druk, jongensmoeder, mamablog, batboy

Druk, drukker, drukst

Jongens zijn druk en spelen met veel kabaal. Vooral als ze met z’n drieën zijn, dan lijkt het wel of ik een hele klas in huis heb. Ze zijn altijd lekker aanwezig en als papa thuis is, is het nóg erger!

Druk spelen

Het is nooit stil met 4 mannen in huis. Jongens spelen nu eenmaal druk én met veel geluid. Elke dag van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat. Stilzitten kennen ze niet, ze zijn altijd in beweging.

Meisjes kammen de haren van barbies, jongens trekken de koppen eraf. Het speelgoed wordt ontleed en van elkaar afgepakt, want ”die auto is van mij!”.  Stoeien, wilde spelletjes en spelen met veel lawaai is voor een jongensmoeder niks geen raars aan. Nee, wanneer Spiderman en Captain America met elkaar vechten kan dit natuurlijk niet heel zacht (het is Dora niet). ”Wie gaat er winnen mama?”.

Auto’s die tegen elkaar botsen, verkleedkleding wordt uit de kast gehaald en de jongens rennen als monsters achter elkaar aan door het huis. Zelfs wanneer ze aan het tekenen zijn gaat dit met veel geluid.

Wie is de sterkste, de drukste of de slimste? Wie heeft de meeste, de grootste of de beste? Alle verhalen over de sterkste man heb ik al gehoord. Er wordt in de koelkast gezocht naar wat te smikkelen of misschien ligt er wel iets in de la? ”Waar is de chocolade? Heb je nog wat lekkers?”.

Wie kan het hardste scheten en stinken (volgens mij winnen ze dat nooit van hun vader) en een boer kan er vaak ook nog wel bij. Daarna een lekkere snottebelkus met natuurlijk een knuffel! ”Mama jij bent zóo lief!”.

Het is altijd druk en ik ben ook niet anders gewend, maar soms verlang ik wel even naar een stilte moment.

Papa is thuis

Zodra papa thuis is, is het nóg erger. Het lijkt hier dan net een krijspaleis. De jongens rennen door de woonkamer. ”Pak me dan als je kan”. Natuurlijk heeft papa de jongens binnen no-time te pakken en als je dacht dat het volume niet harder kon had je het mooi mis! Gegil gaat door merg en been, want papa houd niet op met kietelen en daarna wordt er nog even lekker gestoeid. ”Mama, mama help mij”. Natuurlijk red ik mijn jongens uit die sterke klauwen van Nick, maar dan wordt ik zelf te grazen genomen. Gelukkig heb ik 3 sterke jongens die mij redden.

Over de ‘buffel’ van de jongens raken we niet uitgesproken en het woordje poep is hier nog steeds erg populair (ook bij papa 😉 ).

Bedtijd

Vandaag hebben ze mijn haren gekamd en mij ‘mooi’ gemaakt. En als er één begint wil de rest natuurlijk ook, met gevolg dat mijn haren alle kanten opstaan. Mijn make-up is uitgelopen, want ik kreeg ook kusjes op mijn ogen.

Ik breng ze naar boven, lees ze een verhaaltje voor en geef de jongens een kus. Als ik beneden kom ligt Nick te snurken op de bank en het is nog geen eens 20:00 uur. Ach ja, is ook best vermoeiend die jongens.

Het zijn heerlijke mannen die graag knuffelen en kusjes geven aan mama. Zou wel fijn zijn als ze bij elk kusje 5 minuten stil zouden zijn, want dan was het hier behoorlijk stil 😉 .

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Leuk geschreven! Ik denk dat het aantal kinderen ook meespeelt. Bij ons gaat het er net zo aan toe haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.