sixpack, groot, sterk

Zo kweek je een sixpack

Alle jongens willen graag groot, sterk en in alles de beste zijn, zo ook mijn jongens. Sinds dat hij de film Karate Kid heeft gezien is Deon geregeld bezig met ’trainen’. Hij traint, omdat hij natuurlijk heel sterk wil worden, maar zijn belangrijkste reden is het kweken van een sixpack en dat doet hij zo.

Een sixpack kweken

Een sixpack of ook wel wasbordje genoemd, daar is de oudste van 7 jaar nu voor aan het ’trainen’. Het is allemaal begonnen met de film Karate Kid die hij op Netflix heeft gezien en nu kan hij er geen genoeg van krijgen. Op de vraag waarom hij dan zo graag een sixpack wil: ”Omdat dat er cool uitziet en dan ben ik sterk”, aldus Deon, én hij wil graag eens winnen van zijn vader als ze stoeien. Hij wil ook bij een vechtsport, maar dat is hier in Duitsland pas vanaf 8 jaar dus moet hij helaas nog even wachten. Vandaar dat hij zelf thuis gaat oefenen.

Opdrukken

Op zijn kamer is hij bezig met opdrukken (hoe hij denkt dat het moet). Hij probeert daarna om mij op te tillen, want dat moet nu al dat trainen zeker wel lukken, maar ik kom nog geen millimeter van de grond. Nog even doorgaan met trainen dus.

Papa’s buik als boksbal

Het is wel een heel komisch gezicht als hij van die boks bewegingen maakt en ook de kreten komen eraan te pas. Natuurlijk moet hij ook een tegenstander hebben en iets om tegenaan te boksen en wat kun je daar nu het beste voor gebruiken? Juist, de bierbuik van papa.

Gewichten

De gewichtjes jatte hij van mij. Het trainen moet in zijn hemd, want dan kun je je spierballen zien groeien.

sixpack, trainen

Armpje drukken

We moeten vaak even voelen hoe het is gesteld met zijn spierballen en dan komt de grote test om te zien of zijn training zijn vruchten heeft afgeworpen: armpje drukken met papa en mama. Ik moet eerlijk zeggen dat deze jongen al best veel kracht heeft, maar gelukkig win ik nog steeds.

Als je echt heel sterk bent zou je bijvoorbeeld een (telefoon)boek doormidden kunnen scheuren dus ook hierbij nemen we de proef op de som. Wil je het ook proberen? Volg dan deze stappen:

sixpack, trainen

 1. Leg het boek met de rug naar je toe. Pak het boek vast en buig het in een U-vorm.
 2. Buig nu het boek de andere kant op (de bladzijden staan nu in een V-vorm).
 3. De zijkanten van het boek duw je steeds verder naar beneden en je ziet dat de bladzijden beginnen te scheuren.
 4. Duw nu met je ene hand en trek met je andere hand het boek doormidden.

Het vergt zeker wat kracht en inspanning, maar geef niet op!

trainen, kweken, sterk

Met doorzettingsvermogen kom je er wel en ja als het dan is gelukt kun je niet anders dan trots zijn op jezelf.

sterk, trainen

Tips om sterk te worden

Je moet natuurlijk veel trainen wil je echt heel sterk worden. Wij gaven hem nog een aantal tips, maar daar deed hij een beetje lacherig over.

 1. Veel groenten eten.
 2. Kamer opruimen.
 3. Geen snoep meer.
 4. Helpen de vaatwasser in- en uitpakken, want dat is goed voor je armspieren.

Zijn twee broertjes willen natuurlijk ook sterk worden en denken dat ze (als ze eens wat groenten hebben gegeten) ze meteen super sterk zijn geworden. Ook hun ‘spierballen’ moeten natuurlijk even gevoelt worden, maar ik merk geen verschil. Misschien als ze nog iets meer eten dat het helpt en zo nemen ze nog een hap. Ja dan merk je echt wel het verschil hoor 😉 .

Het trainen stelt bij Deon nog niet zoveel voor, maar deze jongen van 7 jaar heeft al wel een sixpack. Ik vind het niks, maar laat Deon lekker klungelen en wie weet wint hij eens van zijn vader met armpje drukken, want dan ben je pas écht sterk.

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. rachel schreef:

  haha lekker fanatiek mannetje dus 😀 laat hem maar groot en sterk worden!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Tsjonge, knap van hem zeg. Ik doe het hem zeker niet na.

 3. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Hahaha wat stoer van hem zeg! Wie wilt nou niet sterk zijn en ook nog goed kunnen vechten. Ik was vroeger trouwens helemaal verliefd op de Karate Kid!

 4. lok schreef:

  woow zelfs ik heb een grotere sixpack dan heb hij is 8 ofz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.