kindertekeningen, bewaren, tekening

Toffe ideeën om kindertekeningen te bewaren

De hele koelkast hangt vol met kindertekeningen en er komen er steeds meer bij. Wat gaat er gebeuren met al die mooie tekeningen, ga je alles bewaren? Hier vind je toffe ideeën die je kan doen met al die mooie tekeningen van jouw kindje.

Heel veel tekeningen

Bewaar ik alle kindertekeningen van mijn jongens? Nee, dat doe ik zeker niet. Eerst worden de tekeningen aan de koelkast gehangen en die hangt echt helemaal vol. Brent hangt werkelijk alles op, ook al staat er maar één krasje op. Hij heeft het gemaakt en daar is hij trots op. Maar er komt een moment dat er gewoon helemaal niks meer bij kan en dan moet je keuzes maken. De aller eerste tekening van de jongens heb ik bewaard, ook al staan er een paar zwarte streepjes op, het is wel ons huis met papa en mama die ze hebben getekend. Met heel veel fantasie kan ik het er nog niet van maken, maar voorruit.

De rest van de kindertekeningen gaan de papierton in, maar hoe langer ze tekenen hoe mooier en leuker de tekeningen worden en sommigen zijn dan echt wel de moeite waard om te bewaren. Nadat ze aan de koelkast hebben gehangen gaan ze in een map. Iedereen heeft een eigen map en de tekeningen zijn voorzien van datum, leeftijd en naam. Handig zo’n map, want het neemt niet zoveel ruimte in.

Kindertekeningen bewaren

Om al die kindertekeningen te bewaren in een map, waar misschien wel nooit meer naar omgekeken wordt is best wel zonde. Er zijn heel veel leuke dingen die je kunt doen om de mooiste tekeningen te bewaren op een speciale manier.

Inlijsten

Waarom altijd een foto inlijsten? Koop een mooie (wissel)lijst, lijst die leuke kindertekening in en hang of zet hem in de woon-, slaap- of speelkamer en maak er een mooie kunstmuur van.

Lees ook: Maak een vrolijk lente schilderij

kindertekening, bewaren

Dekbedovertrek

Je kindje kan zijn eigen dekbedovertrek ontwerpen. Ook een erg leuk en origineel cadeau voor bijvoorbeeld vader- of moederdag.

Sla ze op in een app

Verzamel de kindertekeningen in een app zoals bijvoorbeeld ArtKive of Keepy. Deze kun je gratis downloaden en zo heb je alle kunstwerkjes op één plek. Met je telefoon maak je foto’s van de tekeningen en zo krijg je een mooi overzicht wat je ook nog kan delen met familie.

Knuffel

Bij MolplusMier laten ze kindertekeningen tot leven komen, want hier maken ze er een knuffel van. Dat is toch geweldig én heel speciaal.

Vlaggenlijn

Maak zelf een vlaggenlijn van al die kleurige tekeningen.

Teken een vlag op een stuk karton zodat je een stevige mal hebt. Leg de mal op de kindertekening en knip de vlag uit. Vouw de bovenkant van de vlag en plak de vlaggetjes aan een touw of mooi lint.

Kleding

Wist je dat je kindje zijn eigen kleding kan ontwerpen? Deon ontwierp zijn eigen shirt en hoe gaaf is dat?! Helaas past hij nu niet meer.

kindertekeningen, tekening, bewaren

Boek

Maak foto’s van kindertekeningen, scan ze in en laat ze afdrukken in een boek.

Placemat, mok, puzzel en meer

Een foto kun je op allerlei voorwerpen laten afdrukken dus waarom niet een kindertekening op een mok, placemat, kussen of puzzel? Je kan trouwens ook zelf een placemat maken. Hiervoor heb je wel een lamineerapparaat nodig.

Schilderij

Laat de kindertekening afdrukken op canvas. Zo heb jij van jouw eigen Picasso een uniek schilderij.

 

 

Hoe bewaar jij kindertekeningen?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. rachel schreef:

    ik alles digitaal omgezet en sommige dingen uitgeprint en hele lijsten van gemaakt

  2. Janine schreef:

    Ik heb geen kinderen, maar ik weet wel dat mijn moeder onze tekeningen bewaarde in een map, maar volgens mij was het zo dat als er een nieuwe kwam je zelf eentje moest uitzoeken die dan weg moest.
    Inmiddels heeft mijn moeder de meesten niet meer, een aantal die echt goed gelukt zijn of met een verhaal liggen nog bij haar op zolder.

    Een app lijkt mij heel erg handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.