eiken tv meubel, eettafel, mamablog, batboy

Zo kies je de ideale eettafel

Hoe kies je de juiste eettafel die past bij je interieur? Het is belangrijk om rekening te houden hoe vaak je de eettafel gebruikt, of de tafel makkelijk te onderhouden is en hoe groot je gezin is. Met deze tips kies jij de ideale tafel.

Eettafel

Je wilt een nieuwe eettafel waar je met het hele gezin aan kan zitten, maar hoe kies je de juiste? Er is er zoveel keus dat het lastig wordt om te kiezen welke het beste past bij je gezinssituatie en je interieur. Daarom heb ik hier een paar tips zodat jij de juiste eettafel kiest en je heerlijk met je gezin samen aan tafel kan zitten.

Hout soorten

Er zijn verschillende houtsoorten voor een eettafel. Mijn favoriet is eiken. Het is stoer, robuust, makkelijk te reinigen, erg stevig en past perfect bij onze industriële inrichting. Een industriële eettafel is dan ook mijn favoriet en daarbij is het tijdloos.

Met kinderen in huis is het belangrijk dat de tafel makkelijk te onderhouden is en eenvoudig te reinigen. Kies voor een tafel die is afgewerkt met een lak voor bescherming van het blad, dit voorkomt kringen en vlekken. Houd er rekening dat wanneer je kiest voor een lak, dat de kleur van het blad ook veranderd. Je kunt kiezen voor een blanke lak, maar ook om het blad met bijvoorbeeld een greywash te behandelen.

Zelf heb ik ervoor gekozen om het blad niet te behandelen. De kleur van het eiken is in het begin heel licht, maar wordt al snel donkerder. Ik houd van een geleefde tafel en de originele kleur van eiken. Toch is ook het onbehandelde blad heel goed schoon te maken. Dit doe ik met groene zeep. Nadeel is wel met een onbehandeld blad, dat je niet even snel met een doek over het blad kunt.

Welk model?

Dit ligt natuurlijk aan de grootte van je woonkamer. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er ruimte genoeg moet zijn rondom de tafel bijvoorbeeld als je je stoel naar achter wilt schuiven en wanneer je er achterlangs wilt lopen.

Ga je voor een ronde tafel waar je gezellig met het hele gezin aan kunt zitten of kies je voor een vierkant, rechthoek of ovaal model?

Rond

Een ronde eettafel neemt best veel ruimte in beslag, maar je zit wel gezellig met z’n allen naast elkaar. Daarnaast schuif je er heel makkelijk een extra stoel bij als je een extra eter krijgt.

eettafel, industrieel

Ovaal

Kies je voor een ovale tafel, houd er dan rekening mee als je er een extra stoel bij aan wilt schuiven dat de uiteinden smaller zijn en dat is dus niet zo praktisch.

Vierkant

Een vierkante tafel is ideaal wanneer de ruimte wat kleiner is en de afstand om iets van tafel te pakken is kleiner.

eettafel, industrieel

Rechthoek

Wij hebben gekozen voor een rechthoekig model. Onze tafel is 180 cm en mocht er iemand gezellig bij ons aan tafel komen mee-eten dan is er genoeg ruimte om er een stoel of kruk bij te zetten. Omdat de tafel lekker lang is kan je er ook genoeg leuke spullen opzetten. Een nadeel van zo’n lange tafel is wel dat de spullen op tafel niet allemaal binnen handbereik zijn.

eettafel, industrieel

Tafelpoten

Tafelpoten zijn er in verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor één of twee poten in het midden of poten aan alle uiteinden van het blad. Hierin heb je ook weer verschillende soorten, denk eens aan een kruis- of een U-poot.

Wij hebben gekozen voor slanke ijzeren U-poten aan het einde van het blad. Een U-poot bestaat uit twee poten die aan de onderkant met elkaar zijn verbonden. Zo heb je de meeste beenruimte en de stoelen stoten niet tegen de tafelpoten aan wanneer ze aangeschoven worden.

Krijg je vaak mee-eters aan tafel? Dan is het handig om voor een tafelpoot in het midden te gaan zodat je er eenvoudig een stoel kan bijschuiven. Een nadeel van één poot in het midden is dat de beenruimte minder wordt en dat het iets minder stabiel is wanneer er aan gehangen wordt (vooral door kinderen).

De ideale tafel

Bij Tafels99 stel je heel eenvoudig je ideale eettafel samen en met deze tips kies jij de perfecte tafel die past in je interieur en bij je gezinssituatie.

Wat voor soort eettafel staat er bij jouw thuis?

Lees ook: 

*Beeldmateriaal is eigendom van Tafels99.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.