Ginger western, mamablog, batboy, seats and sofa's

De Ginger Western bank van Seats and Sofa’s

Wanneer je een bank gaat kopen is het belangrijk dat je let op de kwaliteit. Je verwacht natuurlijk niet dat je bank na een paar weken al scheurt of gaat inzakken. Helaas is dit bij Seats and Sofa’s wel het geval.

Seats and Sofa’s

Zoals ik in een eerder artikel schreef hadden we nu hetzelfde probleem, maar dan met de Ginger Western 2 zits bank. We brachten de bank weer terug naar Seats and Sofa’s om hem door een specialist te laten maken en vrij snel konden we onze bank weer ophalen.

Het zag er nu beter uit dan de vorige keer toen ze de bank gerepareerd hadden en Nick nam de bank mee naar huis. Je kan het misschien al raden, want een paar dagen later begon de naad al los te laten.

seats and sofa's, mamablog, batboy

Boos

Hier werd ik zo boos om en belde naar het filiaal. Met de medewerkers valt echter niet te praten en dat maakte mij alleen nog maar chagrijniger. Er werd mij verteld dat dit nog nooit is voorgekomen met deze bank en wij zijn de enigste (in heel Nederland) met dit probleem.

We werden van het kastje naar de muur gestuurd en Seats and Sofa’s bleef maar rekken. Het duurde dagen, weken en maanden.

Ik was echter niet van plan om de bank weer door een zogenaamde specialist te laten maken, want dit had gewoon geen zin. Helaas hadden wij geen andere keus en moesten we de bank laten maken. Nick had geen zin om voor de zoveelste keer naar Seats and Sofa’s te rijden en dus stelden ze voor dat de specialist bij ons thuis zou komen om de bank te repareren.

De specialist

Ik had niet gedacht dat de specialist zou komen opdagen, maar tot mijn verbazing kwam er toch een busje aan.

De man ging meteen aan de slag en liet ons het ‘stevige’ draad zien. Hij zette de bank op z’n kant, pakte naald en draad en begon de naad dicht te naaien. Toen hij klaar was zag het er super uit en ik was heel tevreden, maar helaas ook dit duurde niet lang.

We gingen die dag een dagje uit met de kinderen en toen we thuis kwamen en ik op de bank ging zitten gebeurde het; de naad scheurde! Ik kon wel janken.

Rechtsbijstand

Uiteraard belde ik de volgende dag naar Seats and Sofa’s. Zij vertelden mij dat ze hier niks meer mee konden en dat het onze eigen schuld is. Nou, hier konden we het dus mee doen.

Natuurlijk hebben we het hier niet bij laten zitten en we schakelden onze rechtsbijstandsverzekering in. Dit hele gebeuren met de rechtsbijstand heeft lang geduurd (het was inmiddels al 2017). Uiteindelijk reageerde Seats and Sofa’s met de mededeling dat ze de stiknaad al meerdere malen stevig gestikt hadden, maar ‘uit coulance’ wilden ze dit nog een keer doen onder garantie.

Wij zijn hiermee niet akkoord gegaan en Seats and Sofa’s reactie hierop was dat wij een nieuw bankstel mochten uitkiezen.  Een andere bank wilde ik niet (ik was immers verliefd op deze) en als we dezelfde zouden kiezen zaten we weer met hetzelfde probleem. De bank laten maken had geen enkele zin zoals ze onze vorige banken hadden ‘gemaakt’.

Wij kozen uiteindelijk toch maar voor een nieuwe bank, want Seats and Sofa’s bleef moeilijk doen. Het duurde natuurlijk wel een tijdje, maar we konden de nieuwe bank weer ophalen. Hopelijk zou deze het langer volhouden.

Twee weken

Nog geen 2 weken later begon de naad van de nieuwe 2 zits bank al los te laten en dit was voor mij dé druppel. Ik was er helemaal klaar mee!

Kwaliteit

Ik vind de banken erg mooi en ik moet eerlijk zeggen dat de banken goed te onderhouden zijn. De kwaliteit van de stof is wel goed. Wanneer er gemorst word met drinken of een ander ongelukje kun je dit heel eenvoudig met water en een doek schoonmaken.

Het liefst wilde ik de banken laten maken door een echte meubelstoffeerder óf het volledige aankoopbedrag terug, maar Seats and Sofa’s ging hier niet mee akkoord.

Met de rechtsbijstand kwamen we dus niet verder en op advies van de rechtsbijstandverzekering schakelden we een advocaat in.

Helaas was ons probleem nog steeds niet opgelost. Hoe het verder gaat lees je in een volgend artikel.

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.