tipi tent, tent

Waarom een tipi tent zo leuk is voor kinderen

Wat geef je aan een kindje van 4 jaar die al zoveel dinosaurussen en auto’s heeft? Wat dacht je van een tipi tent? Uren speelplezier, makkelijk op te zetten en het is gewoon super spannend om in een tent te spelen.

Alweer 4 jaar geleden

Op 22 januari 2016 werd Brent geboren. Het was de snelste en ‘makkelijkste’ bevalling van de drie en dat is nu alweer 4 jaar geleden. Ik zie me nog zo lopen met een dikke buik en hoewel het de fijnste zwangerschap was, was ik ook blij dat die 9 maanden voorbij waren.

Nu ben ik moeder van al drie ‘grote’ jongens, jeetje dat had ik nooit durven dromen.

Cadeau voor een 4 jarige

Lastig vind ik het altijd, die cadeaus. Dino’s vind hij geweldig, maar we hebben al een dierentuin vol met dinosaurussen. Ik wil graag iets geven wat hij nog niet heeft en ja dat word lastig. Opeens had ik een idee: een tipi tent in zwart-wit. Vier jaar geleden hadden de jongens een circustent, maar ze gingen er te wild mee om en is uiteindelijk kapot gegaan, heel jammer.

Brent heeft er dus nooit in kunnen spelen en dus kochten wij een stoere zwarte tipi tent met witte wolkjes. De tent is 120x120x150 cm en gemaakt van 100% polyester. Schoonmaken doe je heel eenvoudig door er met een vochtige doek over te gaan.

tipi tent

De tent hebben we in de speelkamer gezet, dan kunnen de broertjes er ook samen in spelen, al heeft Brent zijn tent al helemaal volgepakt met speelgoed. Hij is lekker ruim van binnen en Brent wilde er al samen met zijn vader in gaan slapen net zoals de oudste twee vorig jaar deden in onze tuin.

tent

Waar moet je op letten bij het kopen van een tipi tent?

Duurzaamheid

Zoveel verschillende soorten en dus ook verschillende soorten materialen die worden gebruikt voor een tipi tent. Je wilt natuurlijk graag een tent die lang mee gaat en waar je kindje lang plezier van heeft. Let er op dat de stokken stevig zijn en niet van die dunnen iele stokken.

Maatindeling

De maat is ook niet geheel onbelangrijk. Zo wil je natuurlijk dat je kindje genoeg ruimte heeft om er in te spelen, maar ook dat hij weer niet te groot is voor als je van plan bent de tent op zijn/haar kamer te zetten. De tipi tent die wij hebben is groot genoeg en dus een prima maat.

Wat is er zo leuk aan een tipi-tent

Tipi tenten zijn er in allerlei kleuren, prints en verschillende prijsklasses. De prijs heeft te maken met de kwaliteit en hierin is genoeg keus zodat er altijd wel één is die past bij je budget en interieur. Om het helemaal af te maken kun je een leuk speelkleed en kussens in de tipi tent leggen dan word het helemaal een knusse speelplek. Daarnaast is het ook nog eens lekker zacht om op te spelen.

 • Leuk voor op de kinderkamer, maar kan ook heel goed in de woon- of speelkamer en zomers zet je hem buiten neer.
 • Je kan er gezellig alleen in zitten, maar met broertjes en/of vriendjes is het ook heel gezellig.
 • Licht van gewicht.
 • Spannend om in een tent te spelen.
 • Makkelijk om op te bouwen.

Een tipi tent is dus zeker een geslaagd cadeau!

 

Wat vind jij een leuk cadeau om te geven aan een 4-jarige?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. rachel schreef:

  mijn nichtjes hebben ook zo’n tent en hebben er tot nu toe veel plezier van nog 😀

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Een tipi tent lijkt me inderdaad uitstekend speelplezier, en je kunt er ook alle kanten mee op natuurlijk. Het hele jaar door.

 3. Een tipi tent is echt geweldig ze kunnen er van alles mee doen en je kunt hem het hele jaar door gebruiken

 4. Saskia schreef:

  Ja leuk, wij hebben er ook eentje gekregen voor als Noa ouder is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.