Voordelen van glasvezel

voordelen van glasvezel, mamablog, batboy

Tegenwoordig kunnen we echt niet meer zonder internet. Extra vervelend is het dan als je uren moet wachten totdat je foto’s zijn geüpload of je geen filmpjes op Youtube kan kijken, omdat je internetverbinding zo ontzettend traag is. Ik werd er helemaal gek van totdat we glasvezel kregen en er werkelijk een wereld voor me open ging. 

Traag internet

Het was gewoon verschrikkelijk. Wanneer ik foto’s wilde uploaden om af te laten drukken of nodig had voor mijn blog zat ik uren achter de computer, het schoot gewoon niet op. Het internet was werkelijk zo ontzettend traag dat ik er chagrijnig van werd en toen ik eindelijk een paar foto’s had gedownload, viel de verbinding weg!

Met meerdere personen in huis werd het nóg lastiger, want toen ik dacht dat het niet trager kon kwam ik erachter dat als je met meerderen tegelijk aan het internetten bent het wel degelijk trager kon! Het deed mij denken aan vroeger dat je moest inbellen en je dan opeens toch verbinding had. We waren net verhuisd en ik dacht echt dat ik in the middle of nowhere was beland.

Wat is glasvezel

Totdat er iemand bij ons aan de deur kwam (zo doen de verkopers dat in Duitsland) en ons vertelde over glasvezel . Ik twijfelde geen moment, want dat trage internet was ik spuugzat.

Glasvezel is een internetverbinding die gebruik maakt van dunne glasvezelskabels. Informatie wordt met de snelheid van het licht verstuurd. Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar je voordeur. Je hebt je eigen privéverbinding die je niet met andere in je buurt hoeft te delen. Zo heb je dus een heel betrouwbare verbinding. Maar wat zijn naast een betrouwbare verbinding nog meer voordelen van glasvezel?

Voordelen van glasvezel

 • Snelheid. Met glasvezel haal je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Je kan zonder problemen je foto’s uploaden terwijl een ander zijn favoriete film download of muziek luistert.
 • Downloaden en uploaden. Je download- en uploadsnelheid zijn even snel.
 • Hoge kwaliteit. Wanneer je tv via je internetverbinding kijkt, kijk je constant op de hoogste kwaliteit.
 • Géén chagrijnige gezichten. Glasvezel is écht een verademing (en ik spreek uit ervaring). Geen chagerijnige gezichten meer, omdat alles zo ontzettend traag is of de verbinding plotseling wegvalt.

Kies voor glasvezel dat past bij je budget

Ben jij die trage verbinding zat en wil je ook graag glasvezel? Bij KPN heb je met glasvezel veel vrijheid en je kiest zelf het abonnement dat bij jouw wensen én budget past.

Wil je graag weten of glasvezel ook bij jou beschikbaar is? Met de handige postcodecheck kom je het zo te weten.

Heb jij ook glasvezel?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Quirina schreef:

  hahaha, leuk artikel. Sorry dat ik lachte erom hoor, het is alleen zo herkenbaar met het inbellen dat ik zelfs de toon hoorde hoe het klonk. Wat een wereld wat er toen voor ons openging en sinds die tijd is het echt heel hard gegaan. Mijn man is programmeur en wil zelfs niet verhuizen naar een plaats waar geen glasvezel is, zelf ben ik er wel iets anders in. Alleen als ik daadwerkelijk terug zou gaan, zou ik echt niet weten hoe ik zou reageren erop omdat ik natuurlijk echt gewend ben aan glasvezel inmiddels. Zou voor mij alleen niet een rede zijn om daar wel of niet heen te verhuizen.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, nog niet maar we gaan het hopelijk op korte termijn wel krijgen hier op het platteland.

 3. Hier is helaas nog geen glasvezel, maar als het er is, dan ga ik ook graag over! Ze hadden het er wel over, maar dat schijnt al een paar jaar zo te zijn…

 4. Wat fijn dat je over kon stappen op glasvezel. Wij wonen redelijk in the middle of nowhere, maar hebben nooit problemen gehad met traag internet gelukkig.

 5. Tania schreef:

  Even bij mijn vriend geinformeerd en wij hebben geen glasvezel

 6. Fleur schreef:

  Wij wonen in een redelijk nieuwe wijk, maar helaas zonder glasvezel. Zeker mijn vriend baalt daar verschrikkelijk van

 7. Gabrielle schreef:

  Ik heb geen glasvezel maar bij mijn ouders wel, ik merk eerlijk gezegd niet veel verschil😊

 8. Eke schreef:

  Wij hebben nog geen glasvezel, misschien toch maar eens aanschaffen, alhoewel de internetsnelheid enorm omhoog is gegaan toen we wisselden van provider!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.