mamablog, ginger western, batboy, seats and sofa's. kwaliteit seats and sofa's

Het leed dat Seats and Sofa’s heet

mamablog, batboy, seats and sofa's. kwaliteit seats and sofa's

Ik was dom en heb zoveel spijt dat ik mijn verstand niet heb gebruikt. Seats and Sofa’s staat bekend om slechte kwaliteit, maar ja ze zeggen liefde maakt blind. We zouden alleen maar even gaan kijken.

Nieuwe banken

Ruim 2,5 jaar geleden zijn we opzoek gegaan naar nieuwe banken. Ons oude bankstel paste niet meer in ons interieur en we wilden graag iets nieuws. Het moest wel een bank zijn die goed te onderhouden is, want met kinderen in huis word er nog wel eens gemorst. De stof van ons vorige bankstel was hier niet tegen bestand en zag er ook niet echt mooi meer uit.

Ik wist al precies hoe het eruit moest zien, maar nergens kwam ik ‘het’ tegen of ze waren ontzettend duur. Nick stelde voor om eens bij Seats and Sofa’s te kijken, maar daar wilde ik niks van horen. Ik hoorde alleen maar slechte verhalen over dit bedrijf en daar zou ik mijn bankstel dus echt niet kopen.

Alleen kijken

Hij zei dat we best wel even konden kijken. Ook hij heeft hier ooit zijn bankstel gekocht en daar was hij tevreden over.

Afijn, ik heb me over laten halen en in december 2015 zijn we in de kerstvakantie naar Seats and Sofa’s gegaan.

We werden heel vriendelijk ontvangen en kregen een lijst met prijzen en soorten meubels mee. Nick wees super lelijke banken aan, maar ik had er al één in mijn hoofd en daar ging ik niet van afwijken.

Daar zag ik hem precies het juiste model én de kleur (cognac), die moest het worden! Ik was opslag verliefd en ging er even in zitten. Ondertussen vertelde de verkoper ons een mooi verhaaltje alsof we elkaar al járen kenden.

Ginger Western

Het is een lederen bank en hij is héél goed te onderhouden. Ideaal met kinderen in huis, zo vertelde de verkoper ons. We vroegen hoe het zat met de garantie en ook dit klonk goed (2 jaar garantie).  Verblind door de liefde heb ik mij over laten halen en we konden de Ginger Western banken (een 2 en 2,5 zits) direct meenemen.

Ik was er helemaal blij mee, maar helaas niet voor lang.

Kwaliteit

Toen Nick op de bank zat zag hij opeens dat de naad was losgelaten. Er zat een gat in en je kon de vulling gewoon zien zitten. Mijn haren gingen recht overeind staan. We hadden de banken net een maand en dus belde ik naar het bedrijf.

ginger western, batboy, mamablog

Zo makkelijk gaat dat helaas niet. Je moet een formulier per mail opsturen inclusief foto’s. Aan de hand daarvan krijg je een reactie en kun je de bank langs komen brengen naar het desbetreffende filiaal.

We kregen een brief thuis met een dag en tijdstip wanneer we de bank konden langsbrengen. Op deze dag kwam er een ‘specialist’ en hij zou de bank repareren.

De specialist

We werden gebeld dat we de bank een dag later weer konden ophalen. Nick ging erheen, maar schrok zich kapot. De bank was heel onprofessioneel gemaakt. Je zag duidelijk dat de naad even snel was gestikt en met een hele andere kleur draad.

De bank hadden ze gewoon verpest en hier ging Nick dus niet mee akkoord. Hij heeft de bank achtergelaten en ze moesten maar bellen als hij netjes gemaakt was.

Eindelijk werden we gebeld en Nick ging de bank ophalen, maar nu was de bank er nóg erger aan toe! Dit accepteerde Nick niet en eiste een nieuwe bank. Deze nieuwe bank kwam zo ons huis niet meer in.

Nieuwe banken

Ze waren er uiteraard niet blij mee, maar omdat we deze banken nog maar 4 weken hadden mochten ze beiden terug en zouden we 2 nieuwe banken krijgen.

Het heeft heel lang geduurd en hebben best lang (3 maand ) zonder banken gezeten en dat is niet handig met 5 mensen in huis. Eind maart begin april 2015 konden we onze nieuwe banken weer ophalen.

Je kon het meteen merken, want de kussens van onze ‘oude’ banken waren ook al helemaal ingezakt en deze nieuwe banken zaten weer heerlijk.

Drama

Helaas duurde ook deze blijdschap niet lang, want ongeveer 5 maand later begon het zelfde euvel weer, maar toen bij de Ginger Western 2 zits. Precies op dezelfde plek scheurde de naad aan de voorkant en begon het hele verhaal weer van voor af aan.

Ginger western, mamablog, batboy

Het is een lang verhaal. Hoe het met de 2 zits bank is gegaan vertel ik in een volgend artikel.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

2 gedachten over “Het leed dat Seats and Sofa’s heet”

  1. Ah nee… dat kan toch niet! Nieuwe banken zijn ontzettend duur en daar hoor je jaren mee vooruit te kunnen. Maar ik begrijp je liefde voor die bank hoor, want die is inderdaad heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *