eetkamerbank, eettafel

De voordelen van een eetkamerbank

Eetkamerstoelen voor aan de eettafel heb je in allerlei soorten en maten, maar waarom zou je niet kiezen voor een eetkamerbank? Naast dat het sfeer en gezelligheid brengt is het ook ideaal voor als je met meerderen aan tafel wilt zitten. Wij kozen voor een vintage eetkamerbank en kunnen nu gezellig naast elkaar tafelen.

Waarom wij hebben gekozen voor een eetkamerbank

Onze zoektocht naar een tafellamp pakte iets anders uit dan we gedacht hadden. Zo slaagden we niet voor een lamp, maar deden we inspiratie op en viel ons oog op een eetkamerbank. We kwamen eigenlijk altijd stoelen te kort en om aan nog twee exact dezelfde stoelen te komen was een drama. We moesten een hele nieuwe set eetkamerstoelen aanschaffen, maar nu hadden we dé oplossing gevonden: een eetkamerbank.

Vintage eetkamerbank Rodeo Cognac

Ik was nog aan het twijfelen over de kleur. Zou ik gaan voor groen of cognac? Uiteindelijk hebben we gekozen voor cognac net zoals onze banken.

De eetkamerbank is 83 cm hoog, 156 cm breed en 61 cm diep. De zwarte poten, van gelakt beukenhout, passen perfect bij de rest van onze meubels. De bekleding is van recycle leer (70% leder 30% polyester). Het is heel makkelijk te onderhouden door met een vochtige doek de stof schoon te maken. De slijtweerstand van deze stof bedraagt 30.000 Martindale, wat geschikt is voor intensief woongebruik en dat is helemaal met kinderen ideaal!

Voor

De eettafel stond in het midden en tegen de muur stond een witte kast. Deze vond ik de laatste tijd toch een beetje uit de toon vallen en niet meer zo passend bij de rest van de meubels. Wel vond ik het jammer om de kast te verkopen en dus hebben we hem zolang maar op onze slaapkamer gezet.

eetkamerbank, stoelen, eetkamerstoelen

eetkamerbank, eetkamerstoelen

Na

De muur is gesausd en de kast weg. Nu wachten op onze eetkamerbank.

stoelen, eetkamerstoelen, eetkamer, eettafel, tafel

De eetkamerbank hebben we tegen de muur aangezet. Nu hebben we meer ruimte in de woonkamer en dat is ideaal voor als ik bijvoorbeeld wil gaan hoepelen of touwtje springen 😉 . Daarnaast ziet het er nu ook groter en ruimtelijker uit. Het enigste wat ik nu weer mis is iets leuks voor op tafel. Een mooie bos bloemen is altijd mooi en dus kocht ik een vaas. Helaas zocht ik net bloemen waar het nu de tijd niet meer voor is (amaryllissen) en dus heb ik nog niet wat leuks op tafel staan en ja, zo blijf ik aan de gang.

bank, eetkamerstoelen

Voordelen van een eetkamerbank

Eetkamerbanken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ons gezin bestaat uit 5 personen en zo kunnen we gezellig met z’n allen naast elkaar tafelen. Komt er een eter bij, is dat ook geen probleem. Sten zijn zitplaats is op de bank. Als we gaan we eten dan schuiven we de bank naar voren zodat hij niet te ver van de tafel af zit.

De voordelen van een eetkamerbank op een rijtje:

 1. Zorgt voor sfeer en gezelligheid.
 2. Minder ruimte nodig aan één kant van de eettafel.
 3. Ideaal voor als je met meerdere personen aan tafel zit.
 4. Eindeloos te combineren met eetkamerstoelen.
 5. Zorgt voor ruimtelijk effect.

eettafel, tafel

 

Hebben jullie thuis een vaste zitplek aan de eettafel? En wat vind jij van een eetkamerbank?

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Frederique schreef:

  Wat een sfeervolle eetkamer hebben jullie! Wij hadden vroeger een tijd een eetkamerbank. Heel gezellig vond ik het.

 2. rachel schreef:

  ik vind zo’n bank helemaal leuk!! en wij hebben hier inderdaad vaste plaatsen aan tafel

 3. Joanne schreef:

  Die eetkamerbank is heel erg leuk! Ziet er stoer uit! 🙂

 4. Nicole Orriëns schreef:

  In ons huis in de stad hadden wij ook een eetbank. Dat was echt ideaal, want er konden lekker veel kinderen op zitten!

 5. Heidi schreef:

  Echt leuke bank. Stabiele goed.

 6. Linda Meester schreef:

  Ik vind het prachtig en ga vast aan de eettafelbank als de kinderen het huis uit zijn, want ze kunnen te goed op elkaar schieten (i.p.v. met elkaar opschieten)

 7. Linda schreef:

  Ik vind de combinatie van een bank met stoelen aan tafel ook heel leuk en speels staan!

 8. Jasmina schreef:

  Wat een heerlijke combi zeg,vooral die groene muur is prachtig!

 9. Saskia schreef:

  Ik heb ook een bankje aan de eettafel. Die keren dat ik er zit, ik eet meestal op de bank me het bord op schoot, ligt een van de katten dan meestal lekker tegen me aan 🙂

 10. Mooie bank is dat! Wij willen dit jaar aan de slag met de re-style van de woonkamer en hadden ook al bedacht om dan een eetkamerbank te kopen. Je schuift de kids er makkelijk naast elkaar op en het staat natuurlijk ook erg leuk!

 11. Kiki Hasselton schreef:

  ja, wij hebben een vaste plek aan tafel, vroeger thuis ook al. een bank vind ik echt heel erg leuk en handig!!

 12. Solfelt schreef:

  Heel mooi! Ziet er erg luxe uit. Jullie hebben een echt luxe interieur gecreëerd. Prachtig!

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.