woonwinkel, winkelen

Waarom winkelen bij een woonwinkel zo leuk is

Je kent het vast wel: Je gaat naar een winkel (bijvoorbeeld de Action) voor een bepaald item, maar komt thuis met totaal andere dingen die je helemaal niet van plan was om te kopen. Zoiets had ik ook, maar het liep een beetje uit de hand. We gingen namelijk winkelen in een woonwinkel om opzoek te gaan naar een lamp, maar dit verliep iets anders.

Kerstboom weg

Nu de kerstboom is opgeruimd vind ik het hoekje zo donker. Een lamp hadden we er nooit staan, maar de kerstboom bracht gezelligheid en sfeer en dat was nu weg. Zodra de kerstboom opgeruimd was wilde ik een tafellamp op die plek en dus gingen we winkelen om opzoek te gaan naar een leuke lamp. Ik had wel een idee wat ik niet wilde, maar wat precies dan wel wist ik ook niet. Dan is het natuurlijk een goed idee om te gaan winkelen in een woonwinkel en rond te kijken zodat je wat ideeën en inspiratie kan opdoen en misschien kom je het dan wel tegen.

Winkelen bij een woonwinkel

We gingen naar een woonwinkel die precies de stijl en producten heeft die we zoeken voor ons industriële interieur, ik wist zeker dat we hier zouden slagen. We zagen allemaal super mooie klokken, fauteuils (die ik natuurlijk allemaal wel kan gebruiken), maar dé lamp vond ik niet, het was het allemaal net niet. Ons oog viel op een mooie eetkamer set bestaande uit een gave eettafel (die hadden we gelukkig al), eetkamerstoelen en een eetkamerbank. De set was echt prachtig en we vergaten de hele lamp. Dit wilden we, een eetkamerbank, dit zou perfect zijn voor aan onze eettafel, want we missen altijd één stoel en vaak zit ik dan op de kruk.

Nee, we gingen niet voor een eetkamerbank, maar een lamp en dus liepen we voor de tweede keer een rondje door de winkel. Ik kwam aan bij een afdeling waar alles was afgeprijsd voor 50% en hier moest ik zeker even kijken of ik nog iets moois kon scoren voor ons interieur. Een lamp vond ik niet, maar wel een gave spiegel en dus kwamen we thuis met een spiegel in plaats van een lamp.

Onderweg naar huis bleef de eetkamerbank in onze gedachten spoken, maar een cognac kleurige bank bij een leverkleurige muur vond Nick niet zo mooi. Als we dan een bank zouden kopen, moest er eerst gesausd worden.

De hele woonkamer een metamorfose

We hebben in de woonkamer een tijdje geleden één muur gesausd in de kleur groen en daarbij gelijk de lelijke bakstenen muur gesausd, een echte verbetering. Echter hadden we nu drie verschillende kleuren op de muren: groen, gebroken wit en leverkleur. De leverkleur stond ons eigenlijk niet meer zo aan en dus werd de muur waar de eetkamerbank zou komen groen gemaakt. De andere muren die leverkleurig waren zouden worden gesausd in gebroken wit.

Alle muren moeten eigenlijk opnieuw gesausd worden, zei Nick, dan is alles weer fris”. Mij best dacht ik, als jij daar zin in hebt. Terwijl Nick aan het sauzen was viel mij iets op aan de muur, want het ‘wit’ zag er opeens wel erg wit uit vergeleken bij de muur die dezelfde kleur zou moeten hebben. Nick lachte, ja ik had hem door. Volgens hem was de kleur 9001 zo 2019 en wit stond ook veel mooier bij de kleur groen. Echter moesten nu álle muren (en het plafond dan ook maar meteen) in de woonkamer gesausd worden, want als je dan toch bezig bent kun je net zo goed alles meteen goed doen, aldus Nick, en dus werd het een project van 2 dagen.

winkelen, woonwinkel

industrieel, woonwinkel

Eetkamerbank bestellen

Ik bestelde online een mooie cognac kleurige eetkamerbank, één kast die eerder in de woonkamer stond verhuisden we naar boven en de lamp boven de eettafel moest verplaatst worden en zo het werd dus een hele metamorfose in onze woonkamer.

Eigenlijk passen de leverkleurige rolgordijnen ook niet meer echt bij de rest en ik had al meteen een idee wat er dan in de plaats zou moeten komen; zwarte houten jaloezieën . Zo komen we dus van het één in het ander en dat alles voor een tafellamp. Op de eetkamerbank moeten we nog even wachten, maar het zou vast heel gaaf staan. Echter is het hoekje waar de kerstboom stond nog steeds erg donker en een lamp hebben we nog steeds niet. Misschien vinden we die als we opzoek gaan naar een nieuwe vloer voor in de keuken 😉 .

Winkelen bij een woonwinkel vind ik erg leuk: je gaat voor een lamp, komt thuis met een spiegel en veranderd daarna je hele woonkamer omdat je zoveel inspiratie hebt opgedaan.

Heb jij dat ook, dat als je gaat winkelen voor een bepaald item je dan thuiskomt met totaal andere spullen?

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Simone schreef:

  Oh heerlijk, snuffelen tussen al die leuke spulletjes om je interieur op te frissen. Love it.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Vroeger meer dan nu. Ik heb er nu wel een stuk meer de rem op. Maar ik herken wel dat je enorm afgeleid kunt raken van alle moois dat je ziet.

 3. Tamara schreef:

  Ik vind het inrichten en herinrichten altijd wel heel leuk en soms vind je iets anders dan gepland

 4. lodi schreef:

  haha soms wel ja, dan kom ik met hele andere dingen huis, dan waar ik naar op zoek was. En wat een geluk met die man van je, tenminste als hij het allemaal ook afmaakt 🙂 , want daar ben ik altijd zo bang voor, als je met een wand begint moet de rest ook.

 5. rachel schreef:

  hahah heel herkenbaar!! je gaat voor dit en komt inderdaad met compleet wat anders thuis 😀 maar is ook altijd goed zeg ik dan maar. wij zin het nieuwe jaar ook begonnen met schuiven en doen in huis dus ben benieuwd

 6. Mandy schreef:

  Herkenbaar! Je raakt dan ook zoveel inspiratie op inderdaad. Zo leuk, ik doe het alleen als ik genoeg geld op de bank heb haha!

 7. Bouchra schreef:

  Wij hebben 2 jaar geleden onze woonkamer aangepakt en sindsdien zijn we steeds bezig om alles te veranderen. Ik probeer echt niets anders te kopen maar soms lukt dat gewoon niet.

 8. Lauressa schreef:

  Haha, wij hebben dat echt altijd bij de IKEA. Dan komen we voor 1 klein dingetje, en komen we terug met een geheel nieuw interieur, haha!

 9. Kimberley schreef:

  Herkenbaar! Wij zijn ook bezig met nieuwe meubels etc, want ze zijn al 12 jaar en we zijn toe aan wat nieuws. Knapt er van op he, zo’n makeover!

 10. Hahaha wat leuk! Ik heb er niet zoveel last van want ik ben een ramp in inrichting!

 11. Felix schreef:

  Ik herken me zo in dit verhaal! Winkelen bij een woonwinkel is echt een belevenis. Je gaat voor het één en komt thuis met het ander, het is echt een avontuur! Je hebt me geïnspireerd om ook eens een bezoek te brengen aan mijn favoriete woonwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.