visitekaartjes, visitekaartje

Zo ontwerp je jouw visitekaartje

Visitekaartjes worden nog steeds veel gebruikt en is de perfecte manier om je contactgegevens te verspreiden. Zorg ervoor dat je er ook altijd een paar bij je hebt zodat je ze kan weggeven en ze jou niet vergeten. Waar een visitekaartje aan moet voldoen en hoe je jouw eigen kaartje ontwerpt lees je hier.

Waarom heb je visitekaartjes nodig?

Visitekaartjes zijn erg handig als communicatiemiddel vooral als je op beurzen of evenementen bent. Het is een snelle manier om zo je contactgegevens te verspreiden, nadat je een goede eerste indruk hebt gemaakt.

Waar moet een visitekaartje aan voldoen?

Op je visitekaartje staan belangrijke gegevens zoals de naam van je bedrijf en hoe je te bereiken bent.

 • Zorg ervoor dat je contactgegevens duidelijk en zichtbaar bij elkaar staan.
 • Denk erover na hoe je wilt dat mensen jou kunnen bereiken. Wil je je telefoonnummer en huisadres vermelden of wil je dat dit privé blijft?
 • Laat jouw stijl duidelijk overkomen op je visitekaartje en zorg dat het past bij de stijl van je bedrijf.
 • Zorg ervoor dat jouw logo duidelijk en leesbaar is.
 • Less is more. Maak het niet te onoverzichtelijk door er te veel informatie op te zetten.
 • Laat je kaartje opvallen en maak een statement. Maak het eigen en uniek.
 • Let op het papiersoort. Het is belangrijk dat dit van goede kwaliteit is, zodat het kaartje lang kan meegaan. Kan er op geschreven worden?
 • Gebruik de voor- en achterkant.

Visitekaartje ontwerpen

Bij Drukwerknodig kun je snel en makkelijk je drukwerk bestellen van boeken tot bierviltjes en van visitekaartjes tot placemats. Hier heb ik mijn visitekaartjes ontworpen, want die deel ik graag uit wanneer ik bij beurzen en evenementen ben.

Ik heb gekozen voor een standaard kaartje, maar je kan er ook voor kiezen om je visitekaartje in een speciale vorm te laten drukken. Het kaartje is 8,5 x 5,5 cm, een mooi handzaam formaat wat je gemakkelijk in je portemonnee kan bewaren. Er zijn verschillende opties voor het papiersoort en hier heb ik gekozen voor 350 grams invercote creato. Het kaartje voelt erg stevig aan en (wat ik erg handig vind) is dat dit papiersoort ook beschrijfbaar is. Niet dat ik er heel veel ruimte voor heb overgelaten, maar een kleine persoonlijke boodschap of toch even snel je telefoonnummer op het kaartje zetten kan soms toch wel handig zijn.

Voor mijn visitekaartje heb ik gekozen voor zwart/wit stijl (net zoals de website) met het logo op de voorkant en daaronder één regel ”Het blog van zwangerschap tot jongensstreken’‘. Aan de achterkant een foto, want als je een goede eerste indruk hebt gemaakt zien ze je foto en weten ze precies weer wie je bent. Daarbij informatie hoe ik te bereiken ben en op welke socialmedia kanalen wij actief zijn.

visitekaartjes

Kwaliteit

Ik ben erg tevreden over de kwaliteit en het is precies zoals ik het hebben wil. De kaartjes zijn stevig en kreuken dus ook niet snel. Een kreukelig kaartje weggeven, omdat hij ergens in een vakje in je portemonnee zit is niet echt professioneel. Wil je ook je eigen unieke visitekaartjes ontwerpen? Kan ik je Drukwerknodig zeker aanraden, want naast de goede kwaliteit en snelle levering zijn ze ook nog eens scherp geprijsd.

Winactie

Wil jij ook je eigen visitekaartje ontwerpen? Dat kan, want wij mogen namens Drukwerknodig jou een shoptegoed aanbieden voor 50 visitekaartjes!  Meedoen is simpel:

 • Like onze Facebookpagina of volg ons op Instagram .
 • Reageer hieronder (met een geldig e-mail adres) of op onze Facebookpagina/Instagram.

De winactie loopt van 25.10.2019 t/m 31.10.2019 . Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Sheila schreef:

  Ja leuk!

 2. Marange schreef:

  Oh super cool, ik doe mee voor mijn taartjes en koekjes mini business. Mooie kaartjes hebben is stap 1😊

 3. Patricia schreef:

  Jaaa wat leuk!! Ik wil al heel lang visitekaartjes voor mijn blog! Ik waag een gokje! Jouw visitekaartje ziet er heel mooi uit😁

 4. cobi schreef:

  O wat gaaf Ik doe heel graag mee!!

 5. Petra schreef:

  O dat zou gaaf zijn, zou fantastisch zijn om visitekaartjes te hebben, doe graag mee!

 6. Emmy schreef:

  Oh wat zijn ze mooi geworden! Ik twijfel al even over het maken van visitekaartjes en of het wel zinvol is, daarom doe ik mee. Misschien dat ik hierdoor de stap eindelijk zet! 🤞🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.