jij verstuurt en ontvangt versleuteld en geanonimiseerd wordt. De versleuteling garandeert dat niemand jouw data kan onderscheppen of aflezen. Niemand kan dus nog zien welke websites jij precies bezoekt, wat jij download of streamt.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.